آریا بانو
طرز تهیه و نکات هنگام پخت قرمه سبزی
شنبه 19 بهمن 1398 - 13:21:14
آریا بانو - طرز تهیه و نکات هنگام پخت قرمه سبزی
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6050340
١١٣
٠
نمناک / مواد لازم برای قورمه سبزی:
گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان :نیم کیلو گرم
پیاز سرخ کرده :3 قاشق سوپخوری
روغن (حیوانی یا نباتی) :250 گرم
لیمو عمانی (یا گرد لیمو) :5 تا 6 عدد
لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی (بسته به سلیقه) :نیم لیوان
سبزی خورش (تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع ) :1 کیلو گرم
نمک :به مقدار لازم
زردچوبه :به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه و دستور پخت قورمه سبزی:
ابتدا پس از تمیز کردن گوشت و بعد از خرد کردن پیاز این دو را با هم در یک جا تفت میدهیم . در مرحله بعدی زردچوبه را به این گوشت و پیاز افزوده و همراه با آب و لوبیا قرمز مخلوط کرده و آن را حرارت میدهیم. این حرارت را تا جایی ادامه می دهیم که گوشت نیم پز شود.
حال سبزیجات خود که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع میباشد را تمیز کرده و پس از شستشو دادن آنها را خرد میکنیم
وقت آن رسیده است که این سبزی ها را نیز به غذای خود اضافه کنیم . در مرحله بعد ادویه های خود را به آن اضافه کنیم . به صورت پیشفرض فلفل و نمک برای قورمه سبزی کافیست . اما شما بر حسب تجربه می توانید از ادویه های دیگر استفاده کنید.
بعد از اینکه غذای ما چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنیم . دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا غذا پخش شود . به یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد تمام قرمه سبزی شما تلخ خواهد شد.
پس اگر از کیفیت لیمو عمانی خود اطمینان ندارید سعی کنید از گرد لیمو استفاده کنید . شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این دلبخواهی و بستگی به مزاج شما دارد . حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . به یاد داشته باشید زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید.
گرفتن تلخی قورمه سبزی
گرفتن تلخی قورمه سبزی بدون هیچ نگرانی، تنها با انجام چند روش ساده قابل انجام است. زیاد بودن شنبیله، لیمو عمانی یا زیاد سرخ کردن سبزی قورمه سبزی می تواند از علت های تلخ شدن خورشت شما باشد.
یکی از تجربیات تلخ آشپزی تلخ شدن قورمه سبزی است که برای خانم های خانه دار مشکلی رایج است. چند علت عمده که موجب تلخ شدن این خورشت لذیذ می شود در زیر آورده شده است.
استفاده از رب گوجه فرنگی
یکی دیگر از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.
نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزی
به خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.
در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.
در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.
سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.
اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید
در مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است .
همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید .
سبزی باید خوب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشه
قورمه سبزی و ته چین مرغ و کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی می باشد.
خاطر نشان می کنم که تمام مواردی که در بالا ذکر شد موارد تجربی بوده و به منظور استفاده از دستور تهیه به صورت حتمی نمی باشد.
نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزی
قورمه سبزی جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد .
قورمه سبزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

http://www.banounews.ir/fa/News/265251/طرز-تهیه-و-نکات-هنگام-پخت-قرمه-سبزی
بستن   چاپ