آریا بانو
فاطمه راکعی: دیدگاه‌هایی خلاف نظر امام(ره) جامعه زنان را تهدید می‌کند
پنجشنبه 17 بهمن 1398 - 09:19:26
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - تهران - نماینده مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب ضمن تاکید بر نقش انکار ناپذیر و پررنگ زنان در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: دیدگاه‌هایی خلاف نظر امام (ره) و انقلاب، جامعه زنان را تهدید می‌کند.

فاطمه راکعی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، درباره اهمیت و تاثیر نقش زنان در پیروزی انقلاب و توسعه جامعه افزود: درباره نقش زنان همین بس که بنیانگذار جمهوری اسلامی، آن را در حد نقش رهبری و هدایتگری تعبیر کردند که با حضور خویش در صف مقدم تظاهرات، انگیزه قیام و مقابله با طاغوت را در مردها و جوان ها به وجود آوردند.
وی ادامه داد: زنان ایرانی نقش مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند به نحوی که آنها با قدرت هر چه تمام تر پا در صحنه نهادند و با حضور در همه عرصه ها از جمله گردآوری اخبار و توزیع اعلامیه، پناه دادن به فعالان سیاسی زخمی و شرکت در راهپیمایی به مبارزه با رژیم پهلوی پرداختند.
به گفته راکعی، انقلاب اسلامی، قرائتی معاصر از اسلام به رهبری امام خمینی (ره) بود که دورنمایی از جامعه عدل اسلامی در دوران خدمت امام علی(ع) را نوید می داد. در این پایه و دوران زنان که همواره در حکومت های غیرمردمی مورد ستم واقع می شدند با توجه به اعتماد و اعتقادی که به تعلیمات و آموزه های اسلامی و سیره پیامبر(ص) و امام علی(ع) در دورانی که خلافت جامه اسلامی را برعهده داشتند و جایگاهی بر مبنای تعالیم اسلام برای زنان ترسیم کرده بودند، پا به عرصه انقلاب نهادند.
آگاهی های نهادینه شده در تک تک زنان، برگشت ناپذیر است
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه در این سیمای تازه ترسیم شده که برای زنان، حرمت و کرامت انسانی مضاعفی برخودار بود، زنان به ظرفیت تربیت نسل های انسانی که خداوند در وجود آنان به ودیعه نهاده، بیشتر آگاهی پیدا کردند، تصریح کرد: این آگاهی زمینه و بستر اصلی برای همه پیشرفت های دیگر بود چون در وجود تک تک زنان ایران نهادینه و این پیشرفت ها که در سایه انقلاب اسلامی عاید جامعه زنان کشور شده بازگشت ناپذیر است.
راکعی یادآور شد: حضور زنان در اتفاقات و تظاهرات سیاسی در قبل، بدو انقلاب اسلامی و پس از آن در جبهه های حق علیه باطل به عنوان پرستاران، امدادگران تا حضور در عرصه های علمی، اجتماعی و سیاسی و فرهنگی بسیار پررنگ بوده و خواهد بود زیرا انقلاب اسلامی هیچگونه تضاد، تضارب و تلاقی با شیوه های دموکراتیک امروزی در مورد زنان ندارد بلکه پیشرو و پیشگام تر از آنان این راه را چندصد سال پیش پیامبر اکرم (ص)در مورد زنان ترویج و تشویق کرده بودند و آن بوسه های تکریم پیامبر خدا بر دستان حضرت زهرا(س) نشان دهنده این بود که زن آگاه و فرهیخته وقتی به کمالات خود برسد آنقدر شکوهمند می شود که دستانش بوسگاه پیامبران الهی می شود.
عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان با بیان افتخارات کسب شده از سوی زنان پس از انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: زنان با این آگاهی و شناخت از جایگاه خود در اسلام و نظامی که جمهوری اسلامی است بسیار عاشقانه و صادقانه پیش رفتند و در سازمان های مردم نهاد در حوزه های اجتماعی، حقوقی، خیریه، زنان سرپرست خانوار و محیط زیستی که زنان در آن پیشگام هستند، فعالیت های بیشمار دیگری را رقم زدند.
وی ادامه داد: در عرصه علمی هم چنان شد که بیش از یک دهه است در بسیاری از رشته های دانشگاهی، زنان پیشرو هستند و تعداد پذیرفته شدگان بیشتری دارند؛ چنانچه در المپیادهای علمی، مجامع جهانی هنری، فرهنگی، ورزشی و هر جا که توانسته اند خوش درخشیده اند. این آگاهی اجتماعی، سیاسی و عبادی و باورهای دینی در واقع از حمایت ها و تاکیدات امام (ره) بزرگوار در سخنانی همچون «از دامن زن مرد به معراج می رود»، «قران کریم انسان ساز است و زنان هم انسان سازی می کنند»، «تکریم نمی کنند زنان را مگر انسان های مکرم» و غیره نشات گرفته است.
منعی برای حضور زنان در عرصه های مختلف نیست
راکعی یادآور شد: اگر در جوامعی دیگر به اسم دموکراسی و آزادی خواهی به زنان امتیاز داده می شود در اسلام همه این ها بعلاوه تبعیض مثبت برای زنان وجود دارد. با این دیدگاه، به مجالس و شوراها، احزاب سیاسی، دولت، ارکان تصمیم گیری، دبیری کل احزاب و بسیار پایگاه های مدیریتی راه پیدا کردیم. حتی برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری هم زنانی همچون مرحومه اعظم طالقانی تلاش هایی کردند.
عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان افزود: متاسفانه امروزه دیدگاهی که هیچ قرابتی با خوانش و قرائت اسلام و نظرات امام راحل ندارد، وجود دارد تا زنان را به خانه بازگردانند و از حضور در عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی منع کند. غافل از این که تاکید و تکیه همگان بر این است که 98 درصد مردم ایران به انقلاب اسلامی رای دادند که در واقع جمهوری اسلامی به تاکید امام(ره) هم جمهوریت و هم اسلامیت دارد که نتیجه این شد همه این انتظارات و باورها در حوزه زنان تا اینجا پیش رفت.
دیدگاه هایی خلاف نظر امام (ره) و انقلاب، جامعه زنان را تهدید می کند
وی تاکید کرد: این آگاهی و باورمندی زنان با روش های مغایر با دیدگاه حضرت امام(ره) به عقب بازنمی گردد حتی اگر پشت تریبون ها بر آن اصرار ورزند و بر طبل بازگشت زنان به خانه ها بکوبند و جایگاهی در مدیریت کلان کشور و تصمیم گیری ها در همه مسایل و حتی حضور فیزیکی در محافل عمومی برای زنان نداشته باشند.
راکعی یادآور شد: این اقدمات راه به جایی نمی برد و دیدگاه بسیار اقلیتی در جامعه بزرگ ایران است. زنان با آن ظرفیت و باور و انرژی که دارند در سایه اخلاق، معنویت و حفظ ارزش های انسانی جامعه زنان با یک چشم انداز بسیار روشن به طرف افق های روشن فردا پیش می روند.
مشاور شهردار تهران در امور بانوان این آگاهی را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی برای جامعه زنان ایران عنوان کرد و گفت: زنان امروز برای یک زندگی معاصر توام با اخلاق و معنویت الگو هستند و بطور قطع زنان بسیاری ظرفیت حضور در کابینه را دارند تا به کشور خدمت کنند و به طور حتم با این رویداد از بار نگاه متعصبانه دور می شوند. ضمن اینکه شاهدیم در کشورهایی که زنان با رای اکثریت در سمت های تصمیم گیری قرار می گیرند می درخشند اما متاسفانه در کشور به دلیل نگا های خاص هنوز اجرایی نشده است.
راکعی تصریح کرد: متاسفانه پس از گذشت چهار دهه، زنان هنوز از حقوق خود برخوردار نیستند و نتوانسته ایم قوانین را تبعیض زدایی جنسیتی کنیم اما در مدیریت های افقی خوشبختانه پیشرفت زیادی داشتیم و زنان توانستند هویت یابی واقعی و آگاهی هایی در سطح ملی و جهانی کسب کنند.
برچسب‌ها
پیروزی انقلاب اسلامی ایران اعظم طالقانی فاطمه راکعی

http://www.banounews.ir/fa/News/263752/فاطمه-راکعی--دیدگاه‌هایی-خلاف-نظر-امام(ره)-جامعه-زنان-را-تهدید-می‌کند
بستن   چاپ