آریا بانو
دپاکین؛ افزایش وزن می‌آورد/سبک زندگی، عامل ابتلا به کبدچرب
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 12:44:10
آریا بانو - سلامانه: دکتر پیام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به سوالات کاربران سلامانه پاسخ داد.
مدتی با تجویز پزشک، دپاکین استفاده می‌کردم که شدیدا باعث افزایش وزنم شد. با قد 180 سانتی‌متر، از 79 گیلوگرم به 96کیلوگرم رسیدم. اشتهای خیلی زیادی دارم و بعد از خوردن غذای زیاد، رانیتیدین هم می‌خورم. لطفا راهنمایی کنید برای کاهش وزن چه کار کنم. سه ماه است که پیاده‌روی هم می‌روم اما تاثیری نداشته است.
پاسخ: دپاکین، دارویی است که برای کنترل صرع و کاهش سردرد به کار می‌رود. متاسفانه یکی از عوارض مصرف این دارو، افزایش وزن شدید و تا حدودی بازگشت‌ناپذیر است. افرادی که دپاکین استفاده می‌کنند در صورتی که با پزشک معالج صحبت کنند و شرایط را برای وی توضیح دهند، در صورت امکان مصرف داروی دیگر جایگزین داروی دپاکین خواهد شد.
پیشنهاد می‌شود درباره مشکل اضافه وزنتان پس از مصرف دارو در ابتدا، با متخصص مغز و اعصاب خود صحبت کنید تا در صورت امکان دارویی که در حال حاضر مصرف می‌کنید را تغییر دهند. سپس حتما به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید تا به شما یک رژیم غذایی متناسب برای کاهش وزن ارائه شود و تحت‌نظر متخصص، از هر 5 گروه اصلی موادغذایی در حجم کم استفاده کنید. به علاوه ورزش را ادامه دهید تا وزنتان پایین بیاید و در حد نرمال قرار بگیرد، انتظار نداشته باشید که با وجود پرخوری، صرفا با یک پیاده‌روی ساده وزنتان کاهش پیدا کند.
براى درمان کبد چرب و رفع چاقى شکم چکار باید کرد؟!
پاسخ: کبد چرب بیماری است که در پی افزایش وزن ایجاد می‌شود. اگرچه علل دیگری مثل بیماری‌های کبدی و آلودگی با برخی سموم شیمیایی نیز در بروز آن نقش دارد. اما قسمت اعظم مشکل کبد چرب، به اضافه وزن یا تغذیه نادرست بازمی‌گردد یعنی نسبت درصد مواد چربی دریافتی نسبت به سایر گروه‌های غذایی بیشتر است.
تنها درمان برای این عارضه، کاهش وزن بر اساس یک رژیم درست و اصولی است نه رژیم خودسرانه. چراکه این نوع رژیم بسیار تخصصی است. پیروی از یک رژیم غذایی کاهش وزن نیز در رهایی از چاقی شکم نیز موثر است. به دلیل اینکه زمانی که ما از یک برنامه غذایی رژیم کاهش وزن اصولی استفاده می‌کنیم، به مرور از درصد چربی‌های اضافه بدن کاسته می‌شود. اگر فقط چربی در ناحیه شکم و پهلو تجمع داشته باشد، معمولا با رژیم کاهش وزن که حدود 5 تا درصد از وزن بدن کم می‌شود، این میزان چربی تجمع‌یافته در این نواحی از بدن نیز از بین می‌رود. البته روند کاهش وزن در بیماران کبدچرب باید به درستی صورت بگیرد و حتما تحت‌نظر یک متخصص تغذیه باشد. تا یک رژیم غذایی درست براساس Myplate (بشقاب غذایی) بگیرید و هم مشکل کبدچربتان درمان شود و هم چاقی شکمی از بین برود. از تاثیر ورزش و تحرک بدنی نیز در درمان کبدچرب نباید غافل شد.

http://www.banounews.ir/fa/News/256617/دپاکین؛-افزایش-وزن-می‌آورد-سبک-زندگی،-عامل-ابتلا-به-کبدچرب
بستن   چاپ