آریا بانو
کاسترد خانگی بدون نیاز به پودر کاسترد
سه شنبه 1 بهمن 1398 - 10:35:05
آریا بانو - ستاره / اگر از طرفداران دسرهای اروپایی باشید، احتمالا دسر کاسترد را با استفاده از پودر آماده‌اش درست کرده‌اید و اگر از لطافت و طعم این دسر خوشتان آمده باشد و در شرایطی باشید که پودر کاسترد دم دستتان نیست (مثل الان که قیمت پودر کاسترد از 7000 تومان به 20000 تومان رسیده و اکثر مغازه‌داران دیگر زیر بار آوردنش نمی‌روند!)، آیا باز هم می‌توانید این دسر خوشمزه را درست کنید؟ بله، بهترین کار این است که آستین‌ها را بالا بزنید و خودتان با موادی که در خانه دارید، دسر کاسترد خانگی تهیه کنید!
کاسترد چیست؟
دسر کاسترد یا کاستارد (Custard) دسری است که اصالتا از مخلوط کردن و پختن زرده تخم مرغ، شیر یا خامه درست می‌شود و بر حسب اینکه هر یک از این مواد چقدر باشند، می‌تواند غلیظ یا رقیق باشد. البته ممکن است در بسیاری از دستورهای دیگر ببینید که به این دسر کرم پاتیسیر هم می‌گویند (که به انگلیسی می‌شود pastry cream و به فرانسوی می‌شود crème pâtissière).
دسر کاسترد می‌تواند به تنهایی سرو شود یا اینکه در کنار برخی دسرهای دیگر نقش سس را بازی کند. مثلا اگر به دستور تهیه سس پرتقالی در کیک خیس پرتقالی یا شیرینی گل مینا نگاه کنید، خواهید دید که درشان از پودر کاسترد استفاده شده است. پس این دسر همه فن حریف را دست کم نگیرید!
مواد لازم برای تهیه کاسترد خانگی با تخم مرغ
مواد لازم برای 4 نفر
شیر 200 میلی‌لیتر
شکر 40 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
آرد گندم یا آرد ذرت 20 گرم
پودر وانیل یک پینچ
طرز تهیه کاسترد خانگی با تخم مرغ
ابتدا باید آرد را الک کنید تا سبک شود و آن را کنار بگذارید.
بعد باید شیر را در یک قابلمه روی حرارت تند گذاشته و نصف شکر را به آن اضافه کنید.
تا قبل از اینکه شیر به جوش بیاید آن را از روی حرارت بردارید.
باقیمانده شکر را به زرده تخم مرغ‌ها اضافه کنید و این مخلوط را به قدری هم بزنید که یک کرم یک‌نواخت به دست بیاورید.
بعد آرد را در حالی که مجددا از الک رد می‌کنید به زرده تخم مرغ‌ها اضافه کنید و این مخلوط را به قدری هم بزنید که هیچ گلوله آردی باقی نماند.
شیر داغ را هم به این مخلوط اضافه کنید و همان طور که دارید شیر را می‌ریزید مخلوط را هم بزنید تا تخم مرغ تکه تکه نشود.
برای اطمینان از اینکه در هیچ کجای این مخلوط تکه تخم مرغ وجود ندارد، می‌توانید آن را از یک صافی درشت رد کنید. اما اگر موقع اضافه کردن شیر خوب مخلوط را هم زده‌اید به یک بررسی چشمی بسنده کنید.
حالا باید این مخلوط را روی حرارت تند قرار دهید و با کف‌گیر چوبی آن را مرتب هم بزنید. این هم زدن را باید تا وقتی که رد کف‌گیر شما، کف قابلمه بماند ادامه بدهید. چون این رد نشان می‌دهد کاسترد شما به غلظت مورد نظر رسیده است.
در آخرین لحظات وانیل را اضافه کنید و بعد کاسترد خانگی‌تان را با لیسک به ظرفی که می‌خواهید آن را درش سرو کنید بریزید. این ظرف باید رویش پوشانده شود و تا زمان مصرف در یخچال باشد.
نکات
در این دستور می‌توانید خودتان با نسبتی که میان مواد اولیه برقرار است مقادیر را کم و زیاد کنید و کاسترد خانگی را برای 6 نفر، 10 نفر یا بیشتر هم تهیه کنید.
مثلا توجه داشته باشید که در ازای هر 100 میلی‌لیتر شیر باید 20 گرم شکر، یک زرده تخم‌مرغ و 10 گرم آرد استفاده کنید.
اگر دوست دارید کاسترد شما رویه نبندد، وقتی آن را در ظرف کشیدید قبل از اینکه آن را در یخچال بگذارید، رویش را با پلاستیک فریزر بپوشانید، به طوری که پلاستیک دقیقا در تماس با سطح کاسترد باشد.
اگر می‌خواهید از این کاسترد در بین لایه‌های کیک یا به عنوان سس در غذا استفاده کنید، اصلا نیازی نیست آن را پس از تهیه در یخچال بگذارید. می‌توانید مستقیما پس از تهیه کاسترد آن را روی کیک، گراتن و... بریزید.

http://www.banounews.ir/fa/News/256507/کاسترد-خانگی-بدون-نیاز-به-پودر-کاسترد
بستن   چاپ