آریا بانو
تحول با مشارکت خانواده‌ها، اقتصاد و اجتماع میسر است
شنبه 28 دی 1398 - 10:59:30 AM
آریا بانو-

تهران- ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: برای تحول در تربیت دانش آموزان باید با مشارکت خانواده‌ها، بخش‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، خصوصی و گفت وگوی ملی به این هدف رسید.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، حاجی میرزایی روز چهارشنبه در سومین همایش حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که در محل سال همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: وقتی جامعه‌ای در حل مسائل خود به صورت پایدار موفق می شود و در محقق کردن اهداف و آرمان‌های خود به توانایی می رسد یعنی در سیاستگذاری حکمرانی درست عمل کرده است.
وی گفت: اگر در اجرای برنامه ها با مسائل مزمن و مشکلاتی در جامعه روبرو هستیم به معنای آن است که باید شیوه های حکمرانی را مورد بازنگری قرار دهیم. البته حل پایدار مسائل و تحقق اهداف خواسته مشترک همه جوامع است و جوامع سیاست جدید حکمرانی در این راه پیاده می کنند.
وزیر آموزش و پرورش به مهمترین ویژگی های مجموعه هایی که قادر به حل مسئله هستند، اشاره کرد و افزود: توانای چشم انداز و انگیزه های مشترک، هم راستایی، هم افزایی، پذیرش ریسک مسوولیت، شریک دادن دیگران در موفقیت، ایجاد ظرفیت های نهفته  از جمله مجموعه های توانا در حل مسائل است.
حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش برای رسیدن به موفقیت، رسیدن به اهداف و حل مشکلات نیازمند چشم انداز مشترک است، اظهار داشت: این چشم انداز مشترک همکاری جمعی بین بخش خصوصی، دولتی و جامعه مدنی است که محور اصلی حکمرانی شایسته است.
وی با اعتقاد به اینکه وظیفه اصلی آموزش و پرورش تربیت است، تصریح کرد:‌ باید نسل نو را برای قبول مسئولیت و بازوهای دفاع از ایده های خود تربیت کنیم تا  بتواند در جامعه حضور مستمر و مفید داشته  و روی پای خود ایستاده و عنصر مفیدی در زندگی جمعی محسوب شود.
وزیر آموزش و پرورش با اعتقاد به اینکه تحقق این هدف فقط با مشارکت خانواده ها میسر می شود، گفت:  بیشتر وقت دانش آموزان از بدو تولد تا زمان حضور در مدرسه در خانواده است و خانواده جایگاه مهمی برای شکل دهی تربیت آنها دارد. بر همین اساس با ترکیب تربیت از سوی آموزش و پرورش و خانواده می توان این ماموریت مهم را پیش برد.
وی ادامه داد: هدف این است که فرد تربیت شده قدرت همزیستی لازم و قبول مسئولیت در جامعه را پیدا کند و توانایی خلق ارزش رانیز بدست آورد. به عبارتی باید آموزش و پرورش در همانندی با خانواده ها یکسان عمل کند  و نسل ما در معرض تغییرات پرشتاب است و نقش پدر و مادر به عنوان نقش اساسی در این راه نیازمند توانمندسازی است.
حاج میرزایی با تاکید بر اینکه زمانی حکمرانی شایسته در آموزش و پرورش تحقق می یابد که این پیوند به نحوه مناسب اجرایی شود، اظهار داشت: در این راه موظف هستیم سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش را که در سال 1390 تصویب شد اجرا کنیم. این در حالی است که آموزش و پرورش از زمان انقلاب اسلامی به بعد در هر دهه تحولاتی را تجربه کرده و زمانی که سند تحول بنیادین تصویب شد، یعنی در سال های گذشته کاری انجام ندادیم و منجر به تحول نشدیم.
وزیرآموزش و پرورش در خصوص برنامه هایی که هنوز در این نهاد اجرایی نشده است هم گفت: روش های کهنه و ناکارآمد آموزش، متناسب نبودن محتوای کتب درسی با برنامه و نیازهای توسعه کشور، دریافتی پایین و مهارت های ناکافی معلمان،   نابرابری فرصت های آموزشی و  محدویت منابع از جمله دغدغه های آموزش و پرورش از 70 سال گذشته تا به امروز است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم سبب تحول که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری پیش نیاز تمدن سازی اسلامی است، شویم، باید چتر آموزش و پرورش را گسترش داده و ارتباط مشترک با خانواده، بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی و بخش خصوصی را تعریف و تفهیم کنیم. البته برای رسیدن به این چشم انداز نیاز به گفت و گوی ملی  و نهاد های جمعی است.
 121 خلاصه مقاله به دبیرخانه ارسال شد
سعید سهرابی دبیر سومین همایش حکمرانی و سیاست گذاری نیز در سخنانی گفت: همایش نخست با موضوع تحلیلی برگزار شد و دومین همایش با موضوع سیاستگذاری باز بود. اما سومین همایش با نام گذار به نسل جدید حکمرانی است تا در تصمیم گیری سیاست های کشور نتایج آن اجرا شود و هدف آن جوانگرایی واستفاده از روش های جدید حمکرانی بر اساس روش های نو است.
وی گفت: 121 خلاصه مقاله مفصل به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این تعداد 61 مقاله انتخاب و 23 مقاله نیز برای ارائه در همایش معرفی شده است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی افزود:  45میزگرد تخصصی در موضوع های مختلف در این دو روز ارائه می شود. همچنین ویدئو کلیپ های  سیاه سفید با موضوع سیاست گذاری به دبیرخانه ارسال شد که 3 اثر انتخاب و تقدیر می شود.
سهرابی ابزار امیدواری کرد که مسوولان از ایده های جدید  و خلاقانه حمایت کنند تا این طرح ها پس ازتکمیل سبب شکوفایی کشور شوند.

http://www.banounews.ir/fa/News/255038/تحول-با-مشارکت-خانواده‌ها،-اقتصاد-و-اجتماع-میسر-است
بستن   چاپ