آریا بانو
فیلمساز فاخر؛ مجید مجیدی
پنجشنبه 26 دي 1398 - 17:54:14
آریا بانو - جام جم / مجید مجیدی همیشه شأنیت و مقامی را در کارگردانی حفظ کرده و می توان تقریبا با قطعیت گفت که این کارگردان فیلم بد و ضعیف در کارنامه فیلمسازی اش ندارد و همواره استانداردهایی را رعایت کرده است. مجیدی که کارش را در سینما با بازیگری در فیلم‌ها شروع کرد، از جایی به بعد به سمت کارگردانی رفت و لطف بزرگی در حق خودش و سینمای ایران کرد! نگاه انسانی و شاعرانه و با مضامین دینی و اخلاقی، از مهم ترین ویژگی‌های سینمای مجیدی است.
بالعکس نگاه برخی کارگردان‌ها که در حضورهای جهانی، چهره ای چرک از فقر و فلاکت ارائه می دادند، مجیدی از جمله فیلمسازانی بود که باوجود روایت طبقات ضعیف و محروم جامعه، از امید و روشنی غافل نمی شود و آثار قابل تاملی می سازد. او اولین کارگردانی بود که سینمای ایران را تا نزدیکی جایزه اسکار رساند و بچه‌های آسمانش، سینمای ما را برای نخستین بار نامزد دریافت این جایزه در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان کرد.
به نوعی می توان گفت با این فیلم خوب و ماندگار مجیدی، راه برای دیگر موفقیت‌های ایران در اسکار باز شد.
مجیدی تا اینجا با دریافت چهار سیمرغ بلورین، در بخش بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر پیشتاز است. هر بار حضور او در بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر، خطری جدی برای رقبای فیلمساز محسوب می شود و از پنج بار نامزدی در این بخش، چهار بار دست پر به خانه رفته است.
او امسال با فیلم «خورشید» در بخش سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر حضور دارد و به صورت خودکار و بنا به کارنامه پربار جشنواره ای، یکی از بخت‌های موفقیت در این رویداد است.
بعد از مجیدی، ابراهیم حاتمی کیا با دریافت سه سیمرغ بلورین از شش نامزدی در رتبه دوم قرار دارد و در رده سوم سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی هم، نام اصغر فرهادی به چشم می خورد که این تعداد جایزه را از میان پنج نامزدی دریافت کرده است.
حالا که صحبت از رکوردداران دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر است، بد نیست به نام بزرگ داریوش مهرجویی هم اشاره کنیم که با ده بار نامزدی در این بخش، تا حدودی دست نیافتنی به نظر می‌رسد. استاد از این تعداد بالای نامزدی، تنها دو بار موفق به دریافت سیمرغ بلورین شده است.
در این بخش اما منحصرا سراغ رقابت مجید مجیدی در بخش بهترین کارگردانی رفته ایم و این که در این جدال سینمایی با همکارانش چند چند بوده است.
فتوحات سیمرغی
قهرمانی اول، دوره پانزدهم، سال 1375 (بچه‌های آسمان)
رقیبان شکست خورده: احمدرضا درویش (سرزمین خورشید)، داریوش مهرجویی (لیلا)، پرویز شهبازی (مسافر جنوب)
قهرمانی دوم، دوره نوزدهم، سال 1379 (باران)
رقیبان شکست خورده: بهرام بیضایی (سگ کشی)، رضا میرکریمی (زیر نور ماه)، علیرضا داوودنژاد (بهشت از آن تو)، همایون اسعدیان (آخر بازی)
قهرمانی سوم، دوره بیست و سوم، سال 1383 (بید‌مجنون)
رقیبان شکست خورده: رضا میرکریمی (خیلی دور خیلی نزدیک)، پرویز شیخ طادی (پشت پرده مه)، کامبوزیا پرتوی (کافه ترانزیت)، بیژن میرباقری (ما‌همه خوبیم)، جمیل رستمی (برف)
قهرمانی چهارم، دوره بیست و ششم، سال 1386 (آواز گنجشک‌ها)
رقیبان شکست خورده: محمدعلی طالبی (دیوار)، خسرو معصومی (باد در علفزار می پیچد)، رضا‌میرکریمی (به همین سادگی)
شکست سیمرغی
تا اینجا تنها باخت مجید مجیدی در بخش بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر مربوط به دوره هفدهم این رویداد در سال 1377 است که این فیلمساز برای ساخت فیلم رنگ خدا، نامزد دریافت سیمرغ کارگردانی بود. دیگر نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، رسول ملاقلی پور (هیوا)، ابراهیم حاتمی کیا (روبان قرمز)، تهمینه میلانی (دو زن) و علیرضا داوودنژاد (مصائب شیرین) بودند که در نهایت مجیدی و همکارانش، سیمرغ این بخش را به زنده یاد ملاقلی پور واگذار کردند.

http://www.banounews.ir/fa/News/254603/فیلمساز-فاخر؛-مجید-مجیدی
بستن   چاپ