آریا بانو
اصول تغذیه در دوران شیردهی
جمعه 20 دي 1398 - 17:32:12
آریا بانو - مجله پزشکین / یکی از مسائل شایع زنان افزایش وزن در دوران پس از زایمان است که به تغذیه نادرست در دوران بارداری و شیردهی مربوط می شود.
کاهش مصرف کالری به دنبال افزایش دریافت آن مهم ترین علتی است که موجب می شود اکثر خانم ها پس از زایمان دچار اضافه وزن شوند و تناسب اندام خود را از دست بدهند، لذا آگاهی از نحوه تغذیه در این دوران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
به طور کلی نیاز پایه بدن مادر در دوران شیردهی 2700 کیلوکالری است که تنها روزی 300 تا 500 کالری نسبت به میزان آن در دوران بارداری بالا می رود.میزان کلسیم مورد نیاز در دوران شیردهی برابر با زمان بارداری و معادل 1000 میلی گرم است.
میزان پروتئین نیز به ازای هر کیلو گرم وزن بدن 3 تا 4 گرم افزایش می یابد و به میزان 70 گرم در روز می رسد.عمده مواد مغذی دیگر که بایستی در این زمان مصرف شود، عبارتند از: ویتامین A، D، E، K، C و ویتامین های گروه B، آهن و اسید فولیک.
با مصرف روزانه 4-3 لیوان شیر کم چرب، یک عدد تخم مرغ، 180 تا 300 گرم گوشت و حبوبات، 6-5 لیوان سبزیجات تازه به ویژه سبزی های برگ سبز نظیر کاهو، اسفناج، کلم و کرفس، 6 تا 8 لیوان آب یا آبمیوه طبیعی، 5 واحد میوه تازه و متنوع می توان از بروز کمبود مواد ضروری در بدن مادر جلوگیری و ذخایر کافی در بدن وی ایجاد کرد تا شیر کافی و مغذی برای رشد و تکامل نوزاد فراهم شود.اقدام به کاهش وزن در این دوران بایستی بیشتر براساس افزایش تحرک باشد تا کم خوری. در این دوره بایستی از انجام رژیم های سخت و طاقت فرسا به خصوص انواعی که در هر روز استفاده از یک نوع ماده غذایی توصیه می شود، خودداری گردد ولی متاسفانه برخی مادران برای کاستن وزن خود از این رژیم ها پیروی می کنند و ناآگاهانه سلامت نوزاد خود را به خطر می اندازند. این رژیم ها علاوه بر تاثیرات منفی که بر روی سلامت دارد، درصد بازگشت بالایی داشته و فرد را ظرف مدت کوتاه به وزن قبل برمی گردانند.
بنابراین توصیه می شود در دوران شیردهی به انجام فعالیت های ورزشی بیشتر توجه شود.انجام نرمش و حرکات کششی 6 ساعت پس از زایمان طبیعی و یک روز بعد از زایمان سزارین امکان پذیر بوده و نقش مهمی در کاهش وزن مادر خواهد داشت.

http://www.banounews.ir/fa/News/252209/اصول-تغذیه-در-دوران-شیردهی
بستن   چاپ