آریا بانو
کاهش طلاق با اتاق «طلاق-آشتی»!
چهارشنبه 4 دي 1398 - 09:13:12
آریا بانو - خراسان / در یکی از روستاهای رومانی که در 300 سال یک طلاق ثبت شده، اتاقی وجود دارد که زوج‌ متقاضی طلاق باید دو هفته با یک صندلی، یک قاشق و بشقاب زندگی کنند و سپس طلاق بگیرند.
خبر وجود اتاق «طلاق‌آشتی» در روستایی در رومانی که راهکاری جالب برای کاهش طلاق به حساب می‌آید، در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است. ادعا می‌شود وجود این اتاق باعث شده طی 300 سال، تنها یک طلاق در این روستا ثبت شود اما داستان این روستا و اتاق معروفش چیست و آیا این ایده برای پیشگیری از انجام طلاق، ایده مناسبی است؟
اصل ماجرا چیست؟
«بیرتن» روستایی در رومانی است که در گذشته از روشی خاص برای پیشگیری از طلاق در آن جا استفاده می شده است. در این روستا اتاقی وجود داشته که ترجمه درست‌تر نام آن «زندان زناشویی» است. در این اتاق از همه وسایل ضروری تنها یک عدد وجود داشته است. در زمان حضور در این اتاق، زوج متقاضی طلاق باید تلاش می‌کردند مشکلات خود را حل و فصل کنند. اگر موفق به این کار می‌شدند بعد از دو هفته اجازه خروج از اتاق را داشتند، در غیراین‌صورت زوج موظف بودند تا شش هفته در این اتاق زندگی کنند و از آن خارج نشوند تا اجازه طلاق برایشان صادر شود. در تاریخ آمده که در مدت 300 سال تنها یک زوج این زمان را به پایان رسانده و طلاق گرفته‌اند.(منبع: ancient-origins.net/) اما آیا این روش که زن و شوهر متقاضی طلاق را مجبور به تلاش دوباره کنیم، ایده خوبی است یا این‌که این زندانی شدن در رابطه می‌تواند عوارض مضاعفی به دنبال داشته باشد؟
ایده خوبی است اگر ...
اگر به حضور در این اتاق، به عنوان فرصتی برای فکر کردن و تلاش دو نفره در حل و فصل مشکلات نگاه کنیم، این ایده را می‌توان مثبت در نظر گرفت. به ویژه که گاهی این دخالت بیش از حد اقوام است که به مشکلات همسران دامن می‌زند. در واقع داشتن تجربه دو نفره برای مقابله با مسائل و تلاش برای استفاده از توانمندی‌های خود در حل آن‌ها از جمله تجربه‌هایی است که متاسفانه گاهی برخی همسران حتی چند سال بعد از ازدواج هم از آن بی‌بهره‌اند چرا که هر بار می‌خواهند مسئله‌ای را به گفت‌وگو بگذارند، پای یک فامیل یا یک عضو خانواده به داستان باز می‌شود. اما جدای از این مزیت، این روش می‌تواند عوارضی جدی به دنبال داشته باشد.
این شیوه، بی‌آسیب هم نیست
بررسی‌ها نشان می‌دهد زمانی که همسران احساس می‌کنند در زندگی مشترک خود به بن‌بست رسیده اند و از طرفی امکان خروج از آن را ندارند، میزان رفتارهای غیرمنطقی آن‌ها می‌تواند افزایش محسوسی پیدا کند. از دید برخی جامعه‌شناسان یکی از دلایل خشونت‌های شدید نسبت به همسر، در قالب قتل یا تلاش برای قتل، متاثر از همین احساس گیرافتادن در زندگی مشترک ناکارامد و تلخ است. بر این اساس می‌توانیم بگوییم ایده اعمال فشار برای ادامه زندگی مشترک چه در قالب «زندان زناشویی» و چه در اشکال دیگر، نه تنها سازنده نیست که گاهی مخرب و آسیب‌رسان هم خواهد بود.
نویسنده : نرگس عزیزی| کارشناس‌ارشد مشاوره

http://www.banounews.ir/fa/News/243353/کاهش-طلاق-با-اتاق-«طلاق-آشتی»!
بستن   چاپ