آریا بانو
انتقاد از نگاه پررنگ غرامت محوری در قوانین کار
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 12:40:54
آریا بانو - مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی بیمه‌شدگان و کارکنان سازمان تامین اجتماعی به قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور اشاره کرد و گفت: حذف شرط سنی در قانون دهه 80 باعث خروج تعداد بسیاری از محیط کار شد. از دیگر سو متاسفانه در برخی مقاطع فشارهای مضاعفی به وجود آمد تا برخی به ناحق از این حق بهره مند شوند و به صندوق لطمه وارد شود.

به گزارش ایسنا، موسوی در نشست هم اندیشی اعضای کمیته‌های مشاغل سخت و زیان‌آور که در هتل پارسیان انقلاب برگزار شد با بیان اینکه یکی از چالش‌های بزرگ صندوقها و سازمانهای بیمه‌ای، پایداری آنهاست گفت: در برنامه ششم توسعه، از صندوق‌های بازنشستگی به عنوان یکی از سه چالش اصلی کشور نام برده شده است.
وی به قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور اشاره کرد و گفت: حذف شرط سنی در قانون دهه 80 باعث خروج تعداد بسیاری از محیط کار شد. از دیگر سو متاسفانه در برخی مقاطع فشارهای مضاعفی به وجود آمد تا برخی به ناحق از این حق بهره‌مند شوند و به صندوق لطمه وارد شود.
موسوی با اشاره به اینکه در این دولت به جز موضوع بیمه سلامت، قوانین دیگری که بارمالی سنگینی تحمیل کند مصوب نشد افزود: یکی از مسائل مهم بار مالی قوانین است. باید تلاش کنیم جایی که بارمالی دارد در صدور احکام و نظرات به گونه‌ای عمل کنیم که بارمالی ایجاد نکنیم و در تصمیم گیری‌ها حضور فیزیکی داشته باشیم. از برخی ادارات شنیدیم مدیر استان به عنوان رئیس کمیته مشاغل سخت و زیان آور حضور ندارد و کارشناسی‌ها چندان دقیق نیست. باید در صدور آراء در کمیته‌ها دقت ویژه داشته باشیم.
وی ادامه داد: حدود 400 هزار نفر بازنشسته سخت و زیان‌آور هستند. گفتمان سازی در حوزه بیمه و برگزاری کارگاه‌های آموزشی از وظایف و مسئولیت‌هایی است که به ما در معاونت فرهنگی سپرده شده و روی موضوع سخت و زیان آور هم در سال جاری تمرکز داریم.
به گزارش ایسنا، مظفری، مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با بیان اینکه ماهیت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور صیانت از سلامت نیروی کار است گفت: رویکرد فصل چهارم قانون کار، ایمنی فنی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار در مخیط کاری است.
وی افزود: عمده موارد قانونی در قاب پیشگیری تعریف نشده و باید نگاه ما به قوانینی که رویکرد پیشگیری دارند معطوف شوند. متاسفانه بیشتر نگاه غرامت محوری و حمایت پس از وقوع آسیب‌های شغلی پررنگ است.
مظفری با اشاره به محتوای فصل چهارم قانون کار گفت: در ماده 87 قانون، رویکرد قانونگذار پیشگیرانه است و تاکید دارد ملاحظات ایمنی باید قبل از احداث کارگاه دیده شود.
وی ادامه داد: در موضوع زیان آوری مشاغل، باید به اصلاح محیطهای کاری توجه کرد. مشاغل گروه الف، مشاغلی هستند که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن‌ها را حذف کرد.
مدیرکل بازرسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تاکید بر پرهیز از ورود به آسیبهای شغلی و بیماریهای شغلی گفت: اقدامات فنی، مهندسی و کنترلی ما باید معطوف به همین امر باشد. در سطح کلان برای گذر از آسیب‌های شغلی باید برنامه‌هایی چون اجرای صحیح مقررات سخت و زیان آور را به صورت جدی دنبال کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: اجرای صحیح مقررات و عدم اعمال سلیقه و بسط شفاف سازی آراء از طریق ظرفیت الکترونیک بسیار مهم است. ما بیش از 450 هزار بازرسی سالانه از کارگاه‌های کشور داریم و بیش از 30 تا 35 درصد توان اداره بازرسی کار در حوزه مشاغل سخت و زیان آور هزینه می‌شود.
مظفری با بیان اینکه در اردیبهشت سال 1396، اداره کل بازرسی به تمام واحدهای اجرایی استانها دستورالعمل سالم سازی محیط کار و فرایند خروج کارگاه‌ها از سخت و زیان آوری را اعلام کرد و امسال هم اعلام کردیم در کارگاه‌هایی که دوسال از خروج اولین نیرویشان در شمول سخت و زیان آوری گذشته است باید اقدام به سالم سازی محیط کار کنند ادامه داد: هرچند بحث ضمانت اجرایی این دستورالعملها مطرح است و باید به آن توجه شود.
انتهای پیام

http://www.banounews.ir/fa/News/237217/انتقاد-از-نگاه-پررنگ-غرامت-محوری-در-قوانین-کار
بستن   چاپ