آریا بانو
با مرگبارترین موجودات کره زمین آشنا شوید
دوشنبه 18 آذر 1398 - 15:04:40
آریا بانو - گجت نیوز / مرگبارترین جانور دنیا، کوسه یا حتی انسان نیست. در واقع جانوران بیشتر با انتقال بیماری باعث تلفات انسانی می‌شوند؛ نه به طور مستقیم. در ادامه با تعدادی از مرگبارترین موجودات جهان آشنا خواهید شد.
در این فهرست پانزده‌گانه، برخی از مرگبارترین موجودات دنیا را گردآوری کرده‌ایم که طبق برآوردها، عامل بیشترین تعداد مرگ و میر در انسان هستند. ظاهرا شکارچیان درنده‌خو، آن‌قدر‌ها هم خطرناک نیستند؛ ولی موجودات کوچک‌تر را نباید دست‌کم بگیرید.
15. کوسه: 6 مرگ در سال
حمله کوسه به انسان، خیلی نادر است. مثلا در سال 2014 تلفات ناشی از حمله کوسه‌ها در سطح جهان، فقط سه مورد بود و در سال 2015 به شش مورد رسید که آن را می‌توان رقم میانگین در نظر گرفت.
14. گرگ: 10 مرگ در سال
حمله گرگ‌ها نیز در بسیاری از مناطقی که این حیوانات زندگی می‌کنند، رایج نیست. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در 50 سال منتهی به 2002، این حملات به ندرت در اروپا و آمریکای شمالی اتفاق افتاد. البته گزارش‌هایی از برخی مناطق هند، به چندصد مورد حمله طی دو دهه اشاره دارد؛ چیزی که میانگین را به 10 کشته در هر سال رسانده است.
13. شیر: بیش از 22 مرگ در سال
آمار تلفات ناشی از حمله شیر‌ها نیز در هر سال متفاوت بوده است. مطالعه سال 2005 نشان داد که از سال 1990، فقط در تانزانیا 563 نفر در اثر حمله شیر‌ها کشته شدند. این یعنی به طور میانگین 22 نفر در هر سال. البته کشته‌شدگانی در خارج از تانزانیا هم بودند؛ اما دستیابی به یک رقم دقیق جهانی، کار ساده‌ای نیست.
12. فیل: 500 مرگ در سال
بر اساس مقاله سال 2005 نشنال جئوگرافیک، هر ساله پانصد نفر در اثر حمله فیل کشته می‌شوند. با این حساب، فیل‌ها نیز می‌توانند جانوران خطرناکی باشند.
11. اسب آبی: 500 مرگ در سال
برای مدت زیادی، اسب‌های آبی مرگبارترین حیوانات آفریقا شناخته می‌شدند. این موجودات به پرخاشگری علیه انسان معروف هستند و به قایق‌ها نیز حمله‌ور می‌شوند.
10. کرم نواری: 700 مرگ در سال
اما برسیم به انگل‌ها که از مرگبارترین موجودات برای انسان محسوب می‌شوند. مثلا همین کرم نواری، عامل ایجاد یک عفونت موسوم به سیستی‌سرکوزیس (cysticerosis) و مرگ تقریبی هفتصد نفر در هر سال است.
9. کروکودیل: 1000 مرگ در سال
هم‌اکنون در بین جانوران بزرگ، کروکودیل‌ها عامل بیشترین تلفات انسانی در آفریقا هستند. این چیزی است که سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) می‌گوید؛ هرچند که رقم دقیق را سخت می‌توان عنوان کرد.
8. آسکاریس: 4500 مرگ در سال
کرم لوله‌ای آسکاریس، عفونت آسکاریازیس را به وجود می‌آورد. بر اساس نتایج تحقیق سال 2013، این بیماری در هر سال جان حدود 4500 نفر را می‌گیرد. به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی، این عفونت در روده‌ی کوچک رخ می‌دهد و عمدتا کودکان را مبتلا می‌سازد.
7. مگس تسه تسه: 10هزار مرگ در سال
مگس تسه تسه، نوعی بیماری موسوم به مرض خواب را منتقل می‌کند؛ یک عفونت انگلی که در ابتدا باعث سردرد، تب، درد مفاصل و خارش می‌شود. اما بعدتر می‌تواند مشکلات جدی عصبی را به وجود بیاورد. البته شمار تلفات ناشی از این بیماری در حال کاهش است و آمار‌های فعلی، به 10هزار مرگ و میر در هر سال اشاره دارند.
6. ساس بوسه‌زن: 12هزار مرگ در سال
ساس قاتل یا بوسه‌زن، ناقل بیماری شاگاس است که به طور میانگین، هر سال 12هزار نفر را می‌کشد. این بیماری، یک عفونت انگلی است که از طریق همین حشره منتقل می‌شود. نیش زدن صورت افراد، علت نام‌گذاری آن به ساس بوسه‌زن بوده است.
5. حلزون آب شیرین: بیش از 20هزار مرگ در سال
شاید انتظار نداشته باشید نام یک حلزون را در فهرست مرگبارترین موجودات دنیا ببینید؛ ولی حلزون آب شیرین، ناقل کرم‌های انگلی است که بیماری تب حلزون (schistosomiasis) را ایجاد می‌کنند. این بیماری باعث شکم‌درد‌های شدید و بروز خون در ادرار یا مدفوع می‌شود. میلیون‌ها نفر به این عفونت دچار می‌شوند و سازمان بهداشت جهانی، مرگ 20هزار تا 200هزار نفر را به شیستوزمیازیس نسبت می‌دهد.
4. سگ: 35هزار مرگ در سال
سگ‌های آلوده به ویروس هاری هم می‌توانند مرگبار باشند؛ هرچند که برای پیشگیری، می‌توان از واکسن استفاده کرد. مرگ 35هزار نفر در هر سال، به بیماری هاری ارتباط دارد که در 99درصد موارد، سگ‌ها عامل آن هستند.
3. مار: 100هزار مرگ در سال
نیش مار، جان بیش از 100هزار نفر را در سال 2015 گرفت. بدتر آنکه در سطح جهان، با کمبود یکی از پادزهر‌های ضروری مواجه هستیم.
2. انسان: 437هزار مرگ در سال
به گزارش اداره جرایم و مواد مخدر سازمان ملل، 437هزار قتل در سال 2012 رخ دارد. به این ترتیب، انسان دومین جانور مرگبار (و نخستین پستاندار مرگبار) برای نوع بشر محسوب می‌شود.
1. پشه‌ها: 750هزار مرگ در سال
پشه‌ها در صدر فهرست مرگبارترین موجودات جای دارند. این حشرات مزاحم با مکیدن خون، آلودگی را نفر به نفر منتقل می‌کنند. مالاریا به تنهایی، بیش از نصف مرگ و میر‌های مرتبط با پشه‌ها را رقم می‌زند و در جنوب صحرای آفریقا شایع است. البته این آمار رو به کاهش نهاده؛ به طوری که از سال 2000 تا 2015، شیوع مالاریا 37درصد کمتر شده است.
تب دِنگ، یکی دیگر از بیماری‌های ناشی از پشه‌ها به شمار می‌رود که در برخی کشور‌های آسیایی و آمریکای لاتین، باعث بستری شدن یا حتی مرگ بسیاری از کودکان می‌شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/236395/با-مرگبارترین-موجودات-کره-زمین-آشنا-شوید
بستن   چاپ