آریا بانو
«عادت‌های بد» خود را با انجام این سه کار برای همیشه ترک کنید!
چهارشنبه 6 آذر 1398 - 13:30:35
آریا بانو - یک پزشک / «عادت‌های بد» خود را با انجام این سه کار برای همیشه ترک کنید!
خرج کردن بیش از حد، خوردن بیش از حد غذاهای ناسالم و تماشای بیش از حد تلویزیون تنها چند انتخاب‌ نادرستی هستند که روزانه انجام می‌دهیم.
گاهی اوقات این روش‌ها و انتخاب‌های نادرست به یک عادت منظم در طول زندگی ما تبدیل شده و متوقف کردن آن‌ها بسیار دشوار است. در بیشتر اوقات درگیر این عادت‌های بد هستیم و می‌دانیم که نباید انجام شوند یا هرچه سریع‌تر ترک‌شان کنیم ولی نمی‌توانیم!
یکی از دلایلی که باعث می‌شود این عادات بد را به سختی ترک کنیم؛ گفت‌وگوی درونی است که با خودمان داریم که مثلا من فقط در طول هفته یک بار این کار را انجام می‌دهم. من فقط یک بار در هفته فست فود می‌خورم؛ یک بار در هفته تا صبح پای تلویزیون هستم و فقط یک بار ولخرجی می‌کنم. در یک لحظه این ندای درونی ما توجیهی می‌شود برای ادامه دادن یک عادت بد.
این طرز فکر بسیار خطرناک است و انسان‌ها می‌توانند به سادگی از آن اجتناب کنند. ترفندهای روان‌شناختی و روان‌درمانی زیادی هستند که به مردم کمک می‌کنند این عادات بد را ترک کنند.
در ادامه این مطلب، به 3 استراتژی اشاره می‌کنیم که غالبا روان درمانگرها برای ترک عادت‌های بد و ناسالم ازشان استفاده کرده و بسیار مفید و کاربردی نشان دادند:
1- فهرستی از دلایل انجام ندادن یک عادت بد تهیه کنید
احتمالا همه ما می‌دانیم چرا باید یک عادت ناسالم را ترک کنیم. مثلا، می‌دانیم پرخوری و نوشیدن زیاد نوشابه چه خطراتی برای سلامت جسمی ما دارد یا اینکه بیش از حد خرج کردن می‌تواند حساب پس‌اندازهای ما را از بین ببرد و در آینده به مشکل بربخوریم.
اگر ما همیشه براساس منطقه و دلایل عقلی تصمیم‌گیری کنیم؛ هرگز مرتکب یک عادت بد نمی‌شویم ولی مشکل اینجا است که در یک لحظه احساسات بر ما غلبه کرده و تسلیم می‌شویم. این تسلیم شدن و تصمیم‌گیری برای انجام یک عادت بد هم ریشه‌های روانی دارد.
غالبا این تصمیم پاسخی به یک احساس ناخوشایند یا برون‌رفت از یک وضعیت موقتی است. استرس و اضطراب داریم، در تنهایی و ناراحتی به سر می‌بریم، دلتنگ شدیم یا بی‌حوصله هستیم.
بنابراین، ایجاد تعادل در احساسات ما می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های منطقی کمک شایانی کند تا بتوانید در برابر نیازهای احساسی خود مقاومت کنید. یک تکنیک عالی انجام این کار، گرفتن فهرستی از دلایلی است که نباید یک عادت بد را انجام دهید. حتما در این فهرست، به روش‌هایی اشاره کنید که حال شما را بهتر می‌کنند و می‌توانند جایگزینی برای آن عادت بد باشند.
هر وقت احساس کردید می‌خواهید سراغ انجام آن عادت بد بروید؛ به فهرست دلایل خود نگاهی بیندازید تا هم منطق شما تقویت شود و هم احساس بهتری پیدا کنید. مطمئن باشید احساس انجام عادت بد سریعا پس از چند دقیقه از بین خواهد رفت.
2- برای خودتان موانع ایجاد کنید
گاهی اوقات حتی ما با داشتن فهرست دلایل انجام ندادن یک عادت بد، باز هم آستانه تحمل ما پایین آمده و سراغ آن عادت ناسالم می‌رویم. شاید به این دلیل که در فضای انجام آن عادت بد قرار می‌گیریم و همه‌چیز برای انجام دادنش مهیا است. همه‌چیز منتظر لذت بردن ما است بدون اینکه دلایل منطقی بتوانند مانع شوند.
پس، روش دوم خوددرمانی برای ترک یک عادت بد، که انجام دادنش را سخت‌تر کنیم. تا می‌توانید سر راه آن مانع ایجاد کنید. تعداد موانع و دشواری آن‌ها کاملا به خود شما بستگی دارد. مثلا، اگر زیاد اهل نوشیدنی‌ها و سیگار هستید؛ بهتر است اصلا در خانه از این چیزها نداشته باشید.
مثال دیگر، اگر در وب‌گردی‌های خود به طور ناخودآگاه خرید اینترنتی دارید؛ سعی کنید اطلاعات شماره کارت و رمزها در گوشی موبایل یا کامپیوتر ذخیره نشده باشند. گاهی اوقات تنبلی برای رفتن و پیدا کردن همین اطلاعات باعث انصرفا شما از خرید اینترنتی می‌شود. برخی افراد کارت‌های خود را در جایی نگه می‌دارند که اصلا در دسترس‌شان نباشد.
اگر به شبکه‌های اجتماعی هم معتاد هستید؛ از اپلیکیشن‌هایی استفاده کنید که برای شما محدودیت زمانی ایجاد می‌کنند و مثلا در طول شب فقط نیم ساعت می‌توانید از اینستاگرام استفاده کنید.
البته، گاهی اوقات مانع‌تراشی برای انجام ندادن یک عادت بد چندان ساده هم نیست. مثلا، اگر شما زیاد شکر مصرف می‌کنید؛ نمی‌شود کلا در خانه شکر نگه‌داری نکنید.
3- یک شعار برای مقاومت خودتان بسازید
اگر ذهن شما پر از شک و تردید نسبت به دلایل انجام ندادن یک عادت باشد؛ نه فهرست دلایل و نه موانع نمی‌توانند جلوی شما را بگیرند. وقتی احساس می‌کنید حق خوردن یک غذای فست‌فود پنیری چرب در آخر هفته‌ای بسیار سنگین و پرکار را دارید یا کشیدن چند نخ سیگار در روز حداقل نیاز شما است؛ دیگر نمی‌شود مانع انجام آن‌ها شد.
این دلایل منطقی، به شدت قدرت مقاومت شما را ضعیف می‌کنند و غالبا هم سراغ انجام آن عادت بد می‌روید.
بهتر است در این وضعیت، یک شعار یا عبارت الهام‌بخش برای خودتان انتخاب کنید تا به مبارزه با این وسوسه‌ها بروید. شعارها، جملات الهام‌بخش و برخی کلمات قدرت نفهته‌ای دارند که می‌توانند افکار سمی شما را از بین برده و قدرت تصمیم‌گیری درست بدهند.
مثلا، افرادی که دایما یک ارتباط با شخصی را شروع کرده و شکست می‌خورند ولی دوباره پس از مدتی که تنها شده و دلتنگ می‌شوند؛ دوباره با فرستادن پیامکی یا پیامی در شبکه‌های اجتماعی دنبال از سرگیری ان ارتباط سمی هستند؛ باید دایما به خودشان هشدار بدهند که «به شخصیت خودت احترام بگذار.»
همه ما برای ترک برخی عادت‌ها و بهبود سبک زندگی نیاز به شعارها، عبارت‌های تاثیرگذار و الهام‌بخش داریم.
رهاسازی چیزهایی که شما را عقب نگه می‌دارند
شما به اندازه بدترین عادتی که دارید؛ خوب هستید. بنابراین، باید تمام تلاش خود را بکنید که همه چیزهایی که شما را عقب نگه می‌دارند را از خود دور کنید. تبدیل عادت‌های بد به عادت‌های خوب در موفقیت، خوشبختی، زندگی بهتر و راحت‌تر بسیار موثر هستند.
فراموش نکنید که اشتباهات بخشی از یک فرآیند هستند. وقتی اشتباه می‌کنید؛ مثلا عصبانی می‌شوید؛ عیبی ندارد ولی دیگر نباید تسلیم شوید. از این اشتباه به عنوان فرصتی برای بهتر شدن استفاده کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/231533/«عادت‌های-بد»-خود-را-با-انجام-این-سه-کار-برای-همیشه-ترک-کنید!
بستن   چاپ