شیرینی ها/ عطر کلوچه خرمایی خانه را پر می کند
چهارشنبه 15 آبان 1398 - 19:31:46
|
|
آریا بانو - شور و شیرین / چی لازم دارم: پودر مایه خمیر 2 قاشق چایخوری شکر 2 قاشق چایخوری شیر ولرم 120 میلیلیتر (حدد یک دوم پیمانه) ماست 100 میلیلیتر (یکدوم پیمانه سرخالی) روغن مایع 50 میلیلیتر (حدود یک چهارم پیمانه) آرد حدود 350-400 گرم نمک یکچهارم قاشق چایخوری بیکینگپودر یکدوم قاشق چایخوری مواد لازم میانی خرمای هسته و پوست گرفته 300 گرم کره (در دمای محیط) 25 گرم پودر زیره 1 قاشق چایخوری پودر دارچین 1 قاشق چایخوری پودر هل یکدوم قاشق چایخوری جوز هندی رنده کرده یکدوم قاشق چایخوری مواد لازم رویه زرده تخممرغ 2 عدد زعفران آبکرده 2 قاشق سوپخوری کنجد به میزان لازم چطور بپزم: پودر مایه خمیر، شکر و شیر ولرم را در کاسه مناسبی بریزید و مخلوط کنید. رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه ماست و روغن را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شود و بعد مایه خمیر عمل آمده را افزوده و مخلوط نمایید. سپس مخلوط الککرده آرد، نمک و بیکینگپودر را به مایه فراهم کرده بیفزائید و خوب ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود. حالا خمیر را در کاسه چربکرده قرار دهید، رویش را بپوشانید و در حدود 1 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شد. اکنون هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و به 30 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید. اینک هر یک از توپهای خمیر را روی سطح آرد پاشیده، با وردنه باز کنید و یک قاشق چایخوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید و خمیر را دوباره به شکل توپ جمع کنید. سپس خمیرهای پر کرده را با فاصله از یکدیگر در سینی چربکرده شیرینیپزی قرار دهید و رویشان را قدری تخت نمایید و با قیچی برش بزنید حالا رویشان مخلوط زرده تخممرغ و زعفران بمالید و کنجد بپاشید. آنگاه کلوچهها را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. همینکه کلوچهها پخت و خنک شد، آنها را در ظرف دردار مناسبی بگذارید و در جای خنک نگه دارید. روش تهیه مواد میانی همه مواد را با هم مخلوط کنید. یادآوری مقدار و نوع ادویهها متناسب با ذائقه قابل تغییر میباشد. مقدار آرد تقریبی میباشد و این امکان وجود دارد که مقدار کمتر یا بیشتر آرد استفاده شود.
http://www.banounews.ir/fa/News/223888/شیرینی-ها--عطر-کلوچه-خرمایی-خانه-را-پر-می-کند
|