آریا بانو
معتاد به دروغ گفتن شده‌ام!
يکشنبه 12 آبان 1398 - 11:13:31
آریا بانو - خراسان / 18 ساله‌ام و نمی‌دانم چرا معتاد به دروغ گفتن شده‌ام. روز و شب و خیلی الکی، دروغ می‌گویم. در مسائل بسیار پیش پا افتاده هم می‌ترسم راستش را بگویم و برایم دردسر شود. هرچند گاهی هم لو رفته‌ام اما باز هم نمی‌توانم دروغ نگویم. دارم بین همه به دروغ‌گو بودن معروف می‌شوم. چه کنم؟
مخاطب‌گرامی برای ترک هر رفتار غلط و اشتباه، اولین کار آگاه شدن از علت انجام آن رفتار است که در ادامه درباره نحوه رسیدن به این هدف خواهیم گفت. توجه داشته باشید قدم بعدی در زمانی که علت انجام یک رفتار برای‌تان مشخص شد، پذیرفتن این خصلت منفی و گرفتن تصمیم جدی برای ترک آن است. شما با مطرح کردن حس ناراحتی خود در پیامک‌تان نشان می‌دهید واقعا دروغ‌گویی را به عنوان خصلتی زشت پذیرفته اید و به دنبال ترک آن هستید که تصمیم بسیار خوبی است. این را هم بدانید که بعد از آگاه شدن از دلایلش، به راحتی می‌توانید آن را کنار بگذارید.
دروغ‌گویی معمولا از سر ترس است
معمولا انسان‌ها بیشتر از هر دلیل دیگری از سر ترس‌ دروغ می‌گویند. گاهی خودمان را بر سر دوراهی می‌بینیم و فکر می‌کنیم تنها راه خلاص شدن از وضعیتی که در آن گرفتار شده‌ایم، گفتن یک دروغ ساده یا حتی پیچیده است. یکی از دیدگاه‌هایی که روان شناسان به صورتی گسترده روی آن کار کرده‌اند، موضوع روان شناسی دروغ‌گویی است. آن‌ها معتقدند زمانی که افراد دروغ می‌گویند، دچار هیجاناتی چون ترس، احساس گناه یا رضایت خاطر می‌شوند. از دیگر علت‌های ناخودآگاه پشت صحنه در دروغ‌گویی، تمایل به داشتن حس قدرت در برابر دیگران است. مثلا این‌که من می‌خواهم خودم را بزرگ‌تر، قوی‌تر و بهتر از آن چه هستم نشان بدهم، یکی از دلایل دروغ‌گویی است. در بعضی افراد هم دروغ یک سیستم دفاعی است یعنی وقتی فرد احساس خطر می‌کند، برای این‌که از خودش در آن شرایط محافظت کند، شروع به دروغ گفتن می‌کند. حالا شما باید بررسی کنید به کدام یک از این دلایل، به دروغ‌گویی معتاد شده‌اید تا با حذف پیش زمینه‌ها، راحت این مشکل را از زندگی‌تان حذف کنید.
برای ترک دروغ، نباید زود ناامید شوید
برای ترک دروغ گویی، نباید زود ناامید نشوید و بعد از هر بار شکست، دوباره سعی کنید و مطمئن باشید که به زودی موفق خواهید شد. در ضمن اگر علت دروغ‌گویی شما ترس یا خود بزرگ‌بینی است، حتما باید با یک روان شناس مشاوره کنید تا بهتر بتواند شما را راهنمایی کند. همچنین بررسی کنید معمولا چه زمانی و در چه موقعیت‌هایی دچار دروغ گویی می‌شوید؟ از همین امروز در کنار تلاش برای دروغ نگفتن، یک دفترچه بردارید یا روی فایل متنی گوشی‌تان بعد از هر دروغ گفتن یک تیک بزنید. در پایان هفته، اگر به طور مثال سه تیک روی کاغذ یا فایل متنی بود، سعی کنید تعداد آن ها را برای هفته بعد، یک مورد کمتر کنید چراکه ترک یک دفعه‌ای چنین مشکلاتی معمولا با شکست روبه‌رو می‌شود. تکرار یک جمله بسیار مهم که خودتان هم در پیامک‌تان به آن اشاره کردید که دارم بین همه به دروغ‌گو بودن معروف می‌شوم، کمک زیادی در این مسیر به شما خواهد کرد.
نویسنده : راهله فارسی| مشاور

http://www.banounews.ir/fa/News/222262/معتاد-به-دروغ-گفتن-شده‌ام!
بستن   چاپ