طرز تهیه روغن شحم گاو
يکشنبه 12 آبان 1398 - 09:15:57
|
|
آریا بانو - فرهنگ غذا/ روغن شحم گاو یکی از بهترین و سالمترین روغنهای حیوانی برای سلامت بدن است، که از چربی اطراف قلوهگاه گاو تهیه میشود. دستور تهیههای متفاوتی درباره تهیه این روغن وجود دارد اما در این مطلب دو دستور متدوال تهیه روغن شحم گاو را آماده کردهایم. دستور اول : سه کیلو قلوه پی گاو را تهیه کنید (از آنجایی که چربی قلوهگاه گاو بسیار لطیف است و زود میسوزد بهتر به ازای هر یک کیلو چربی پیه گاو مقدار 200 گرم چربی احشاء گاو به آن اضافه کنید). آنها را خوب پاک کنید و بشویید و کمی به آن نمک بزنید و اجازه دهید مدتی استراحت کند. سپس شحم گاو را چرخ کنید و با سه عدد پیاز پوستکنده، سه عدد سیب درختی پوستشده (بدون مغز و دانه سیب)، چند عدد سیر و یک لیوان سرکه انگوری یا آبلیمو طبیعی و ادویه (گل محمدی و میخک و زرد چوبه و هل) که هرکدام از مواد ادویه یک قاشق مرباخوری، به آن اضافه کنید و در داخل قابلمه ریخته و روی شعله با حرارت کم بگذارید. در هنگام آب شدن چربیها آن را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از آب شدن همه چربیها، با الک سیمی یا پارچه نازکی روغن را صاف کنید و بعد از سرد شدن درون یخچال نگهداری کنید. دستور دوم : مقدار شحم گاو در این دستور برابر دستور اول میباشد. بعد از تمیز کردن شحم و خرد کردن آن مواد زائدی که درون آن هست را جدا نموده و چند ساعتی در آب و نمک و کمی سرکه طبیعی بخیسانید. سپس چربیها را آبکش نموده و در قابلمهای بریزید (بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید) و روی شعله خیلی کم (سوزنی) بگذارید. هر ده دقیقه یکبار روغنی که بدست میآید را باید در ظرف جداگانهای بریزید تا زمانی که همه روغن گرفته شود و تفالهها باقی بماند( یادآور میشویم که شعله خیلی باید کم باشد تا نسوزد). البته باید دقت کنید که اولین ده دقیقه روغنی که بدست میآید با روغنهای دیگر مخلوط نشود، چون همراه با آب میباشد و اگر با روغن مخلوط شود هم طعم آن عوض میشود، هم باعث فساد روغن میشود. پس دقت کنید که اولین ده دقیقه هر روغنی که درآمد در ظرف دیگری ریخته و استفاده نکنید. بعد از آب شدن تمام چربیها آن را از صافی رد کنید و در ظرف شیشهای درون یخچال نگهداری کنید.
http://www.banounews.ir/fa/News/222191/طرز-تهیه-روغن-شحم-گاو
|