آریا بانو
نان سیب زمینی مطبوع خانگی را در تابه بپزید
شنبه 11 آبان 1398 - 19:17:30
آریا بانو - دلتا/ نان سیب زمینی یک نان کامل از نظر مواد غذایی است. نان سیب زمینی را می‌توان به تنهایی یا با خوراکی های دیگر به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف کرد. این نان به دلیل داشتن سیب زمینی، طعم متفاوتی نسبت به نان های دیگر دارد.
مواد لازم :
آرد سفید: 2 لیوان
سیب زمینی: 2 عدد
خمیر مایه: یک قاشق مرباخوری
کره یا روغن مایع: 50 گرم
نمک: یک قاشق چای‌خوری
زیره یا نعناع یا شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
شیر یا آب ولرم: یک سوم لیوان
شکر: یک قاشق چای‌خوری
زرده تخم مرغ: یک عدد
طرز تهیه :
شکر را با شیر مخلوط کرده و خمیر مایه را اضافه می‌کنیم. در ظرف را 10 دقیقه می‌بندیم تا عمل بیاید.
سیب زمینی را آبپز می‌کنیم. وقتی خنک شد، آن را پوست گرفته و ریز رنده می‌کنیم.
سیب زمینی رنده شده، کره نرم شده، نمک و شوید را به خمیر مایه به عمل آمده افزوده و سپس آرد را به تدریج می‌افزاییم.
چون این خمیر سیب زمینی دارد، وقتی آرد می‌ریزیم و ورز می‌دهیم، چسبندگی دارد. بنابراین تا جایی آرد می‌ریزیم که خمیر کمتر به دست بچسبد.
روی خمیر را می‌پوشانیم و یک ساعت در محیط نسبتاً گرم می‌گذاریم تا استراحت کند.
پس از استراحت پف خمیر را با کمی ورز دادن می‌گیریم. سپس خمیر را به 4 چونه تقسیم کرده و در سینی فر پهن می‌کنیم. قطر خمیر باید حدود یک تا یک و نیم سانت باشد. پس از پهن کردن خمیر با کارد روی آن طرح می‌دهیم.
دوباره روی خمیر را پوشانده و 20 دقیقه دیگر می‎گذاریم بماند.
طرز تهیه نان
زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری شیر مخلوط کرده و روی خمیر رومال می‌زنیم.
خمیر را 20 دقیقه در فر که از قبل گرم شده، می‌گذاریم. یک ظرف آب هم در فر می‌گذاریم تا رطوبت ایجاد کند و نان خشک نشود.
پس از گذشت این مدت نان آماده است. آن را از فر بیرون آورده و می‌گذاریم کمی خنک شود.
می‌توان نان سیب زمینی را در تابه روی گاز و بدون فر هم درست کرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/222046/نان-سیب-زمینی-مطبوع-خانگی-را-در-تابه-بپزید
بستن   چاپ