آریا بانو
فوت آشپزی/ پاک کردن میگو با روشی ساده و آسان
يکشنبه 5 آبان 1398 - 17:55:26
آریا بانو - فوت آشپزی/ پاک کردن میگو با روشی ساده و آسان
١٩٠
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5762893
-->
مجله دلگرم / میگوی سالم و تازه سفت و صورتی رنگ است و پاک کردن آن هم ترفندهای خاص خود را دارد که هر کسی نمی داند همچنین نگهداری میگو نیز قابل اهمیت است.
روز‌هایی که بسیاری از مردم میگو را ملخ دریایی می‌نامیدند و از آن می‌گریختند، مدت هاست که سپری شده است. در حقیقت نام ملخ دریایی پر بیراه هم نبود، زیرا خود مردم جنوب ملخ را "میگ" می‌نامند و "او" هم در لهجه آن‌ها حرف معرفه و تصغیر است.
امروز میگو از خوردنی‌های نغز شناخته می‌شود و خریدار فراوان دارد، ولی خوردن خرچنگ و لابستر هنوز میان مردم ما رواج نگرفته است، در حالیکه در خلیج فارس از این جانوران هم بسیار پبدا می‌شود.
میگو از لحاظ بازرگانی براساس اندازه و درشتی درجه بندی می‌شود و به صورت یخی یا تازه و با سر یا سرزده، بسته بندی شده و به بازار عرضه می‌گردد.
انواع غذا‌های خوشمزه را می‌توان با میگو درست کرد، از دوپیازه میگو گرفته که غذایی بوشهری است تا میگوی سوخاری، پلو میگو و انواع غذا‌های فرنگی.
بزرگترین دغدغه در استفاده از میگو، پاک کردن آن است که چون افراد زیادی روش اصولی آن را نمی‌دانند از خوردن میگوی تازه اجتناب کرده و نوع بسته بندی فریز شده آن را انتخاب می‌کنند و خود را از خوردن پرخاصیت ترین غذای دریایی بی بهره می‌سازند.
همین مساله باعث شد تا در این مطلب شما را با آموزش تصویری و اصولی پاک کردن میگو در منزل و خارج کردن رگ سیاه زیر شکم و پشت کمر آن آشنا سازیم.
مراحل پاک کردن میگو در منزل
مطابق شکل زیر، با یک دست قسمت سر میگو را گرفته و با دست دیگر بدنه آن را، سپس با ضربه‌ای سر را کشیده تا از بدنه آن جدا شود.
1. جدا کردن سر میگو

انگشتان شست خود را زیر پوسته میگو انداخته و با زدن ضربه‌ای به سمت بیرون پوسته را بشکنید، سپس در امتداد میگو شصت خود را زیر پوسته حرکت دهید و در نهایت آن را جدا کنید.
2. جدا کردن پوست میگو

معمولا برای تهیه میگوی سوخاری یا کبابی، دم آن گرفته نمی‌شود، ولی در صورتی که مایلید دم میگو را نیز جدا کنید، قسمت اتصال دم به بدنه میگو را بین انگشتان خود بگیرید و کمی فشار دهید، سپس محکم به سمت بیرون بکشید
قسمت دم میگو با گوشت داخلی آن کاملا از میگو جدا شده و مابقی آن که بدنه میگو است کاملا تمیز باقی می‌ماند.
3. جدا کردن دم میگو

در ادامه مراحل پاک کردن میگو، پس از گرفتن پوسته میگو، باید رگ پشت کمر آن گرفته شود، زیرا اکثر عوامل بیماری‌زا در این قسمت از بدن میگو جمع می‌شود و کارشناسان با بررسی مدفوع میگو‌ها مواردی مانند مواد شیمیایی و سمی در آن‌ها شناسایی کرده‌اند.
برای گرفتن رگ پشت کمر میگو با استفاده از یک چاقو با تیغه نازک به روش زیر عمل کنید:
با چاقو بر روی تیغه پشت میگو یک برش کم عمق ایجاد کنید، برش نباید عمیق باشد و یک خط برش کم عمق در امتداد تیغه کافی است.
4. ایجاد برش روی کمر میگو

پس از ایجاد برش در پشت میگو، دو طرف آن را به سمت خارج کمی فشار دهید تا خط برش باز شود. یک رگ سیاه قابل مشاهده است، البته این رگ در همه میگو‌ها وجود ندارد بنابراین لازم نیست برش را عمیق‌تر کنید، چون در غیر اینصورت میگو از هم پاشیده می‌شود.
چاقو را زیر رگ انداخته و حرکت دهید تا از بافت میگو جدا شود. سپس چاقو را در زیر رگ و در قسمت سر رگ که محکم‌تر است نگه دارید و محکم به سمت بیرون بکشید تا تمام رگ خارج شود.
5. خارج کردن رگ کمر میگو

بعضی از میگو‌ها که پرورشی هستند علاوه بر رگ پشت کمر، در قسمت زیر شکم هم رگ سیاهی دارند که باید به همان روش فوق گرفته شود.
6. خارج کردن رگ سیاه زیر شکم میگو

میگوی پاک شده را در یک صافی ریخته و زیر آب سرد بشویید تا اگر چیزی از پوسته، روی آن مانده شسته شده و کاملا تمیز شود.
روشی اصولی برای نگهداری از میگو

بهتر است میگو را به صورت تازه استفاده کنید، ولی در صورت تمایل می‌توانید میگو‌های پاک شده را فریز کنید و در زمان نیاز از آن‌ها استفاده نمایید.
برای نگهداری میگو در فریزر، بهتر است آن را آبپز کنید، برای این منظور:
2 لیتر آب و 6-5 قاشق نمک را در قابلمه بر روی حرارت بالا به جوش آورید.
1 کیلوگرم میگو را در آب جوش ریخته و فرصت دهید تا 12-10 دقیقه در آب بجوشد.
سپس میگو را در آبکش ریخته و صبر کنید تا آب آن خارج شده و خنک شود.
میگو را به اندازه هر نوبت پخت، در کیسه‌های فریزر ریخته و پس از خارج کردن هوای کیسه، دهانه آن را گره بزنید.
کیسه فریزر را در یک کاغذ روزنامه پیچیده و در فریزر بگذارید.
میگو به این روش تا حدود 3 ماه کمابیش تازه می‌ماند.

http://www.banounews.ir/fa/News/219609/فوت-آشپزی--پاک-کردن-میگو-با-روشی-ساده-و-آسان
بستن   چاپ