آریا بانو
غذای اصلی/ سماق پلو، طعمی ملس و دلپذیر
چهارشنبه 1 آبان 1398 - 13:21:56
آریا بانو - غذای اصلی/ سماق پلو، طعمی ملس و دلپذیر
١٠١
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5751977
-->
اطلاعات / شاید نام سماق پلو به گوشتان نخورده باشد. این غذا برای مردم مناطق مرکزی کشور آشنا و البته محبوب است؛ غذایی که شاید عطر و طعمش شما را یاد چلوکباب تابه‌ای بیندازد اما تفاوت‌هایی با آن دارد.
اگر مبتلا به کلسترول بالا هستید یا فشار خونتان بالاست، اگر از مشکلات گوارشی رنج می‌برید یا قندخونتان بالاست، سماق برای شما حکم دارو را دارد و سماق پلو غذایی سالم و مفید به شمار می‌آید.‏
چی لازم دارم:
برنج 4 پیمانه
پیاز 1 عدد
سیر 1 حبه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
سماق 4ـ5 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده نصف استکان
نمک و فلفل به میزان کافی
زردچوبه و زعفران به میزان لازم
پودر سوخاری 3قاشق
چطور بپزم:
برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید‎.‏ پیاز و سیر را رنده ریز کرده با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. پودر سوخاری، نمک و ادویه جز سماق و زعفران را اضافه کرده و خوب ورز دهید. بگذارید داخل یخچال نیم ساعت بماند‎.
برنج را در آب جوش بریزید و سپس آبکش کنید. ته قابلمه مقداری پلو بریزید سپس مقداری سماق بپاشید و کمی زعفران دم کرده. برنج را با این مواد مخلوط کنید دوباره برنج سفید و دوباره سماق و تا انتها ادامه دهید.
در آخر کمی سماق روی برنج بپاشید و در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید دم بکشد‎.
گوشت‌ها را به شکل کوفته قلقلی ریز در بیاورید و داخل تابه با مقداری روغن سرخ کنید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را داخل دیس بکشید. کمی از پلو را جدا با زعفران دم کرده رنگین کرده و روی پلو پخش کنید و کوفته‌های قلقلی را روی آن بچینید‎.
نکته:
در فصل زمستان که لبو در دسترس است، می‌توانید کمی آب لبو به برنج اضافه کنید.‏سماق پلو را می‌توانید با مرغ نیز سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/218036/غذای-اصلی--سماق-پلو،-طعمی-ملس-و-دلپذیر
بستن   چاپ