آریا بانو
«کشتا» نان محلی شمال
يکشنبه 28 مهر 1398 - 10:44:53
آریا بانو - «کشتا» نان محلی شمال
٧٦
١
خراسان / مواد لازم
تخم شنبلیله (ساییده شده) - 2 قاشق غذا خوری
شکر – یک پیمانه
نمک - مقداری
کدو حلوایی (پخته شده) - 2 پیمانه
مخلوط آرد برنج و آرد گندم - 7 پیمانه (به ازای هر یک لیوان آرد برنج 2 لیوان آرد گندم در نظر می گیریم)
طرز تهیه
کدو را به قطعات مکعبی و بزرگ خرد کنید و با نصف فنجان آب بپزید. با قاشق، پوست آن را جدا کنید و دور بریزید.
سپس کدو را با گوشت کوب له کنید. آرد ، تخم شنبلیله ساییده شده و اگر احتیاج بود مقدار بسیار اندکی آب تا حدی که خمیرتان به عمل آید اضافه کنید. بعد به صورت گلوله های کوچکی آماده کنید ، گمج ( تابه گلی) یا تابه نچسب را به صورت وارونه روی گاز قرار دهید تا داغ شود.
سپس روی سطحی صاف که کمی آرد پاشیده اید خمیر را اول با ضربات دو کف دست یا با وردنه به اندازه یک بشقاب پهن کنید و سپس روی تابه داغ قرار دهید. بهتر است سر پوشی راچند لحظه روی نان بگذارید تا کمی بخار کند سپس هر دو طرف نان را بپزید.
خواص
کدو منبع خوب ویتامین A، C و سرشار از آنتی اکسیدان هایی مثل اکسانتین ها، کاروتن ها و لوتئین هاست وهمچنین منبع خوبی از ویتامین های
B کمپلکس، مانند فولات، نیاسین، و پانتوتنیک اسید و تیامین است.
این ماده معدنی غنی از آهن، مس، پتاسیم، کلسیم و فسفر است.

http://www.banounews.ir/fa/News/216335/«کشتا»-نان-محلی-شمال
بستن   چاپ