آریا بانو
ناهار/ خورش ترشی گورما، پیشنهاد خوشمزه اردبیلی ها
چهارشنبه 24 مهر 1398 - 09:42:17
آریا بانو - ناهار/ خورش ترشی گورما، پیشنهاد خوشمزه اردبیلی ها
٠
٠
اطلاعات / ترشی گورما یا ترشی قورما، یکی از غذاهای محلی اردبیل است که با داشتن لوبیا چشم بلبلی و گوشت، منبع خوبی از پروتئین به حساب می‌آید.
چی لازم دارم:‎
گوشت 300 گرم، خورشی
آلو خورشی 15 عدد
لوبیا چشم بلبلی نصف پیمانه
پیاز متوسط ‏2 عدد‏
پیازداغ عسلی 3 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده نصف استکان
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
روغن ‏ به میزان لازم
چطور بپزم:
لوبیا را از شب قبل خیس کنید و بعد، آب آن را خالی کرده و دو بار بجوشانید و وقتی نیم پز شد، آبکش کنید و کنار بگذارید. پیازها را ریز خرد کرده و با روغن سرخ کنید. بعد از اینکه پیاز کمی سبک شد گوشت خورشی را که به قطعات درشت خرد کرده اید، اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود. سپس زردچوبه و فلفل را به گوشت اضافه کرده و 2 پیمانه آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید بپزد. در میانه پخت، وقتی گوشت نیم پز شد، لوبیای نیمه پخته را همراه آلو خورشی اضافه کرده و خورش را بپزید تا جا بیفتد. در پایان نمک خورش را اندازه کرده و محلول زعفران را اضافه کنید. روی خورش را با سه قاشق سوپ خوری پیازداغ عسلی تزئین و خورش را با پلو سرو کنید.‏
نکته‌ها: ‏
در صورتی که خورش را ترش‌تر می‌پسندید، کمی آبلیمو یا آب غوره به آن اضافه کنید.
رنگ این خورش از زعفران تامین می‌شود. بنابراین در مصرف زعفران دست و دلباز باشید. البته بعضی از محلی‌ها در این خورش گوجه فرنگی پوره شده یا رب هم می‌ریزند.
اگر خورش را پر ادویه‌تر می‌پسندید، می‌توانید کمی دارچین به گوشت اضافه کنید.
خورش ترشی گورما با پیازداغ فراوان خوشمزه‌تر است. می‌توانید تعداد پیازها را در این دستور افزایش دهید.

http://www.banounews.ir/fa/News/214899/ناهار--خورش-ترشی-گورما،-پیشنهاد-خوشمزه-اردبیلی-ها
بستن   چاپ