آریا بانو
غذای اصلی/ دمپخت معطر زعفرانی بدون گوشت
شنبه 13 مهر 1398 - 12:28:53
آریا بانو - غذای اصلی/ دمپخت معطر زعفرانی بدون گوشت
١٨٦
٠
برترین ها / دمپخت زعفرانی زرد رنگ یک غذای ساده و در عین حال خوشمزه است. این غذا رنگ طلایی زیبایی دارد و بسیار هم خوش عطر است. پلو زعفرانی فقط از زعفران برای رنگ و طعم بهره می‌گیرد، اما در این دمپخت زعفرانی هم از زردچوبه و هم زعفران برای بدست آوردن رنگی طلایی استفاده می‌شود.
دمپخت در واقع نوعی کته است که علاوه بر برنج، مواد دیگری هم به آن اضافه می‌شود. انواع دمپخت مشهور مثل دمپخت آبادانی، دمپخت گوجه ساده و دمپخت با گوشت و مرغ از سایرین شناخته شده‌تر هستند. دمپخت زعفرانی در واقع مجموعه‌ای از فرهنگ‌های غذایی ایران، تایلند و هند را در برمی‌گیرد و می‌توان آن را با انواع سبزیجات، گوشت و مرغ درست کرد.
نخود فرنگی، گوجه و ادویه‌های خوشبو پای ثابت این غذا هستند. برای اینکه یک رنگ طلایی زیبا به دست آید، از دو ادویه طلایی زردچوبه و زعفران استفاده می‌شود. زردچوبه در تایلند به زعفران فقرا مشهور است. این ادویه علاوه بر رنگ زرد دارای خواص سلامتی بسیاری است.
برای درست کردن دمپخت زعفرانی می‌توانید از مرغ استفاده کنید و یا فقط آب مرغ را برای بخش مایع غذا انتخاب کنید. در صورتی که گیاهخوار هستید و یا آب مرغ در دسترس شما نیست می‌توانید از آب عصاره سبزیجات و یا آب معمولی استفاده کنید. برای نوعی که با مرغ درست می‌شود کل عملیات درست کردن غذا فقط در یک قابلمه انجام می‌شود و نیازی نیست مرغ را جداگانه بپزید.
برای درست کردن این غذا به مقداری گوجه فرنگی، نخود سبز و پیاز نیاز دارید. اگر به این سه ماده توجه کنید می‌بینید که رنگ قرمز گوجه و رنگ سبز نخود سبز با زردی زعفران و زردچوبه یک ترکیب رنگی زیبا را می‌سازد که اشتهای هر کسی را تحریک می‌کند بخصوص بچه‌های بد غذا. اگر زعفران هم ندارید می‌توانید فقط از زردچوبه استفاده کنید.
دمپخت زعفرانی بدون گوشت
چی لازم دارم:
روغن گیاهی: 2 قاشق غذاخوری
پیاز: 1/4 پیمانه (ریز خرد شده)
فلفل چیلی خشک: 1/8 تا 1/4 قاشق چای‌خوری (یا فلفل کاین)
فلفل دلمه‌ای قرمز: 1/4 پیمانه
گوجه فرنگی: 1 عدد
برنج دانه بلند: 2 پیمانه
آب مرغ: 4 پیمانه
لیمو ترش: 1 عدد
سس سویا: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1/2 قاشق چای‌خوری
زعفران: 1/4 تا 1/3 قاشق چای‌خوری (اختیاری)
نخود سبز: 1/4 پیمانه
نمک: به مقدار لازم
ریحان تازه: مقداری برای تزئین
چطور بپزم:
1. پیاز، گوجه و فلفل دلمه‌ای را نگینی کنید. پیاز نگینی ریز باشد. سیر را هم ریز خرد کنید.
2. یک قابلمه گود را روی حرارت متوسط به بالای گاز بگذارید. روغن را اضافه کنید و کف قابلمه پخش کنید سپس پیاز، سیر و چیلی را اضافه کنید. حدود 1 دقیقه سرخ کنید تا عطر و بوی آن‌ها بلند شود.
3. فلفل دلمه‌ای قرمز و گوجه را اضافه کنید. 1 دقیقه دیگر سرخ کنید.
4. برنج را اضافه کنید و بهم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
5. آب مرغ یا آب را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش آید.
6. آب لیمو، سس سویا، زردچوبه و زعفران (در صورت استفاده) را اضافه کنید. خوب بهم بزنید.
7. وقتی آب مرغ شروع به حباب زدن کرد، درب قابلمه را کاملا ببندید و حرارت را به کم کاهش دهید. بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه برنج بپزید یا تا زمانی که تمام آب یا بیشتر آن جذب شده باشد.
8. درب قابلمه را بردارید و نخود‌های سبز را اضافه کنید، به آرامی بهم بزنید تا نخود با آن مخلوط شود.
9. درب قابلمه را بگذارید و گاز را خاموش کنید. حالا بگذارید قابلمه روی همان شعله خاموش بماند تا با گرمای باقیمانده گرم شود. حدود 10 دقیقه یا تا زمان سرو کردن بگذارید روی شعله خاموش بماند. حرارت باقیمانده داخل قابلمه کمک می‌کند تا هر مقدار آبی که داخل قابلمه مانده، جذب شده و برنج به طور کامل بپزد و دم کند. همچنین نخود سبز فریز شده را به نحو خوبی می‌پزد. برنج به این روش به مدت 1 ساعت یا بیشتر گرم خواهد ماند که زمانی را به ما برای آماده کردن چیز‌های دیگر مثل سالاد می‌دهد.
10. درب قابلمه را بردارید و برنج را با چنگال یا چاپ استیک بهم بزنید تا از هم باز شود. مزه کنید و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید.
11. روی آن را با ریحان تازه تزئین کنید و با سالاد یا ترشی سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/209593/غذای-اصلی--دمپخت-معطر-زعفرانی-بدون-گوشت
بستن   چاپ