آریا بانو
اسفناج پلو غذای خوشمزه و سنتی ایران
چهارشنبه 10 مهر 1398 - 17:23:49
آریا بانو - اسفناج پلو غذای خوشمزه و سنتی ایران
٠
٠
غذالند / پلو اسفناج یا اسفناج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که به فراموشی سپرده شده است. اسفناج دارای بوی خاصی ست و بسیاری از افرادی که قادر به تحمل طعم و بوی خاص این سبزی پر فایده نیستند می توانند با این دستور پخت در یک پلو خوشمزه و پر خاصیت استفاده کنند. اسفناج امروزه یکی از شناخته شده ترین سبزی ها میان افراد می باشد که در فصول خاصی از سال رشد می کند. با تهیه این سبزی مفید از بازار و نگهداری و فریز کردن آن می توانید هر زمانی که مایل بودید آن را در انواع پلوها و خورش ها استفاده کنید. اسفناج پلو را می توان در دو وعده ناهار و یا شام میل کرد. توصیه شده اسفناج را به جای سرخ کردن و تفت دادن بیشتر بخار پز کنید تا خواص آن از بین نرفته و باقی بماند. اسفناج بیشتر به دلیل آهن فراوانی که دارد در جلوگیری از کم خونی سودمند بوده و در سالادها و خورش ها و حتی نوشیدنی ها نیز استفاده می شود. اسفناج جدای از ارزش غذایی و کالری فراوانی که دارد جنبه دارویی درمانی نیز داشته و در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله رفع بی خوابی، درمان یبوست، بهبود گوارش و عفونت های معده و سلامت استخوان ها مفید واقع شده است. این پلو به دلیل ساده بودن و اینکه سرشار از مواد معنی مفید است توصیه شده که هفته ای یک بار در وعده های غذایی افراد گنجانده شود.
مواد لازم
اسفناج : 500 گرم
برنج: 3 پیمانه
گوشت چرخ ‏کرده : 400 گرم
پیاز (رنده‏ شده): 1 عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
پودر فلفل قرمز: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
زعفران: 2 قاشق سوپ‏ خوری
کره (ذوب ‏شده): 100 گرم
مراحل پخت
مرحله 1
300 گرم از اسفناج را کمی خرد کرده و در تابه‏ ای حاوی کمی روغن داغ، تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده شده و سرخ شود.(اگر نخواستید سرخ کنید می توانید آن را تنها تفت دهید تا کاملا آبش کشیده شود.)
مرحله 2
برنجی را که از قبل خیس کرده اید ، آب آن را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 12 دقیقه در قابلمه ‏ای حاوی آب جوش بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.
مرحله 3
در ظرفی، گوشت چرخ‏ کرده، پیاز، مابقی اسفناج خام خورد شده، فلفل و نمک را با هم مخلوط کرده و با دست خوب ورز دهید تا کاملاً مواد با هم مخلوط شوند و مواد حالت چسبندگی پیدا کند.
مرحله 4
از مایه به اندازه‏ های کوچک بردارید و به شکل کوفته ‏ریزه(قلقلی) درآورید.
مرحله 5
در تابه‏ ای حاوی روغن داغ، کوفته ‏ریزه‏‏ ها را سرخ کنید.
مرحله 6
سپس روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‏ها گرفته شود.
مرحله 7
در قابلمه ‏ای که ته آن را به ته دیگ مورد نظر پوشانده اید مثل(سیب زمینی ، نان لواش ، کاهو و ..)، مقداری از برنج را بریزید ،سپس روی آن اسفناج تفت داده‏ شده و کوفته ‏ریزه سرخ شده را ریخته و مجدداً مقداری برنج بریزید.
مرحله 8
به همین ترتیب، لایه ها را تکرار کنید تا کل مواد تمام شود.
مرحله 9
زعفران را همراه با کره به گوشه ‏ای از برنج اضافه کنید، سپس درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود.
مرحله 10
زمانی‏که بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کنید تا پلو به مدت 30 دقیقه دم بکشد.
مرحله 11
پس از پخت، اسفناج‏ پلو را در ظرف موردنظر کشیده و سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/208558/اسفناج-پلو-غذای-خوشمزه-و-سنتی-ایران
بستن   چاپ