آریا بانو
5 خاصیت فوق العاده انبه و شیر انبه
دوشنبه 11 شهریور 1398 - 10:30:56 AM
آریا بانو - خواص انبه بی‌شمار است. انبه جزو اولین میوه هایی است که در مناطق گرمسیری و استوایی مورد استفاده انسان قرار گرفته است. این روزها انبه به عنوان یک میوه با ارزش تغذیه ای فراوان مورد استفاده قرار گرفته و به عنوان منبع بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A)، ویتامین C و پتاسیم به حساب می آید.
مانگو و یا همان انبه‌ها به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که در فاکتورهایی مثل رنگ‌، شکل، طعم و سایز متغیر است. مثلاً انبه سبز رنگ سبزی دارد. با وجود اینکه انبه‌ها رنگ پوستی مختلفی از جمله سبز، نارنجی، قرمز، زرد یا نارنجی دارند، اما گوشت داخلی آنها اکثراً‌ زرد طلایی است. انبه‌ها از نظر طعم شیرین هستند و مانند خامه نرم هستند. خواص انبه و شیر انبه بی‌شمار است. هر انبه بیش از 20 نوع ویتامین و مواد معدنی دارد.
انبه چه ویتامینی دارد

انبه (مانگو) ارزش غذایی زیادی دارد. این میوه استوایی با اینکه کالری کمی دارد، حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی و ویتامین‌های لازم برای بدن است. یک فنجان (حدود 225 گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
105 کالری 1.4 گرم پروتئین 24.7 گرم کربوهیدرات 0.6 گرم چربی 2.6 گرم فیبر 67٪ ویتامین C مورد نیاز بدن در روز (ویتامین سی آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است) 20٪ مس مورد نیاز بدن در روز (مس یک کوفاکتور برای آنزیم‌های مهم جهت گلبول‌های قرمز خون است) 18٪ اسید فولیک مورد نیاز بدن در روز 11٪ ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامین‌های B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماری‌های قلبی) 10٪ درصد ویتامین A (آنتی‌اکسیدان و تقویت‌کننده بینایی) 9.7٪ ویتامین E مورد نیاز بدن در روز 6.5٪ ویتامین B5 مورد نیاز بدن در روز 6٪ ویتامین K مورد نیاز بدن در روز 7٪ نیاسین مورد نیاز بدن در روز 6٪ پتاسیم مورد نیاز بدن در روز (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم) 4٪ منیزیم مورد نیاز بدن در روز خواص انبه برای سلامتی
1. انبه علیه سرطان
مصرف مرتب این میوه از بروز سرطان رحم پیش گیری می کند، زیرا مانگو بسیار خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، کمک می‌کند که بدن یک سیستم ایمنی قوی داشته باشد.
بنابراین، مصرف روزانه انبه در برنامه غذایی از ایجاد عفونت‌های ویروسی و تومورهای بدخیم در بدن پیش‌گیری می‌کند. دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلول های سیستم ایمنی می شود.
به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف اِنبه را به گروه های سنی با سیستم ایمنی ضعیف تر مانند سالمندان، بچه ها و زنان باردار توصیه می کنند.
2. درمان کم خونی با انبه
افرادی که گوشت قرمز مصرف نمی‌کنند، معمولاً دچار کم‌خونی می‌شوند. برای درمان کم خونی، به این افراد توصیه می شود تا از میوه و سبزی‌جات غنی در آهن بیشتر استفاده کنند. علاوه‌براین، برای جذب این آهن گیاهی، باید موادی که به جذب بهتر و بیشتر آهن کمک می‌کنند استفاده کرد.
انبه جزو همان میوه‌جاتی است که باید آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مصرف کرد.
در هر 100 گرم از این میوه، 37 میلی گرم ویتامین C و 2000 میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان داده اند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب روده ای این ماده معدنی را افزایش می دهد.
بتاکاروتن در روده با آهن یکی شده و از پیوند آن با ترکیباتی مثل فیتات ها که مانع جذب آهن می شوند، جلوگیری کرده و به این ترتیب برای کم خونی مفید است.
3. آرامش اعصاب و تقویت حافظه با انبه
انبه برای برای کاهش فشار عصبی و داشتن آرامش روحی مفید است، چرا که با داشتن منیزیم و پتاسیم ، اسید آمینه و تریپتوفان دارد که پیش ساز در تولید سروتونین یا هورمون شادی است.
اسید آمینه موجود در انبه قابل توجه است و گلوتامین اسید، ماده مغذی مورد مصرف مغز است که به تمرکز و بهتر شدن حافظه کمک می کنند.
موارد منع مصرف انبه
علی‌رغم داشتن خواص بسیار زیاد، توصیه می‌شود این میوه در شرایطی با مراقبت بیشتری مصرف شود.
انبه برای دیابتی ها
مانگو اندیس گلایسمی بالایی دارد، به عبارتی زمانی که مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا می کند و موجب ترشح هورمون انسولین می گردد. با ترشح انسولین، قند به داخل سلول ها وارد شده و دوباره افت پیدا می کند.
به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی می کند و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او می شود. افراد دیابتی این میوه را باید با احتیاط مصرف کنند، زیرا نیاز به انسولین با خوردن مانگو افزایش پیدا می کند.
انبه در بارداری
انبه به طور طبیعی شیرین است و نسبت به سایر میوه‌ها حاوی قند بیشتری است، یعنی حدود 15 گرم قند در هر 100 گرم. این باعث میشود زمانی که در بارداری، ویار مصرف شیرینی دارید، از این میوه به جای کیک و شیرینی استفاده کنید. اما به دلیل داشتن قند زیاد، توصیه میشود اگر مبتلا به دیابت بارداری هستید، انبه مصرف نکنید.
انبه کالری بالایی نیز دارد به طوری که میتوان به عنوان یک میان وعده خوب برای سه ماهه سوم که نیاز به کالری بیشتری دارید باشد. اما باز هم دقت کنید که در خوردن انبه اعتدال را رعایت کنید. اگر بخواهید این میوه را به صورت اسموتی به عنوان یک دسر مصرف کنید باید مراقب قند و کالری اضافه و شیرین کننده ها و خامه ای که اضافه میکنید، باشید.
انبه در طب سنتی
انبه رسیده از نظر طب قدیم و سنتی ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است .انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد. به طور خلاصه انبه از نظر طب سنتی خواص و عوارض زیر را دارد.
خواص انبه در طب سنتی
بسیار مقوی و تقویت کننده بدن تقویت کننده قوای جنسی درخشان کردن رنگ صورت خوشبو کننده دهان ادرار آور برطرف‌کننده یبوست حاوی مقادیر زیادی اسید گالیک برای ضدعفونی کردن سیستم هضم بدن صاف و تمیزکننده خون از بین‌برنده بوی بد بدن کاهش تب و حرارت بدن درمان اسهال درمان سردرد، تنگی نفس و سرفه مفید برای بواسیر رفع تشنگی مضرات انبه در طب سنتی
از آنجا که ماهیتانبه گرم است برای گرم مزاجان خوب نیست و این افراد باید آنرا با سکنجبین میل کنند. هضم آن برای تعدادی از اشخاص سخت است و ممکن است منجر به خارش و دمل شود. اگر مصرف انبه منجر به نفخ شود باید آنرا با زنجبیل خورد. طرز تهیه اسموتی انبه

مواد لازم
نصف یک عدد موز 1 قاشق غذاخوری عسل ¼ پیمانه شیر ¼ پیمانه آب انبه 120 گرم ماست نصف پیمانه انبه خرد شده نصف قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده طرز تهیه
ماست،انبه خرد شده، آب انبه، موز، شیر، عسل و زنجبیل را در مخلوط کن بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند. آن را در لیوان مورد نظر بریزید و با اِنبه تزئین و سرو کنید. خواص شیر انبه

مفید برای افراد کم‌خون تقویت‌کننده بینایی استحکام بخشیدن به استخوان‌ها کنترل فشار خون مفید برای سلامت قلب مفید در زمان بارداری

http://www.banounews.ir/fa/News/193689/5-خاصیت-فوق-العاده-انبه-و-شیر-انبه
بستن   چاپ