آریا بانو
«هالاو» غذای سنتی سنندج
دوشنبه 28 مرداد 1398 - 21:39:10
آریا بانو -
«هالاو» غذای سنتی سنندج
٠
٠
سرآشپز پاپیون / از پرطرفدارترین غذاهای آبگوشتی سنندج
مواد لازم هالاو
گوشت گوسفندی به همراه دنبه 500 گرم
نخود1/2 لیوان
سبزی (جعفری،تره،اسفناج،نعنا)250 گرم
بلغور2 قاشق غذا خوری
آبغوره1-2 لیوان
پیاز کوچک1 عدد
زردچوبه1 قاشق مربا خوری
روغن2 قاشق غذا خوری
سبوس گندم1 قاشق غذا خوری
نمک1-2 قاشق چای خوری
طرز تهیه
زمان تهیه 30دقیقه
زمان پخت 70دقیقه
1
ابتدا پیاز رو ریز خورد کرده و در روغن تفت می دیم.
2
گوشت رو اضافه کرده و اجازه میدیم مقداری با پیاز حرارت ببینه. بهتره همراه گوشت به اندازه نصف قوطی کبریت دنبه هم بریزیم.
3
نخودها رو که 24 ساعت خیس خورده اند به گوشت اضافه میکنیم.آب جوش رو به اندازه ای که مقدار کمی روی گوشت رو بگیره میریزیم و میگذاریم گوشت و نخود بپزه.
4
بعد از پخت گوشت و نخود، سبزی ها رو که در حد سبزی آش خورد کردیم به همراه بلغور و سبوس ونمک اضافه میکنیم.
5
بعد از پختن سبزی و بلغور؛ آبغوره رو می ریزیم و میزان آبغوره بستگی به ذائقه خودتون داره اگر ترش تر دوست داشتید بیشتر بریزید.
6
در مرحله آخر دنبه رو داخل کاسه ای گذاشته و زردچوبه میزنیم و با گوشتکوب میکوبیم و به غذا اضافه میکنیم. و اجازه میدیم مقداری بپزه تا غذا جا بیفته.
سایر نکات هالاو
✔دوستان گلم برای مقدار سبزی؛ من همیشه نیم کیلو از مغازه میگیرم و استفاده میکنم. مقدار نعناع به نسبت بقیه کمتر باشه.
✔میتونید چند تا بادمجان سرخ کنید و همرا گوشت سرو کنید. چون جزو دستور اصلی غذا نبود من تو نکات گفتم ولی کنار این غذا خیلی خوشمزه میشه.
✔آبغوره رو بتدریج اضافه کنید و بچشید تا مزه دلخواهتون به دست بیاد.
✔در فصل گوجه سبز میتونید به جای آبغوره از گوجه سبز ترش (یا اینکه از ترکیب هردو) استفاده کنید. که در این صورت گوجه سبزها رو جداگانه پخته و به صورت رب درمیاریم _یعنی بعد از پخت از صافی رد کرده و هسته وپوستش رو جدا می کنیم_

http://www.banounews.ir/fa/News/187381/«هالاو»-غذای-سنتی-سنندج
بستن   چاپ