آریا بانو
دلمه به؛ عطری بهاری برای سفره سحری
يکشنبه 29 ارديبهشت 1398 - 23:27:19
آریا بانو -
دلمه به؛ عطری بهاری برای سفره سحری
٢٧٥
٠
بیتوته / میوه به سرشار از ویتامین های آ. و ب، و املاح آهکی و تانن است و دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است. صد گرم آن تولید 112 کالری انرژی می کند و مقوی قلب، معده و اعصاب است در این مطلب می خواهیم به شما دستور تهیه دلمه به را آموزش بدهیم.
چی لازم دارم:
گوشت چرخ کرده 250 گرم
به 3 عدد
برنج 3 پیمانه
لپه 6 قاشق سوپخوری
رب گوجه ‌فرنگی 3 قاشق سوپخوری
پیاز خردشده 2 قاشق سوپخوری
آلو خیس خورده 6 عدد
زرشک و کشمش به مقدار لازم
گردو خردشده به مقدار لازم
پودر دارچین به مقدار لازم
جعفری خردشده به مقدار لازم
سرکه و شکر به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
نکته: مقدار مواد برای 3 نفر کافی می باشد.
چطور بپزم:
برنج را از یک ساعت قبل خیس کنید، سپس در آب جوش بریزید و بعد از 30 دقیقه آبکش کنید. لپه ها را به مدت 2 ساعت بپزید و بعد داخل سبدی بریزید.
یکی از پیازها را داخل روغن داغ شده تفت دهید. بعد از اینکه نرم و طلایی شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک بریزید و تفت دهید، سپس یک قاشق سوپ خوری رب اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
در این مرحله لپه و برنج را به گوشت اضافه کنید. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده، نمک و فلفل هم اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مواد را کمی با هم تفت دهید، سپس تابه را از روی حرارت بردارید.
سر بِه ها را با دقت جدا کرده و با یک قاشق چای خوری داخل آنها را به آرامی خالی کنید؛ طوری که بِه ها سوراخ نشوند. حالا باید داخل بِه ها را با مخلوط حاصل پر کنید و سپس سر بِه ها را بگذارید.
پیاز باقیمانده را داخل مقداری روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی شود، سپس زردچوبه و بقیه رب را اضافه کرده و تفت دهید. مقداری نمک، فلفل و پودر دارچین هم بریزید. آلوهای خیس خورده و گوشت های بِه را هم اضافه کنید. در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم اضافه کنید تا سس ملس شود. حدود 3-2 لیوان آب اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید، سپس بِه ها را داخل آن قرار دهید؛ طوری که نصف بِه ها داخل سس باشد. در تابه را بگذارید و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا بِه ها بپزند.
به ها را همراه با سس داخل ظرف مورد نظرتان بچینید، آنها را با مقداری جعفری خرد شده تزئین و سرو کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/160485/دلمه-به؛-عطری-بهاری-برای-سفره-سحری
بستن   چاپ