آریا بانو -
شربتی گوارا برای درمان
کبد چرب
٦١٩
٠
باشگاه خبرنگاران /
شربت خارمریم(خارمریم+کاسنی+شاتره+عسل) حاوی
ویتامین هایA، B، C، E، K ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، آهن، پروتئین، کلسیم، روی (زینک)، قند گلوکز، ساکاروز و فراکتوز و فلاونوئید ها از قبیل سیلی مارین، سیلیبین، سیلی دیانین، گلوتاتیون و غیره است.
برای بررسی خواص
شربت خار مریم و اینکه مصرف این
شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.
مهمترین خواص
شربت خارمریم
درباره مهمترین خواص
شربت خارمریم گفت:
شربت خارمریم تاثیر چشمگیری در رفع مشکلات کبدی از جمله
کبد چرب، دفع سنگ کلیه و
کبد و بیماریهای پوستی از قبیل خارش، اگزما و پسوریازیس دارد.
عظمایی بیان کرد:
شربت خارمریم به علت داشتن
ویتامین های A، E، C و فلاونوئیدها خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها میشود.
وی افزود: این
شربت باعث رفع اختلالات کبدی، کلیوی و سندروم
روده تحریک پذیر میشود. همچنینی سیلی مارین موجود در این
شربت موجب خنثی شدن اثر الکل، کربن و سم آمینیا، تتراکلراید و غیره می شود.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی بیان کرد: سم زدایی از کبد، تاثیر چشمگیر در درمان دیابت، بهبود
سلامت قلب و عروق، کاهش وزن و تناسب اندام از دیگر خواص این
شربت است.
عظمایی گفت: این
شربت به علت دارا بودن کلسیم، منیزیم، منگنز و
ویتامین D، موجب تقویت و استحکام استخوان و
دندان شده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می کند.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی اظهار کرد:
شربت خارمریم دارای ویتامینهای A، B،C، E و املاح معدنی است، بنابراین
پوست و
مو را تقویت کرده و باعث طراوت و جوان سازی آن میشود. همچنین از بروز چین و چروک و پیری
پوست جلوگیری میکند.
وی گفت: خواص دیگر این
شربت شامل بهبود کارکرد دستگاه گوارش، تقویت بینایی و بهبود عملکرد مغز بوده که برای بیماران مبتلا به MS، آلزایمر و پارکینسون مفید است.
عظمایی گفت: گلوتاتیون موجود در این
شربت خاصیت نیروبخشی داشته و از بروز ضعف جلوگیری میکند.
منع مصرف
شربت خارمریم
عظمایی افزود: مصرف این
شربت برای
زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم
شربت خارمریم (2لیتر)
-عرق خارمریم یک لیتر
-عرق کاسنی نیم لیتر
-عرق شاتره نیم لیتر
-گیاه خشک خارمریم 100 گرم
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه
شربت خارمریم
-عرقیجات را با هم ترکیب کرده و گیاه خارمریم نیم کوب شده را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم 4 تا5
ساعت بماند.
-سپس آن را 10 دقیقه با حرارت ملایم می جوشانیم .
-هنگامی که حرارت متعادل شد آن را صاف کرده و عسل را اضافه می کنیم.
شربت را هم زده تا قوام بیاید سپس در ظرف شیشه ای می ریزیم.
طرز تهیه یک لیوان
شربت خارمریم
4 تا 5 قاشق غذاخوری از
شربت را داخل لیوان ریخته و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
شربت آماده میل کردن است.
نکته: در صورت استفاده از این
شربت در فصل تابستان می توان چند قطره آب لیمو ترش به آن اضافه کرد.