آریا بانو -
پیشگیری از سکتههای قلبی با «شربت تره»
٢٣٠
٠
باشگاه خبرنگاران /
شربت تره (تره+اسفناج+جعفری+آب+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، روی (زینک)، سلنیوم، فیبر، منیزیم، آهن، فسفر، مس، اسیدفولیک، لوتئین، زاگزانتین، فولات، کلروفیل، فلاونوئیدها، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و ... است.
برای بررسی خواص
شربت تره و اینکه مصرف این
شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص
شربت تره
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر
طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص
شربت تره گفت: این
شربت به علت داشتن
ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای
زنان باردار و
جنین بسیار مفید و سودمند است.
وی افزود: مصرف
شربت تره موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا قدرت یادگیری و تمرکز را بالا میبرد و از آلزایمر پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت: این
شربت به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
عظمایی بیان کرد:
شربت تره دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی
پوست و رشد
مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: مصرف این
شربت موجب محافظت از عروق خونی میشود و از رسوب چربی در عروق جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی بیان کرد:
شربت تره به علت داشتن
ویتامین K، کلسیم، منیزیم، فسفر و سلنیوم تاثیر چشمگیری در تقویت و استحکام استخوان و
دندان دارد و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی گفت: مصرف این
شربت موجب تقویت سیستم قلبی
عروقی میشود و از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند.
وی اظهار کرد: فیبر موجود در
شربت تره موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و رودهها میشود؛ لذا هضم غذا را آسان و یبوست را رفع میکند. همچنین تاثیر چشمگیری در درمان بواسیر دارد.
این محقق و پژوهشگر
طب سنتی گفت: از دیگر خواص این
شربت میتوان به تقویت بینایی، چربیسوزی،
لاغری و تناسب اندام، افزایش پلاکت خون، رفع درد طحال و کنترل قند، فشار و چربیخون اشاره کرد.
مقدار مصرف
شربت تره
عظمایی بیان کرد: از این
شربت میتوان 4 لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم
شربت تره
-تره خشک 100 گرم
-جعفری خشک 40 گرم
-اسفناج خشک 40 گرم
-عسل نیم کیلو
-آب 2 لیتر
طرز تهیه
شربت تره
-برای تهیه این
شربت ابتدا تره، جعفری و اسفناج خشک را نیمکوب میکنیم.
-سبزیهای نیمکوب شده را درون آب میریزیم و اجازه میدهیم 3-2
ساعت بماند.
-سپس به مدت 10-5 دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود 50 درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را اضافه میکنیم و
شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت آماده شده را در ظرف شیشهای میریزیم.
طرز تهیه یک لیوان
شربت تره
-برای تهیه یک لیوان از این
شربت 5-4 قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این
شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.