آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه باسلوق لوله ای خانه داري

طرز تهیه باسلوق لوله ای
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باسلوق لوله ای یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه شباهت زیادی به باسلوق معمولی دارد، تنها تفاوت این شیرینی خوشمزه با باسلوق معمولی این است که ظاهری شیک تر دارد و برای پذیرایی بسیار مناسب است. این شیرینی خوشمزه شبیه به لوله جمع می شود و به همین دلیل با نام باسلوق لوله ای شناخته می شود. اندازه قطعات باسلوق لوله ای به خودمان بستگی دارد و می توانیم آنرا از 10 سانتی متر تا 25 سانتی متر درست کنیم و در پایان به قطعات کوچکتر برش بزنیم، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی سنتی در ادامه با سایت آموزشی و فرهنگی چی شی همراه باشید. مواد لازم باسلوق لوله ای آب 2 لیوان سرخالی نشاسته گل 1 لیوان پُر گلاب ½ لیوان جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری شکر 1.5 لیوان کره 25 گرم زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری وانیل ¼ قاشق چایخوری دستور تهیه باسلوق لوله ای مرحله اول برای تهیه باسلوق خوشمزه و سنتی به روش لوله ای ابتدا یک لیوان آب به نشاسته اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا نشاسته داخل آب حل شود و کنار می گذاریم تا 10 دقیقه همان طور بماند و کاملا رقیق شود. مرحله دوم بعد 1 لیوان آب باقیمانده را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاید و جوهر لیمو را به همراه شکر به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی هم می زنیم تا شکر در آب حل شود. مرحله سوم بعد زعفران دم کرده را می افزاییم و مواد را مجددا هم می زنیم و اجازه می دهیم تا مجددا آب به جوش بیاید. در ادامه نشاسته رقیق شده را اضافه می کنیم و بلافاصله مواد را هم می زنیم چون نشاسته باعث می شود سریع مواد حالت فرنی بخود بگیرد. مرحله چهارم پس مداوم با قاشق چوبی هم می زنیم تا کاملا نشاسته با مواد مخلوط شود و خودش را بگیرد و به غلظتی شبیه به فرنی شود و همان طور که در حال هم زدن هستیم وانیل و گلاب را اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه می دهیم تا مجددا مواد یکدست شود. مرحله پنجم سپس کره را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مداوم به مدت 8 الی 10 دقیقه مواد را هم می زنیم تا اگر از مواد به دیواره های قابلمه مانده با هم زدن به مایه بچسبد و مایه منسجم و یکدست و غلظت دار شود و در وسط قابلمه جمع شود. مرحله ششم (شبیه به حلوا کمی سفت تر و منسجم در وسط قابلمه جمع شد) در ادامه پودر نارگیل را داخل بشقابی می ریزیم و داخل قیف ماسوله گرد قرار می دهیم، سپس باسلوق را داخل قیف یک بار مصرف می ریزیم. مرحله هفتم انواع مغزیجات مانند گردو یا بادام را نیز کنار دستمان قرار می دهیم و قیف را فشار می دهیم تا باسلوق از داخل آن بیرون بیاید و از وسط بشقاب که حاوی پودر نارگیل است باسلوق را به صورت نواری 10 تا 15 سانتیمتر روی آن می ریزیم تا شبیه به یک لوله دراز شود. مرحله هشتم در ادامه گردوها را به نخ می کشیم (به اندازه طول باسلوق گردو داخل نخ می کنیم ولی طول نخ را از ابتدا و انتهای گردوها نیم وجب بیشتر می گیریم.)و روی باسلوق لوله ای قرار می دهیم و کمی فشار می دهیم تا به آن بچسبد. مرحله نهم مجددا با قیف از باسلوق روی گردوها را می پوشانیم (مانند قبل که به صورت لوله ای باسلوق را در پودر خواباندیم حالا نیز گردو را با باسلوق لوله ای استتار می کنیم تا مشخص نباشد با همان مقدار طول باسلوق قبلی که زدیم) مرحله دهم با دست ابتدا و انتهای باسلوق را هدایت می کنیم و روی پودر نارگیل می غلطانیم.اینکا را باید سریع انجام بدهیم چون اگر باسلوق سرد شود باسلوق زیری و رویی به یکدیگر نمی چسبند و چون میان آن ها گردو است سنگین می شود و ترک می خورد. مرحله یازدهم پس از اینکه باسلوق لوله ای را با پودر نارگیل کاملا آغشته و پوشش کامل دادیم در یخچال یا جای خنک قرار می دهیم تا به مدت یک ساعت خنک و منسجم شود.بعد از روی صفحه کار قرار می دهیم و با یک دست باسلوق را می گیریم مرحله دوازدهم سپس با دست دیگر نخ را آرام و سریع می کشیم تا از داخل باسلوق خارج شود و بعد باسلوق ها را با چاقو برش می زنیم .برای باسلوق های لقمه ای پودر نارگیل را داخل پیاله ای می ریزیم و نصف یک گردو را از طرف بیرون گردو در آن قرار می دهیم مرحله سیزدهم باید داخل گردو مشخص باشد و با قیف روی گردو به اندازه یک الی دو بند انگشت از باسلوق را فشار می دهیم و قیف را جدا می کنیم و با دست پودر نارگیل روی باسلوق می ریزیم تا مقدار بیرون از پیاله نیز با پودر نارگیل آغشته شود و در ظرف می چینیم و نوش جان کنید.

باسلوق لوله ای یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه شباهت زیادی به باسلوق معمولی دارد، تنها تفاوت این شیرینی خوشمزه با باسلوق معمولی این است که ظاهری شیک تر دارد و برای پذیرایی بسیار مناسب است. این شیرینی خوشمزه شبیه به لوله جمع می شود و به همین دلیل با نام باسلوق لوله ای شناخته می شود. اندازه قطعات باسلوق لوله ای به خودمان بستگی دارد و می توانیم آنرا از 10 سانتی متر تا 25 سانتی متر درست کنیم و در پایان به قطعات کوچکتر برش بزنیم، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی سنتی در ادامه با سایت آموزشی و فرهنگی چی شی همراه باشید.

مواد لازم باسلوق لوله ای
آب2 لیوان سرخالی
نشاسته گل1 لیوان پُر
گلاب½ لیوان
جوهر لیمونوک قاشق چایخوری
شکر1.5 لیوان
کره25 گرم
زعفران دم کرده3 قاشق غذاخوری
وانیل¼ قاشق چایخوری
دستور تهیه باسلوق لوله ای
مرحله اول
برای تهیه باسلوق خوشمزه و سنتی به روش لوله ای ابتدا یک لیوان آب به نشاسته اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا نشاسته داخل آب حل شود و کنار می گذاریم تا 10 دقیقه همان طور بماند و کاملا رقیق شود.
مرحله دوم
بعد 1 لیوان آب باقیمانده را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به جوش بیاید و جوهر لیمو را به همراه شکر به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی هم می زنیم تا شکر در آب حل شود.
مرحله سوم
بعد زعفران دم کرده را می افزاییم و مواد را مجددا هم می زنیم و اجازه می دهیم تا مجددا آب به جوش بیاید. در ادامه نشاسته رقیق شده را اضافه می کنیم و بلافاصله مواد را هم می زنیم چون نشاسته باعث می شود سریع مواد حالت فرنی بخود بگیرد.
مرحله چهارم
پس مداوم با قاشق چوبی هم می زنیم تا کاملا نشاسته با مواد مخلوط شود و خودش را بگیرد و به غلظتی شبیه به فرنی شود و همان طور که در حال هم زدن هستیم وانیل و گلاب را اضافه می کنیم و به هم زدن ادامه می دهیم تا مجددا مواد یکدست شود.
مرحله پنجم
سپس کره را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مداوم به مدت 8 الی 10 دقیقه مواد را هم می زنیم تا اگر از مواد به دیواره های قابلمه مانده با هم زدن به مایه بچسبد و مایه منسجم و یکدست و غلظت دار شود و در وسط قابلمه جمع شود.
مرحله ششم
(شبیه به حلوا کمی سفت تر و منسجم در وسط قابلمه جمع شد) در ادامه پودر نارگیل را داخل بشقابی می ریزیم و داخل قیف ماسوله گرد قرار می دهیم، سپس باسلوق را داخل قیف یک بار مصرف می ریزیم.
مرحله هفتم
انواع مغزیجات مانند گردو یا بادام را نیز کنار دستمان قرار می دهیم و قیف را فشار می دهیم تا باسلوق از داخل آن بیرون بیاید و از وسط بشقاب که حاوی پودر نارگیل است باسلوق را به صورت نواری 10 تا 15 سانتیمتر روی آن می ریزیم تا شبیه به یک لوله دراز شود.
مرحله هشتم
در ادامه گردوها را به نخ می کشیم (به اندازه طول باسلوق گردو داخل نخ می کنیم ولی طول نخ را از ابتدا و انتهای گردوها نیم وجب بیشتر می گیریم.)و روی باسلوق لوله ای قرار می دهیم و کمی فشار می دهیم تا به آن بچسبد.
مرحله نهم
مجددا با قیف از باسلوق روی گردوها را می پوشانیم (مانند قبل که به صورت لوله ای باسلوق را در پودر خواباندیم حالا نیز گردو را با باسلوق لوله ای استتار می کنیم تا مشخص نباشد با همان مقدار طول باسلوق قبلی که زدیم)
مرحله دهم
با دست ابتدا و انتهای باسلوق را هدایت می کنیم و روی پودر نارگیل می غلطانیم.اینکا را باید سریع انجام بدهیم چون اگر باسلوق سرد شود باسلوق زیری و رویی به یکدیگر نمی چسبند و چون میان آن ها گردو است سنگین می شود و ترک می خورد.
مرحله یازدهم
پس از اینکه باسلوق لوله ای را با پودر نارگیل کاملا آغشته و پوشش کامل دادیم در یخچال یا جای خنک قرار می دهیم تا به مدت یک ساعت خنک و منسجم شود.بعد از روی صفحه کار قرار می دهیم و با یک دست باسلوق را می گیریم
مرحله دوازدهم
سپس با دست دیگر نخ را آرام و سریع می کشیم تا از داخل باسلوق خارج شود و بعد باسلوق ها را با چاقو برش می زنیم .برای باسلوق های لقمه ای پودر نارگیل را داخل پیاله ای می ریزیم و نصف یک گردو را از طرف بیرون گردو در آن قرار می دهیم
مرحله سیزدهم
باید داخل گردو مشخص باشد و با قیف روی گردو به اندازه یک الی دو بند انگشت از باسلوق را فشار می دهیم و قیف را جدا می کنیم و با دست پودر نارگیل روی باسلوق می ریزیم تا مقدار بیرون از پیاله نیز با پودر نارگیل آغشته شود و در ظرف می چینیم و نوش جان کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/504058/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

تخم شربتی معلق با ترفند ساده

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!

پیمان یوسفی و علی دبیر باز هم خبرساز شدند

گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند