آریا بانو

آخرين مطالب

واکسیناسیون فعلی کرونا قادر به ایجاد ایمنی جمعی نیست گوناگون

واکسیناسیون فعلی کرونا قادر به ایجاد ایمنی جمعی نیست
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سیناپرس /محققان انگلیسی در جدیدترین بررسی های خود دریافتند که برای رسیدن به مصونیت کامل گروهی باید بیشتر از واکسن های موثرتر استفاده کرد و همچنین کل جمعیت جهان اعم از کودکان نیز تحت واکسیناسیون قرار گیرند.
 بررسی ها و تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد ممکن است برنامه فعلی واکسیناسیون در جهان نتواند پاسخگوی دستیابی به مصونیت گروهی باشد. به اعتقاد این پژوهشگران باید برای دستیابی به موفقیت، بیشتر از واکسن های موثر استفاده کرد. 
بر اساس تحقیقاتی که پژوهشگران کشور انگلستان انجام داده اند مشخص شد که بهتر است برای کنترل همه گیری انواع جدید کووید 19 باید از واکسن هایی چون فایزر و مدرنا به جای واکسن آکسفورد استفاده کرد چرا که این واکسن ها نتایج ایمنی و تاثیرگذاریشان بسیار بالا بوده است. به نظر می رسد این عمل برای تأمین مصونیت گروهی لازم است. 
بررسی ها مشخص می کند که واکسن های فایزر و مدرنا بیش از 90 درصد موثر هستند در حالی که واکسن آکسفورد تا 80 درصد تاثیرگذار است. واکسن های چینی یکی با 50 درصد و دیگری با 78 درصد تاثیرگذاری از دیگر واکسن های ساخته شده علیه کووید 19 در جهان هستند.
البته واکسن های دیگری از جمله دو واکسن هندی نیز مورد تایید قرار گرفته اند که هنوز میزان تاثیرگذاریشان به طور رسمی منتشر نشده است.
هنگامی که محققان نوع ویروس انگلیسی کرونا که بسیار مسری تر از نمونه های دیگر است را در نظر گرفتند، دریافتند که واکسیناسیون کل جمعیت با واکسن آکسفورد، مقدار R را فقط به 1/3 کاهش می دهد. وقتی تعداد R یعنی تعداد افرادی که یک فرد آلوده به طور متوسط ویروس را به آنها منتقل می کند، بالاتر از یک باشد، نشان می دهد که شیوع بیماری در حال رشد است. 
دانشمندان دانشگاه آنگلیای شرقی (East Anglia) با مدل سازی اولیه پیش بینی کردند که جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و پایین آمدن عدد R از یک، نیازمند این است که 69 درصد از جمعیت توسط واکسن فایزر یا 93 درصد توسط واکسن آکسفورد واکسینه شوند.
برای نمونه دانشمندان اعلام کردند که در انگلیس باید 82 درصد از جمعیت تحت واکسیناسیون مناسب قرار گیرند تا شیوع جدید ویروس کرونا در این کشور کنترل شود اما از آن جهت که برخی از افراد از زدن واکسن امنتاع می کنند دستیابی به میزان واکسیناسیون 82 درصد عملا غیرممکن است. در ضمن تحقیقات نشان می دهد که واکسن آکسفورد شیوع نوع شدید و جدی این بیماری را بیشتر از نوع خفیف آن کاهش می دهد.
در حقیقت اثر این واکسن در برابر بروز عفونت های بدون علامت کمتر است. بنابراین نتیجه کلی نشان می دهد که مثلا اگر همه جمعیت انگلستان با واکسن آکسفورد واکسینه شوند، مصونیت کلی ایجاد نخواهد شد. 
در واقع هرچه میزان موثر بودن واکسن های کرونا بالاتر باشد بیشتر به مصونیت کلی کمک می کند. به اعتقاد دانشمندان انگلیسی ، واکسن آکسفورد بدون تردید یک مداخله کنترلی مهم در جامعه خواهد داشت اما تا زمانی که تغییر در میزان دوز تزریقی نتواند اثر بخشی آن را افزایش دهد، بعید به نظر می رسد که از طریق این واکسن بتوان ویروس را به طور کامل کنترل کرده و به مصونیت گروهی در کل جمعیت دست یافت.
پروفسور ازرا غنی (Azra Ghani)، رئیس اپیدمیولوژی بیماری های عفونی در کالج امپریال لندن توضیح می دهد که اگر بخش زیادی از افرادی که در معرض عوارض شدید بیماری هستند، واکسینه شوند، تعداد بستری ها و مرگ و میرها در این گروه به طرز چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد و نحوه واکنش ما نسبت به ویروس کرونای در گردش باید شبیه نحوه واکنش ما در برابر ویروس های در گردش دیگر مانند آنفولانزا باشد. 
یکی دیگر از چالش های مصونیت کامل جامعه در برابر ویروس کرونا این است که هنوز استفاده از این واکسن برای کودکان توصیه نشده است بنابراین در صورت لزوم ممکن است کودکان نیز واکسینه شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/502749/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟