آریا بانو

آخرين مطالب

آلودگی هوا سبب مرگ زودرس سالانه 41 هزار نفر در کشور است پزشکي

آلودگی هوا سبب مرگ زودرس سالانه 41 هزار نفر در کشور است
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا /رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: مواجهه طولانی مدت با آلاینده ذرات معلق PM2,5 در کشور سالانه باعث بروز 41 هزار و 700 مورد مرگ زودرس می‌شود.
دکتر عباس شاهسونی ، در آستانه 29 دی ماه روز هوای پاک، آلودگی هوا را یکی از مسائل عمده شهرهای بزرگ جهان دانست و گفت: مواجهه با ذرات معلق بطور میانگین باعث کاهش 1,8 سال از امید به زندگی در مردم دنیا می شود. در حال حاضر 92 درصد از جمعیت جهان در کشورهایی زندگی می کنند که در آن سطح آلودگی هوا 10 میکروگرم بر متر مکعب است؛ یعنی بالاتر از رهنمود سازمان جهانی بهداشت.
او با اشاره به اینکه در کشورهای با سطح درآمد متوسط و پایین خطر بیشتری وجود دارد، افزود: آلودگی هوا در سطح جهان، به عنوان چهارمین علت مرگ زودرس پس از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوء تغذیه و دومین علت اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر پس از استعمال دخانیات شناخته شده است.
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار کرد: بر اساس آخرین برآورد موسسه معتبر بار بیماری ها به ترتیب 26 درصد از مرگ های ناشی از سکته مغزی، 20 درصد از مرگ های ناشی از بیماری های ایسکمیک قلبی (IHD)، 19 درصد از مرگ های ناشی از سرطان ریه، 20 درصد از مرگ های ناشی از دیابت، 30 درصد از مرگ های ناشی از عفونت های تحتانی دستگاه تنفسی و 40 درصد از مرگ های ناشی از بیماری های مزمن انسداد ریوی منتسب به مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوای آزاد است.
مطالعه بار بیماری ها ، جامع ترین و دقیق ترین مطالعه اپیدمیولوژیک جهانی است که سالانه توسط انستیتوی سنجش و ارزیابی سلامت دانشگاه واشنگتن و با مشارکت چندین هزار محقق از کشورهای مختلف دنیا انجام می شود و روند مرگ و میر ناشی از بیماری ها و صدمات و نیز چالش های سلامت را با استفاده از روشهای دقیق و قابل مقایسه، در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی توصیف می کند.
متخصص مهندسی بهداشت محیط در ادامه، آلاینده های هوا را از مهمترین نگرانی های بهداشت عمومی اعلام کرد و گفت: آلاینده ها شامل ذرات معلق(PM)، ازن تروپوسفریک سطح زمین(O3)، دی اکسید نیتروژن(NO2) و دی اکسید گوگرد(SO2) هستند که می توانند بسیاری از اندام ها و سیستم های انسان را تحت تأثیر قرار دهند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نقل از شاهسونی اعلام کرد: شواهد زیادی در خصوص ارتباط بین این آلودگی ها و اثرات قلبی عروقی و تنفسی وجود دارد. سایر پیامدهای احتمالی سلامتی شامل اثرات متابولیکی(دیابت)، تصلب شرایین، اختلال در رشد عصبی و ریه در کودکان و حتی ارتباط با بیماری های تخریب عصبی است.
عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص وضعیت آلودگی هوای کشور و تاثیر آن بر سلامت هموطنان تصریح کرد: بر اساس آخرین برآورد موسسه معتبر بار بیماری ها، مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM2,5 در کشور، سالانه باعث بروز 41 هزار و 700 مورد مرگ زودرس می شود و تعداد مرگ منتسب به ذرات معلق PM2,5 به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت 63,1 نفر گزارش شده است.
وی ادامه گفت: بر اساس این گزارش میانگین غلظت ذرات معلق PM2,5 در کشور بیش از 3,8 برابر رهنمود سازمان جهانی بهداشت است. همچنین نتایج مطالعه ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام گرفته نشان می دهد که مرگ منتسب به آلودگی هوا در شهرهای ایران بطور میانگین 7.67 درصد است.
شاهسونی، عنوان کرد: مطابق با آخرین گزارش بانک جهانی در سال 2018، هزینه های سلامت (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق(PM2,5) در شهر تهران سالیانه، 2,6 میلیارد دلار است. مطابق این گزارش در صورتی که غلظت ذرات معلق ذرات معلق(PM2,5) در شهر تهران از 35 میکروگرم در متر مکعب به 10 میکروگرم در متر مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) کاهش یابد سالیانه هزینه های سلامت (مرگ و بیماری) ناشی از آلاینده ذرات معلق به میزان 1,6 میلیارد دلار کاهش می یابد.

آریا بانو


وی در خصوص نتایج مطالعه مشترک دانشگاه و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، بیان کرد: بر اساس این پژوهش مجموع سال های عمر از دست رفته بعلت مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM2,5 در 25 شهر منتخب کشور، بطور میانگین برابر با 486 هزار و 289 سال و هزینه اقتصادی مرگ های منتسب به آلودگی هوا 5 هزار و780 میلیون دلار است.
متخصص مهندسی بهداشت محیط افزود: کیفیت پایین هوا یک عامل خطر مهم برای بیماری های حاد و مزمن تنفسی و قلبی عروقی است. افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و در مناطق با هوای آلوده زندگی می کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید عفونت کووید-19 قرار دارند.
شاهسونی همچنین در خصوص اماکنی که احتمال ابتلا به کووید-19 در آن ها بالاست، تصریح کرد: نتایج مطالعه ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد، نشان می دهد 62 درصد نمونه های هوای اخذ شده از اماکن عمومی و 67 درصد نمونه های هوای اخذ شده از سیستم حمل و نقل شهر تهران به ویروس سارس کرونای جدید آلوده بودند که نشان دهنده این است که حضور در این اماکن امکان ابتلا به بیماری کووید-19 را افزایش می دهد.
وی آلودگی هوا را عامل اصلی تعیین کننده افزایش بیماری هایی مانند آنفلوانزا و کووید-19 اعلام کرد و گفت: افزایش آلودگی هوا می تواند آسیب پذیری دستگاه تنفسی افراد را بالا ببرد و همینطور باعث تشدید دیابت و بیماری های تنفسی شود که با نرخ بالاتر مرگ و میر ناشی از کووید-19 همراه است.
وی ادامه داد: نتایج مطالعه ای که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت انجام پذیرفت نشان می دهد که مواجهه با آلودگی هوا باعث 6 الی 15 درصد افزایش موارد ابتلا به کووید-19 می شود، به همین دلیل اتحادیه بهداشت عمومی اروپا هشدار داده است افرادی که در شهرهای آلوده زندگی می کنند بیشتر در معرض خطر کووید-19 قرار دارند.
شاهسونی، می گوید: در حال حاضر به دلیل تغییر فصل و افزایش آلاینده های هوا به خصوص در کلان شهرها و شهرهای صنعتی با دو مشکل آلودی هوا و اپیدمی کووید-19 مواجه هستیم که به دنبال آن میزان مراجعات افراد به مراکز درمانی، هم به دلیل آلودگی هوا و تشدید مشکلات تنفسی و قلبی و عروقی و هم کووید –19 افزایش می یابد. بنابراین، آلودگی هوا یک عامل اثرگذار بر ابتلا و مرگ ناشی از کووید 19 است.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: نتایج مطالعات نشان می دهد که بین آلودگی هوا و عفونت COVID-19 رابطه آماری معناداری وجود دارد. همچنین مواجهه کوتاه مدت با غلظت های بالاتر PM2,5، PM10، CO، NO2 و O3 با افزایش خطر ابتلا و مرگ بعلت کووید –19 همراه است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/497557/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

طاهری: ایران بازی به بازی بهتر شد

سردار آزمون با هت‌تریک اعلام جنگ کرد

سنگ‌سفیدی: صعود به جام جهانی اولین هدف ما بود

داستان عجیب تعویض پیراهن موسیالا با مسی

عاقبت به خیری سرخابی‌ها با واگذاری به نهادهای اقتصادی

محل میزبانی استقلال‌ملاثانی از سپاهان مشخص شد

پاسخ بارسلونا به پی اس جی در مورد یامال

چرا یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؟

کاپیتان بهترین بازیکن ایران و قرقیزستان

شمسایی: حذف ژاپن شگفتی نبود!

لقب جدید AFC به فوتسال ایران

بیاین راجع‌ به محاسن کوله بری صحبت کنیم

همدم تازه منوچهر هادی پس از یکتا ناصر!

سختی‌های فیلم‌سازی از زبان سیدجواد هاشمی

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

محیا دهقانی بازیگر نقش ماه منیر مستوران با چهره ای متفاوت / کلاه و پالتوی بهاری خانم بازیگر

چهره جدید مازیار لرستانی بعد از سومین سال تغییر جنسیتش / این آقا همان بازیگر سه در چهار است

گریم جذاب مینا وحید در فیلم سینمایی بی بدن / متفاوت ترین نقش بازیگر جزیره

استایل تمام جین شیدا یوسفی بازیگر نون خ برای سوار کاری با اسبش / خارج از سریال یکی دیگه شده

عجیب ترین سوالی که گوگل هنگام استخدام از مصاحبه شوندگان می پرسد / آزمون کافی‌شاپ مگه داریم

همراه داشتن 14 قلم دارو در عربستان برای زائران حج ممنوع است

نماهنگ «سال نو» با صدای محسن ابراهیم زاده

واکنش ضرغامی به طرح نور و بازگشت گشت ارشاد

اعزام 90 هزار شهروند ایرانی به حج امسال

روایت ضرغامی از پیاده‌روی بین مردم و شنیدن حرف آنان درباره طرح حجاب

جزئیات طرح ممنوعیت عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای

جمع شدن برخی شیرخوارگاه‌های تهران پس از اصلاح دستورالعمل فرزند خواندگی

دریای خزر عقب‌نشینی کرد

گوناگون/ خصلتی که کافران یهود را به خونخواری و جنگ‌افروزی کشاند

با کوکوی مجلسی دو رنگ شیک پذیرایی کنید

دمی مراکشی فوق العاده خوشمزه

عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید

هشدار به خانم‌ها در استفاده از رُژ لب/ وجود مواد مضر و سمی

خیلی راحت این پاکت هارو درست کنید

بهترین زمان برای پایان‌دادن به جلسات مشاوره چه‌وقت است؟

6 موقعیت در زندگی که هنگام مواجهه با آن‌ها باید «نه» بگوییم

بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت

گام بلند دانشمندان در درمان سرطان/ لیپیدها زیر ذره‌بین می‌روند!

موشک «فالکون 9» یک رکورد جدید را ثبت کرد

5 اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر، نویسنده و مترجم معاصر، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

خاطرات پردردسر برادر «جین آستن»

بارسلونا شکایتش از داوری ال‌کلاسیکو را به دادگاه مدنی می‌برد

واکنش حسن یزدانی به حذف دیوید تیلور از المپیک

حدادی: امروز یک روز تاریخی برای باشگاه پرسپولیس بود

پخش یورو 2024 در بلاروس بدون مجوز یوفا!

تنها بازیکنی که در قراردادش ورود کردم، وریا غفوری بود‌