آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه سماق پلو خانه داري

طرز تهیه سماق پلو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سماق پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. در گذشته این غذای خوشمزه با کباب کوبیده سرو می شده است، اما امروز شاید خیلی از افراد اسم این غذا هم به گوششان نرسیده باشد. در این دستور ما سماق پلو را به همراه گوشت قلقلی درست کرده ایم که یکی از اموزش های قدیمی این غذا می باشد، البته در بعضی از دستورهای جدید سماق پلو با مرغ هم تهیه می شود که آن هم چند دستور جداگانه دارد. امیدواریم این غذای قدیمی و بسیار خوشمزه را درست کنید، در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر برنج 4 پیمانه آب لبو (اختیاری) ½ لیوان پیاز 1 عدد موسط سیر 1 حبه گوشت چرخ کرده 400 گرم پودر سوخاری ریز 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری سماق 5 قاشق غذاخوری نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی زردچوبه و فلفل پول بیبر به مقدار کافی دستور پخت سماق پلو مرحله اول برای تهیه سماق پلو مجلسی ابتدا پیاز و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.بعد زردچوبه،پول بیبر،فلفل سیاه ،آرد نخودچی و نمک را نیز به گوشت چرخ کرده می افزاییم. مرحله دوم سپس با دست خوب گوشت را زیر و رو می کنیم تا با ادویه ها آغشته شود و کمی ورز می دهیم تا گوشت کاملا منسجم و یکدست شود. در ادامه روی کاسه محتوی گوشت را با سلفون به طور کامل می پوشانیم . مرحله سوم در این مرحله کاسه را داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت 30 دقیقه مایه گوشت چرخ کرده استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم. مرحله چهارم سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان تابه گرم شود. حالا از مایه گوشت به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم و کف دست به صورت دایره به آن حالت می دهیم، سپس داخل تابه می گذاریم. مرحله پنجم همه مایه گوشت را به همین شکل فرم می دهیم و داخل تابه آن ها را می چینیم و صبر می کنیم تا گوشت ها تغییر رنگ دهند و خودشان را بگیرند و بعد با قاشق آن ها را بر می گردانیم تا خوب همه نقاط آن ها سرخ شود. مرحله ششم سپس در همین حین که گوشت ها در حال سرخ شدن هستند، برای اماده کردن برنج داخل قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک نیز اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید. مرحله هفتم گوشت ها که سرخ شدن تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.برنج را می شوییم و زمانیکه آب داخل قابلمه در حال جوشیدن بود آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل قابلمه می ریزیم و یک هم می زنیم. مرحله هشتم سپس اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا 7 دقیقه برنج بپزد. بعد برنج را تست می کنیم،اگر اطراف آن نرم و مغز آن سفت بود برنج را آبکش می کنیم.قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و روغن کف آن می ریزیم. مرحله نهم حالا هر نوع ته دیگی که تمایل داریم کف قابلمه می چینیم و با کفگیر کمی از برنج را داخل قابلمه می ریزیم و روی آن سماق می پاشیم و چند عدد از گوشت های سرخ شده را قرار می دهیم و کمی آب لبو می ریزیم. مرحله دهم سپس مجددا لایه ها را تکرار می کنیم،کمی برنج و سماق و گوشت های سرخ شده و کمی آب لبو می ریزیم تا مواد تمام شود و کمی سماق می پاشیم و زعفران دم کرده می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم. مرحله یازدهم حالا حرارت را کمی زیاد می کنیم تا به مدت تقریبا 3 دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد و بعدکمی آب جوش و کره محلی را مخلوط می کنیم و روی غذا می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا سماق پلو دم بکشد. مرحله دوازدهم پس از گذشت 45 دقیقه تا یک ساعت سماق پلو آماده سرو است. در ادامه سماق پلو را به آرامی درون قابلمه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود، سپس آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم.

سماق پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. در گذشته این غذای خوشمزه با کباب کوبیده سرو می شده است، اما امروز شاید خیلی از افراد اسم این غذا هم به گوششان نرسیده باشد. در این دستور ما سماق پلو را به همراه گوشت قلقلی درست کرده ایم که یکی از اموزش های قدیمی این غذا می باشد، البته در بعضی از دستورهای جدید سماق پلو با مرغ هم تهیه می شود که آن هم چند دستور جداگانه دارد. امیدواریم این غذای قدیمی و بسیار خوشمزه را درست کنید، در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج4 پیمانه
آب لبو (اختیاری)½ لیوان
پیاز1 عدد موسط
سیر1 حبه
گوشت چرخ کرده 400 گرم
پودر سوخاری ریز1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده (اختیاری)2 قاشق غذاخوری
سماق5 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و فلفل پول بیبربه مقدار کافی
دستور پخت سماق پلو
مرحله اول
برای تهیه سماق پلو مجلسی ابتدا پیاز و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.بعد زردچوبه،پول بیبر،فلفل سیاه ،آرد نخودچی و نمک را نیز به گوشت چرخ کرده می افزاییم.
مرحله دوم
سپس با دست خوب گوشت را زیر و رو می کنیم تا با ادویه ها آغشته شود و کمی ورز می دهیم تا گوشت کاملا منسجم و یکدست شود. در ادامه روی کاسه محتوی گوشت را با سلفون به طور کامل می پوشانیم .
مرحله سوم
در این مرحله کاسه را داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت 30 دقیقه مایه گوشت چرخ کرده استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان تابه گرم شود. حالا از مایه گوشت به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم و کف دست به صورت دایره به آن حالت می دهیم، سپس داخل تابه می گذاریم.
مرحله پنجم
همه مایه گوشت را به همین شکل فرم می دهیم و داخل تابه آن ها را می چینیم و صبر می کنیم تا گوشت ها تغییر رنگ دهند و خودشان را بگیرند و بعد با قاشق آن ها را بر می گردانیم تا خوب همه نقاط آن ها سرخ شود.
مرحله ششم
سپس در همین حین که گوشت ها در حال سرخ شدن هستند، برای اماده کردن برنج داخل قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک نیز اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله هفتم
گوشت ها که سرخ شدن تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.برنج را می شوییم و زمانیکه آب داخل قابلمه در حال جوشیدن بود آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل قابلمه می ریزیم و یک هم می زنیم.
مرحله هشتم
سپس اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا 7 دقیقه برنج بپزد. بعد برنج را تست می کنیم،اگر اطراف آن نرم و مغز آن سفت بود برنج را آبکش می کنیم.قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و روغن کف آن می ریزیم.
مرحله نهم
حالا هر نوع ته دیگی که تمایل داریم کف قابلمه می چینیم و با کفگیر کمی از برنج را داخل قابلمه می ریزیم و روی آن سماق می پاشیم و چند عدد از گوشت های سرخ شده را قرار می دهیم و کمی آب لبو می ریزیم.
مرحله دهم
سپس مجددا لایه ها را تکرار می کنیم،کمی برنج و سماق و گوشت های سرخ شده و کمی آب لبو می ریزیم تا مواد تمام شود و کمی سماق می پاشیم و زعفران دم کرده می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله یازدهم
حالا حرارت را کمی زیاد می کنیم تا به مدت تقریبا 3 دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد و بعدکمی آب جوش و کره محلی را مخلوط می کنیم و روی غذا می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا سماق پلو دم بکشد.
مرحله دوازدهم
پس از گذشت 45 دقیقه تا یک ساعت سماق پلو آماده سرو است. در ادامه سماق پلو را به آرامی درون قابلمه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود، سپس آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/496813/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر روز ناسا؛ روبه‌روی NGC 1232

«رئالیست‌ها» وارد بازار نشر شدند

نامزدهای کسب عنوان بهترین گل هفته لیگ اروپا

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اسکیت سرعت مردان

ستاره سیتی: به احترام رئال کلاه از سر برمی‌دارم

زنگ خطر مدیریتی برای فولاد در صورت شکست مقابل مس

بلینگام در یک قدمی رکورد BBC مشهور رئال

درخواست اوکراین برای محرومیت 15 جودوکار روسی

تیزر جذاب حریف امروز استقلال با آهنگ محبوب این روزها

حدادی‌فر: لیگ عجیب و آشفته‌ای داریم

وزیر ورزش و دبیر به بیشکک نرسیدند

اعزام تیم ملی جودو به هنگ کنگ لغو شد

چگونه سلول های سرطانی را از بین ببریم؟/ ویدئو

موزیک ویدئوی «خط قرمز» با صدای سهراب پاکزاد

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

ساخت مجسمه شکری

اقدام خطرناک موتورسوار عجول در خیابان

نسخه خانگی بستنی سالار!

دیگه از بیرون کباب لقمه نخر

پایه‌گذار مکتب ایرانی در طب اسلامی را می‌شناسید؟

نوجوان کاراته کار: شکست واقعا مقدمه پیروزی بود

دروسی: لورکوزن شکست‌ناپذیر نیست

پرسپولیس کار سختی نسبت به استقلال دارد

کارشناس فوتبال: تجربه استقلال تعیین کننده است

علی چینی: نباید به استقلال ایراد گرفت

بازیکن سابق فوتسال: ایران منطقی بازی کرد

ایتالیا برای فصل آینده لیگ قهرمانان 5 سهمیه‌ای شد

ابراز نگرانی انگلیس نسبت به امنیت افتتاحیه المپیک پاریس

امیدوارم مدیران تراکتور تصمیم عجولانه‌ای برای نیمکت تیم نگیرند

آذرپیرا مقتدرانه از سد آزادکار ژاپنی گذشت

هشدار کاپلو به یوونتوس با تمجید از طارمی

آرزوی مایکل داگلاس برای مرگ در «مرد مورچه‌ای»

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

سفر به ایران قدیم؛ اولین هواپیمای ایران و سفر استانی احمدشاه

برای داشتن عمر طولانی از این مواد غذایی غافل نشوید

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

تصاویری دیوانه‌کننده از دوچرخه سواری روی دیواره یک سد

رنگرزی سنتی به سبک مدرن و خلاقانه

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

مدل تلسکوپ فضایی جیمز وب با اندازه واقعی به نمایش در می‌آید

ورود «مهمان سرزده» به کتابفروشی‌ها/یک‌قصه تصویری برای کودکان

حریف تراکتور نصف تیمش را ندارد!

برد راحت امامی مقابل حریف کره‌ای و صعود به نیمه‌نهایی

بهترین موقعیت‌های هفته بیست و سوم لیگ برتر

رکوردشکنی تاریخی بایرلورکوزن و ژابی آلونسو

گل دیدنی پولیتانو به فروزینونه از تمامی زوایا

حمایت کلوپ از ستاره لیورپول

2 خبر از فیلم کوتاه؛ آخرین وضعیت «ابله» و«آخرین شیهه»

چرا غیبت بازیگران و خوانندگان در مهمانی طهماسب، لطمه‌ای به آن وارد نکرده است؟

اولین تصویر منتشر شده از اسکناس 500 هزار تومانی جدید + واکنش بانک مرکزی