آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه خورش اسپناساک خانه داري

طرز تهیه خورش اسپناساک
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می شود و به همین دلیل یک غذای کاملا سالم و مقوی است. افراد غیر محلی این خورش را با نام خورش اسفناج هم می شناسند، اما در استان مازندران این خورش با نام اسپناساک شناخته می شود. این غذای خوشمزه معمولا با گوشن گوسفندی تهیه می شود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، می توانیم این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ یا غاز هم درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید. مواد لازم برای 4 نفر گوشت گوسفندی 300 گرم اسفناج 1 کیلوگرم سبزیجات معطر 300 گرم سیر 3 حبه پیاز 2 عدد متوسط هویج 1 عدد تخم مرغ 3 عدد نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی زردچوبه و روغن به مقدار کافی دستور پخت خورش اسپناساک مرحله اول برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود. مرحله دوم بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود. بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم. مرحله سوم گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه 2 سانتیمتر خرد می کنیم. سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم. مرحله چهارم قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم. مرحله پنجم سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم. مرحله ششم به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود. مرحله هفتم پس از اینکه حدودا 1 ساعت 30 دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم. همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم. مرحله هشتم سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید) دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند. مرحله نهم گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید 1 قاشق غذاخوری خوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.

خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می شود و به همین دلیل یک غذای کاملا سالم و مقوی است. افراد غیر محلی این خورش را با نام خورش اسفناج هم می شناسند، اما در استان مازندران این خورش با نام اسپناساک شناخته می شود. این غذای خوشمزه معمولا با گوشن گوسفندی تهیه می شود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، می توانیم این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ یا غاز هم درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی300 گرم
اسفناج1 کیلوگرم
سبزیجات معطر300 گرم
سیر3 حبه
پیاز2 عدد متوسط
هویج1 عدد
تخم مرغ3 عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی
دستور پخت خورش اسپناساک
مرحله اول
برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود.
مرحله دوم
بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود. بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم.
مرحله سوم
گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه 2 سانتیمتر خرد می کنیم. سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.
مرحله چهارم
قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم.
مرحله ششم
به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود.
مرحله هفتم
پس از اینکه حدودا 1 ساعت 30 دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم. همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم.
مرحله هشتم
سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید) دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند.
مرحله نهم
گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید 1 قاشق غذاخوری خوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/496133/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

گران‌قیمت‌ترین نقل و انتقالات بازیکنان تهاجمی در تاریخ فوتبال

ستاره آرسنال: با خوش‌شانسی به چلسی گل زدم

روزهای شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!

خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!

تشکر ستاره اینتر از عمو تیری

ستاره بایرن مونیخ: جایی نمی‌روم

سرنوشت قایدی در فصل آتی

العهد در فینال ای اف سی کاپ

علی نعمتی: جواب استقلالی‌ها را در زمین می‌دهیم

ستاره سیتی دیوانه انتقال به بارسلونا

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

همه مرد های مجرد آبادی خواستگار گلاتاژ بودند!

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

نگاهی به کیک 4 طبقه جشن تولد محمود دینی بازیگر سریال آینه عبرت بعد از 36 سال / چقدر قیافه آتقی شکسته شده

تصاویر تازه آیلار عباسی بازیگر کودک نقش سرور در رحیل / بیرون سریال ببینید نمی شناسید

اعلام روزهای دارای بیشترین تصادف مرگبار در طرح نوروزی 1403

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

تفال/ در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع

خوشمزه‌تر از این سالاد نخوردی! حتما امتحان کن

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سقوط از لیگ برتر با یک برزیلی لغو می‌شود

چرا پرسپولیس دربی را نبرد

منشا برای فولاد ضرر داشت رفت!

ویسی، ایده کمیته فنی در فولاد را رد کرد

اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید

زامهران: نساجی قطعا در لیگ برتر می‌ماند

عظیمی: تیم ملی در آرامش کامل قرار دارد

قرارداد یک سال و نیمه فولاد با ویسی ادامه دارد

اکبرپور: استقلال بازی سختی برابر تراکتور دارد

بلاتکلیفی قهرمان پارالمپیک برای دریافت پاداش توکیو!

منشی دکتر زیر آبشو زد!

دستگاه های جوجه کشی شرکت مکانیزاسیون در مسیر صادرات

حذف «زوج و فرد» در طرح جدید ترافیک پایتخت

یازده بازیکن برتر تاریخ ایران از نگاه خسرو حیدری

جوان‌ترین بازیکن تیم ملی: قرقیزستان با برزیل فرقی ندارد

ستاره سابق یونایتد: برمی‌گردم!

گلزن جدید استقلال از دفاع آمد

ویسی به یاد 9 بازیکن خوزستانی در تیم ملی

اورونوف، مهمترین اسلحه اوسمار برای انتقام

چه کنم نیمار و مسی نیستم، ولی عاشق رونالدو هستم!‏

شادی بلینگام و واسکز در تهران تکرار شد!

خطرناک‌ترین ورژن خدابنده‌لو شاید در اراک!

دیدار معاون مددکاری و مشارکت های مردمی بنیاد شهید و امور ایثارگران با نماینده ولی فقیه و استاندار البرز

استان البرز شهدای بزرگی را تقدیم نظام کرده است

رسیدگی به درخواست 41 متقاضی توسط سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی

قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد

یک بازی لیگ برتر بدون تماشاگر شد