آریا بانو

آخرين مطالب

رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی: مقاله چه دردی از کشور دوا می‌کند؟ گوناگون

رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی: مقاله چه دردی از کشور دوا می‌کند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی معتقد است: مقاله در ذات خود بد نیست، اما چه دردی از جامعه و کشور دوا می‌کند؟ مقاله در اولویت دوم قرار دارد و هدف اول باید تولید محصول یا فناوری باشد. اگر حمایت‌ها به سمت تولید محصول و توسعه فناوری سوق داده شود، شاهد رشد و شکوفایی کشور خواهیم بود.
دکتر کمال خدائی تأکید کرد: معتقدم اگر بودجه های پژوهشی که در اختیار سایر مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها قرار می گیرد، با الگویی که در جهاد دانشگاهی اجرا می‌شود، هزینه شده بودند، دستاوردهای بزرگتری را در کشور شاهد بودیم. جهاد دانشگاهی بودجه آنچنانی در اختیار ندارد، اما با این وجود بسیار موفق عمل کرده است. پژوهشگران این سازمان با روحیه جهادی، کارها را پیش برده‌ و خود را به اثبات رسانده‌اند.
وی افزود: طبیعتاً طرح‌های پژوهشی ما در عین کاربردی بودن و رفع نیاز صنعت، باید درآمدزایی نیز داشته باشند تا از این طریق بتوانیم در ادامه مسیر، پژوهش‌های خود را توسعه دهیم. این ذهنیت در بین تمام همکاران پژوهشکده ایجاد شده است که از همان ابتدای شکل‌گیری ایده و آغاز یک پژوهش، نیاز بازار نیز سنجیده و بررسی شود که آیا امکان تجاری‌سازی طرح در کشور وجود دارد یا نه؟! طبیعتاً، یکی از اولویت‌های پژوهشکده در حوزه بالادستی نفت و بحث پاکسازی آلودگی‌های نفتی، توجه به رفع نیاز کشور، تجاری‌سازی و درآمدزایی بوده است.
مسئله‌محور نبودن، دردی بزرگ‌تر از کمبود بودجه است
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی خاطر نشان کرد: تک‌تک ریالی که در جهاد دانشگاهی برای پژوهش در نظر گرفته‌ و خرج می‌شود، با توجه به محدودیت بودجه، واقعاً با برنامه است. مقاله در ذات خود بد نیست، اما چه دردی از جامعه و کشور دوا می‌کند؟ مقاله در اولویت دوم قرار دارد و هدف اول باید تولید محصول یا فناوری باشد. اگر حمایت‌ها به سمت تولید محصول و توسعه فناوری سوق داده شود، شاهد رشد و شکوفایی کشور خواهیم بود.
وی تأکید کرد: مسئله‌محور نبودن پژوهش‌ها درد بسیار بزرگی است. کمبود بودجه هم درد دیگری است؛ اما از همه بدتر، مسئله‌محور نبودن پژوهش‌ها است که باعث می‌شود همین بودجه محدود پژوهشی جایی خرج شود که عملاً مشکلی از جامعه را حل نمی‌کند.
خدائی ضمن اشاره به عدم موفقیت در برقراری ارتباط صحیح میان پژوهشگر و صنعت گفت: چند درصد از دانشجویانی که در مقاطع تحصیلات تکمیلی درحال تحصیل هستند، توانسته‌اند با صنعت ارتباط بگیرند و طرح‌های پژوهشی آنها کاربردی شده است؟
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی تأکید کرد: پژوهش باید هدفمند باشد. زمانی که استاد یا پژوهشگری وارد یک مرکز پژوهشی می‌شود، اگر به‌صورت مداوم و هدفمند در زمینه تخصصی خود مشغول پژوهش شود، در نهایت این امر منجر به توانمندسازی پژوهشگر شده و صنعت نیز می‌تواند از این توان بهره‌مند شود؛ البته نباید از نقش صنعت در حمایت از پژوهشگران و توانمندسازی آنها غافل شد.
وی افزود: مرکز نوآوری پژوهشکده علوم پایه کاربردی مشخصاً با این دیدگاه راه‌اندازی شد تا بتوانیم پژوهش‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شوند را مورد حمایت قرار داده و به طرح‌های کاربردی تبدیل کنیم. هیچ پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی نباید بدون آگاهی از آینده آن طرح انجام شود. درحقیقت، پایان‌نامه‌ها باید بتوانند بخشی از نیاز صنعت را رفع کنند.
خدائی خاطر نشان کرد: انتظار داریم پژوهشگران جوانی که وارد مجموعه جهاد دانشگاهی می‌شوند، بعد از 4 تا 5 سال، مولد شده و بتوانند طرح‌های پژوهشی را ارائه کنند که چند نفر دیگر نیز جذب شده و از این طریق، شبکه پژوهشی جذب پژوهشگر توسعه پیدا کند. 
پژوهشکده های متعدد و موازی‌کاری هایی که ایجاد می‌شود
خدائی با اشاره به بحث تعدد پژوهشکده‌ها در کشور گفت: نیازهای متعددی در کشور داریم و برای رفع این نیازها، پژوهشکده‌های زیادی تأسیس شده‌اند که باعث افزایش موازی‌کاری شده است و در این شرایط عملاً بودجه محدود پژوهشی بین تعداد زیاد پژوهشکده‌ها تقسیم می‌شود که در نهایت، شاهد خروجی مناسبی هم نخواهیم بود.
وی افزود: اگر پژوهشکده‌ها متمرکز و هدفمند فعالیت کنند، می‌توانند در حل مشکلات کشور بسیار کارگشا و موثر باشند. معتقدم جهاد دانشگاهی در این زمینه رویکرد بسیار خوبی در پیش گرفته و برای هر پژوهشکده، مأموریت خاصی تعریف کرده است که تمام فعالیت‌ها در چارچوب این مأموریت متمرکز شده‌اند.
خدائی گفت: خروجی‌هایی که در زمینه تولید محصول و توسعه فناوری از دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها داریم، نسبت به تعداد مقاله بسیار کم است. در زمینه تولید علم پیشرفت بسیار خوبی داریم، ولی در بخش تبدیل علم به ثروت مشکل داریم. باید از ابتدای مسیر و شروع پژوهش، انتهای مسیر هم به‌درستی ترسیم شود.
وی تأکید کرد: علاوه بر توانمندسازی پژوهشگران، باید شناخت درستی از بازار هم داشته باشیم. وقتی پژوهشگر و سیستم کانالیزه شده و به سمت انجام پژوهش کاربردی و با هدف تولید محصول یا توسعه فناوری هدایت شود، طبیعتاً هرچه به این سیستم و پژوهشگر بودجه تزریق کنید، دستاورد بیشتری حاصل خواهد شد.
فرصت تحریم
رییس پژوهشکده علوم پایه کاربردی گفت: تحریم‌ها اگرچه تبعات سویی به‌دنبال داشته‌اند، اما در عین حال فرصت‌های پژوهشی خوبی برای پژوهشکده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است؛ البته هنوز با استانداردهای دنیا خیلی فاصله داریم.
خدائی افزود: تحریم‌ها از یک طرف محدودیت‌هایی در زمینه تحقیقات برای ما ایجاد کرد، اما از طرف دیگر باعث شد در نبود شرکت‌های خارجی، تقریباً در هر حوزه‌ای که توانمندی داشتیم، خودمان را به مجموعه صنعتی اثبات کنیم. هر وقت صنعت به توانمندی پژوهشگران ایرانی اعتماد کرد، پاسخ این اعتماد را به خوبی دریافت کرد. در این پژوهشکده تقریبا تمام طرح‌هایی که به فناوری یا محصول تبدیل شده‌اند، نتیجه اعتمادی بوده که صنعت به ما پیدا کرده است و همچنان ادامه دارد.
نتیجه اعتماد به توان داخلی علاوه بر قطع وابستگی به خارج، توسعه اشتغال جوانان در کشور خواهد بود که می‌تواند زمینه صادرات و ارزآوری برای کشور را نیز فراهم کرده و در چرخه پژوهش‌های آتی مورد استفاده قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/463820/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشت چروکیده؛ مردی که 3 قرن را به چشم دید!

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه