آریا بانو

آخرين مطالب

چند بدیم واکسینه شیم؟ اجتماعي

چند بدیم واکسینه شیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / خوشبختانه این روزها خبرهای خوبی درباره تولید واکسن کرونا در اقصی نقاط جهان می شنویم و در همین خصوص کشورمان هم به پیشرفت های خوبی دست یافته و به گفته وزیر بهداشت یکی از واکسن های ایرانی هم به مرحله تست انسانی رسیده که می تواند نوید دهنده روزهای خوب و بدون کرونا در آینده ای نزدیک باشد. البته پیش از این هم وزیر بهداشت اعلام کرده بود اقدام به خرید 41 تا 42 میلیون دوز واکسن از شرکت های مختلف واکسن سازی برای 20 تا 21 میلیون نفر کرده است. همین صحبت ها بهانه ای شد تا ضمن بررسی واکسن های کرونای مختلف در جهان به قیمت آن ها بپردازیم.
واکسن فایزر - آمریکا و آلمان - 20 دلار
یکی از جدی ترین واکسن های تولید شده برای مهار کرونا واکسن شرکت آمریکایی فایزر و شرکت بیون‌تک آلمان است. آن ها مرحله سوم آزمایش‌های بالینی خود را در 18 نوامبر (28 آبان) با موفقیت به پایان رساندند و اطلاعات خوبی را از این واکسن منتشر کردند که نشان از نداشتن عوارض خاص جانبی بعد از تزریق این واکسن‌ها بود. گمانه زنی‌ها درباره زمان استفاده از این واکسن بر این است که احتمالا واکسن فایزر- بیون‌تک از اواخر سال جاری میلادی در آمریکا برای واکسیناسیون شهروندان استفاده خواهد شد. قیمت این واکسن برای هر دوز 20 دلار اعلام شده است.
نقطه قوت: مهم ترین نقطه قوت این واکسن، این است که گفته شده 95 درصد ایمنی ایجاد می‌کند.
نقطه ضعف: چالش اصلی استفاده از این واکسن در سایر کشورها، شرایط نگهداری خاص و دمای منفی 70 درجه برای فعال نگه‌داشتن آن است.
واکسن مدرنا - آمریکا - 25 تا 37 دلار
مدرنا دومین شرکت آمریکایی است که تست انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. تاثیر این واکسن هم شبیه واکسن فایزر است و اثر بخشی آن نزدیک به 95 درصد اعلام شده است. گفته شده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، کانادا و ژاپن از اصلی‌ترین مشتریان این واکسن هستند. با این حال قیمت این واکسن نسبت به واکسن فایزر گران تر است و هر دوز آن بین 25 تا 37 دلار قیمت دارد.
نقطه قوت: تاثیر 95 درصدی این واکسن در کنار شرایط نگهداری آن که می توان در دمای یخچال آن را به مدت 30 روز نگهداری کرد، از نقاط قوت آن محسوب می شود.
نقطه ضعف: قیمت بالای این واکسن نسبت به دیگر واکسن های تولید شده، نقطه ضعف آن به حساب می آید.
واکسن آکسفورد - انگلستان - حدود 3 دلار
یکی از واکسن هایی که از همان ابتدای شیوع کرونا با سرو صدای زیادی شروع به کار کرد، همین واکسن دانشگاه آکسفورد است. با وجود این که هر از چندی خبرهای خوبی از پیشرفت های این واکسن به گوش می رسید اما چالش‌هایی در پروسه آزمایش‌های بالینی آن به وجود آمد. سرپرست تیم واکسن دانشگاه آکسفورد درباره این واکسن گفت: «نتایج آزمایش‌های گسترده نشان می‌دهد این واکسن درصورت تزریق نیم‌دوز و سپس دوز کامل به اثربخشی 90درصدی می‌رسد. آسترازنکا قول داده تا پایان سال 2021 میلادی سه میلیارد دوز از این واکسن را تولید کند.»
نقطه ضعف: مشخص نبودن میزان دقیق تاثیرگذاری این واکسن را می توان نقطه ضعف آن برشمرد. به تازگی مشخص شده میزان کارایی واکسن با دوز کمتر، 90 درصد بوده است.
واکسن اسپوتنیک وی - روسیه - 10 دلار
این واکسن رازآلود روسیه با وجودی که اطلاعات زیادی از روند تحقیقات و میزان کارایی و تاثیر آن در آزمایش‌های بالینی منتشر نشده اما یکی از واکسن‌های بالقوه‌ای است که می‌تواند بخشی از بازار جهانی را در اختیار بگیرد. واکسن «اسپوتنیک وی» نخستین واکسن تولیدی برای کرونا در جهان است و روسیه نخستین کشوری بود که تولید آن را اعلام کرد. همچنین اعلام شده این واکسن تاثیر 4/91 درصدی را طی 28 روز پس از تزریق دوز اول نشان می‌دهد و تاثیر واکسن طی 42 روز پس از تزریق اول 95درصد است.
نقطه قوت: نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد
نقطه ضعف: شفاف نبودن نتایج پژوهشی
واکسن سینوفارم - چین - نامعلوم
دو واکسن شرکت «سینوفارم» در میان پنج واکسن درحال توسعه چینی هستند که تحت آزمایش‌های بالینی بین‌المللی قرار دارند. مرحله سوم آزمایش‌ بالینی این واکسن از 21 جولای (تیر 1399) در برزیل و یک ماه بعد در اندونزی شروع شد و از 17 سپتامبر (اواخر شهریور) هم ترکیه به آزمایش فاز سوم این واکسن پیوست. تاکنون قیمت مشخصی برای این واکسن چینی اعلام نشده است اما دولت چین پیشتر وعده داده واکسن تولیدی خود را با قیمتی مناسب و ارزان در اختیار کشورهای دنیا قرار خواهد داد.
واکسن جانسن - آمریکا - 10 دلار
واکسن شرکت آمریکایی جانسن هم در 23 سپتامبر سال جاری میلادی (اوایل مهر 1399) مرحله سوم آزمایش بالینی را آغاز کرده و انتظار می رود در سال 2021 قیمت هر دوز واکسن تولیدی جانسن با حدود 10 دلار به بازار جهانی عرضه شود.
واکسن نواواکس - آمریکا - حدود 2 دلار
مرحله سوم آزمایش‌های بالینی واکسن تولیدی این شرکت دارویی هم از اوایل مهردر بریتانیا آغاز شده و قرار است 15 هزار داوطلب بین 18 تا 84 سال، دوزی از واکسن تولیدی این شرکت را دریافت کنند. اولین نتایج این آزمایش‌ها قرار است در سال 2021 اعلام شود.
واکسن ایرانی، خرداد 1400
در کنار آن چه از واکسن های تولید شده در جهان نوشتیم نباید از این موضوع هم غافل شد که به همت دانشمندان کشورمان واکسن کرونا به مرحله پایانی یعنی تست انسانی رسیده است. دکتر مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با میزان در خصوص واکسن ایرانی کرونا گفته است: «چند واکسن ایرانی مرحله حیوانی را با موفقیت گذرانده‌اند و آماده ورود به مرحله انسانی هستند و اگر این آزمایش‌ها هم با موفقیت سپری شود و واکسن در مقابل ویروس کووید19 مصونیت ایجاد کند، می‌توانیم آن را در سطح وسیع تولید کنیم و هیچ مشکلی در تولید واکسن کرونا نداریم و به هیچ کشوری نیازمند نیستیم.» پیش از این هم دبیر کمیته علمی ستاد ملی کرونا تخمین زده است واکسن ایرانی تابستان آینده وارد بازار می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/463120/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ماجرای کت درآوردن حقیقی مربی شمس آذر برای داور بازی!

فخریان: جواب اعتماد کادرفنی را دادم

گفت و گوی خبرنگاران با سیدحسین حسینی در پایان بازی استقلال و شمس آذر

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

ترانه «شریک جرم» با صدای روزبه نعمت اللهی

فراجا: با رفتار اشتباه احتمالی ماموران در برخورد با بی‌حجابی برخورد خواهد شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس