آریا بانو

آخرين مطالب

منابع محدود ماه جنگ دیگری را ایجاد خواهد کرد گوناگون

منابع محدود ماه جنگ دیگری را ایجاد خواهد کرد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / امکان ایجاد درگیری بین دولت‌ها یا شرکت‌های خصوصی بر سر منابع محدود ماه دانشمندان را نگران کرده است.
 تحقیقات جدید حاکی از اینست که دانشمندان نگران احتمال غارت سریع ماه توسط شرکت‌های خصوصی برای به دست آوردن منابع ارزشمند آن هستند.
"مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان"(the Center for Astrophysics | Harvard & Smithsonian) در این مقاله جدید می‌گوید: فقدان سیاست‌ها و توافق‌نامه‌های بین‌المللی می‌تواند منجر به تنش، ازدحام بیش از حد و گسترش سریع پروژه‌های استخراج ماه شود.
آب و آهن از مهمترین و با ارزش‌ترین موادی هستند که می‌توان از ماه استخراج کرد که به شرکت‌ها در ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه کشاورزی کمک خواهد کرد و این موضوع همچنین باعث جلوگیری از صرف هزینه‌های سنگین برای انتقال این مواد از زمین می‌شود.
مارتین الویس(Martin Elvis)، ستاره شناس در مرکز اخترفیزیک هاروارد و اسمیتسونیان و نویسنده اصلی این مقاله که در مجله "Philosophical Transactions of the Royal Society A" منتشر شده است گفت: بسیاری از مردم فضا را مکانی برای صلح و همدلی بین ملت‌ها می‌دانند اما مشکل اینجاست که هیچ قانونی برای مشخص کردن کسانی که حق استفاده از منابع ماه را دارند وضع نشده است و تعداد قابل توجهی آژانس فضایی و سایر شرکت‌ها در بخش‌های خصوصی قصد دارند طی 5 سال آینده روی ماه فرود بیایند.
وی افزود: ما نقشه‌های زیادی از ماه را بررسی کردیم و متوجه شدیم مکان‌های زیادی برای منابع مورد نظر وجود ندارد و آن‌هایی که پیدا کردیم بسیار کوچک هستند. این موضوع باعث بالا رفتن احتمال درگیری بر سر این منابع موجود می‌شود.
معاهدات موجود، مانند معاهده‌ فضا در سال 1967 برنامه‌ی قاطعی جهت محافظت از اجرام آسمانی در برابر استفاده شرکت‌ها ارائه نمی‌دهد. بر طبق این معاهده ماه و سایر اجرام آسمانی باید توسط تمام کشورهای عضو این پیمان منحصراً برای اهداف صلح آمیز استفاده شود، اما مختص دولت‌ها نیست. ایالات متحده بر بندی تاکید داشت که به شرکت‌های تجاری اجازه می‌دهد، تا زمانی که تحت نظر مستمر دولت و دارای مجوز هستند بتوانند در فضا جستجو کنند. برخلاف نظر ایالات متحده روسیه معتقد بود که اکتشافات فضایی باید محدود به دولت‌ها باشد.
معاهده دیگری به نام پیمان ماه در سال 1979 توسط هیچ یک از کشورهایی که در خودشان پرواز فضایی انجام می‌دادند مانند ایالات متحده، روسیه، چین، ژاپن یا اعضای آژانس فضایی اروپا تصویب نشده است.
دکتر جیل استوارت، رئیس سیاست‌های فضایی در دانشکده اقتصاد لندن، پیش از این به ایندیپندنت گفته بود: این معاهده تلاش می‌کند تا به مالکیت منابع به دست آمده از فضا بپردازد که تا حدودی توسط جامعه بین‌المللی رد شد.
در سال 2020 توافقنامه آرتمیس Artemis اعلام شد. این معاهده مجموعه‌ای از موافقت‌نامه‌ها است و کشورهایی را که با ایالات متحده برای بازگشت به ماه کار می‌کنند موظف به رعایت شفافیت در کار خود می‌کند و طبق آن شرکت‌ها فقط برای "اهداف صلح آمیز" می‌توانند فضا را کاوش کنند و باید تضمین کنند که برای نجات هر فضانوردی که در حین انجام مأموریت به خطر می‌افتد با هم همکاری کنند. با این حال، این معاهده هنوز از اجسام آسمانی در برابر بهره‌برداری بیش از حد برای یافتن منابع محافظت نمی‌کند.
آلانا کرولیکوفسکی(Alanna Krolikowski) استادیار سیاست علوم و فناوری در "دانشگاه علم و صنعت میسوری" و یکی از نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای گفت: بزرگترین مشکل این است که دولت ها، شرکت‌های خصوصی و دیگران همگی مکان‌ها و منابع یکسانی را مورد هدف قرار می‌دهند اما این مکان‌ها و منابع محدودند و ما ماه دیگری نداریم که به آن نقل مکان کنیم. این تمام قمری است که باید با آن کار کنیم.
در حالی که داشتن یک نظام حقوقی جامع و بین‌المللی جهت مدیریت منابع فضا دور از ذهن به نظر می‌رسد اما بنیادهای خصوصی مهمی از قبل وجود دارند و ما می‌توانیم اقدامات محلی را آغاز کرده و یا حداقل تدبیری برای حل مشکلات پیش‌بینی شده برای این نقاط در ماه اتخاذ کنیم.
کرولیکوفسکی افزود: دولت‌ها همچنین باید پیامدهای بدتر مانند ازدحام بیش از حد و دخالت در هر مقر را شناسایی کنند و از آنها به عنوان پایه و اساس برای قانونگذاری استفاده کنند. قوانین موجود که از آب‌های مشترک مانند اقیانوس‌ها یا دریاچه‌های محلی روی زمین محافظت می‌کنند، می‌تواند به عنوان مبنایی برای وضع این مقررات مورد استفاده قرار گیرند، اما سیاستگذاران باید در مورد نحوه طبقه‌بندی این منابع تصمیم بگیرند.
کرولیکوفسکی گفت: آیا این منابع بخشی از قله‌های همیشه روشن ماه که نور خورشید همیشه به آنها می‌تابد هستند و یا واحدهایی از انرژی هستند که از صفحات خورشیدی نصب شده در آنجا تولید می شوند؟ در چه سطحی می‌توان آنها را واقعاً مورد بهره‌برداری قرار داد؟ چگونه باید منافع حاصل از این فعالیت‌ها توزیع شود؟
رسیدن به توافق در پاسخ به این سوالات پیش شرط رسیدن به یک همکاری موفقیت‌آمیز بر روی این نقاط جذاب ماه است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه سال گذشته هشدار داد احتمال ایجاد یک رقابت فضایی جدید بین کشورش و ایالات متحده، به گسترش فناوری‌های ضد قمری و "سلاح‌های فضایی" که قادر به هدف قرار دادن زمین و سایر اشیا در مدار زمین هستند، منجر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/462246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ماجرای کت درآوردن حقیقی مربی شمس آذر برای داور بازی!

فخریان: جواب اعتماد کادرفنی را دادم

گفت و گوی خبرنگاران با سیدحسین حسینی در پایان بازی استقلال و شمس آذر

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

ترانه «شریک جرم» با صدای روزبه نعمت اللهی

فراجا: با رفتار اشتباه احتمالی ماموران در برخورد با بی‌حجابی برخورد خواهد شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

یک دسر شکلاتی پرتقالی و خوشمزه برای مهمونی هاتون

طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی

اگر هنگام مسواک زدن از لثه شما خون می‌آید بخوانید

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا؛ انتخابات را از نو برگزار کنید

هوادار استقلال دچار حمله عصبی شد

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

قطعه ای زیبا با تکنوازی ساز «ابوا»

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

خواص مصرف لیموی یخ زده در طول روز که تا به حال نشنیده اید