آریا بانو

آخرين مطالب

در سوگ «بانوی زبان فارسی» مقالات

در سوگ «بانوی زبان فارسی»
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / بهادر باقری‌ «زهرا استادزاده» - عضو هیأت علمی و رئیس اداره اعزام در معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور وزارت علوم - را «بانوی زبان فارسی» خواند و در پیامی درگذشت او را تسلیت گفت.
معاون گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور در وزارت علوم و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در یادداشتی که در پی درگذشت زهرا استادزاده نوشته، آورده است: «و نترسیم از مرگ
مرگ، مرگ پایان کبوتر نیست.
بار دیگر وزیدن سَمومِ جان­‌شکار کرونا، خواهری دردانه و یگانه و مسئولی جان‌آگاه، دلسوز و مهرآیین را از بوستان سبزاسبز زبان و ادبیات فارسی چید و ما را در سوگ سترگ و جان­‌سوز وی نشاند. هنوز داغ خواهر و همکار گران­‌ارج ما خانم دکتر عصمت اسماعیلی بر دل و جان‌مان تازه بود که جاودان‌یاد سرکار خانم دکتر زهرا استادزاده، از یاران نیک‌اندیش، دلسوز، دردآشنا، مخلص، کارشناس کاربلد و باسابقه مرکز همکاری‌های علمی بین­‌المللی وزارت علوم (معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دانشگاه­‌های خارج از کشور) به دیدار حق شتافت و ما را در این مسیر دشوارگذر، تنها گذاشت.
رفتیّ و رفتن تو، آتش نهاد بر دل
از کاروان چه مانَد، جز آتشی به منزل؟
بانوی والامَنشی که بیش از 20 سال، عمر پربار و برکت خویش را صرف گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان کرد؛ عضو هیأت علمی و رئیس اداره اعزام در معاونت گسترش بود؛ آشنایی بی­‌نظیری با استادان داخلی و خارجی، کرسی‌ها، سفیران، رایزنان فرهنگی و دیگر مدیران بخش­‌های مختلف و مسائل اداری و اجرایی مربوط به گسترش زبان فارسی داشت. بین استادان و دیگر مسئولان و شیفتگان این عرصه، جایگاه علمی و اجرایی شایسته و بایسته­‌ای داشت و همواره شاهد آن بودیم که تا دیروقت در وزارت علوم و پس از آن نیز در فضای مجازی، مشغول کار خود و هماره در دسترس استادان بود و حل و فصل مشکلات و پیگیری کارهای‌شان را، وظیفه وقت و بی‌وقت خود می­‌دانست.
استادان اعزامی، ایشان را سنگ صبور و محرم اسرارِ کاری و خانوادگی خود می‌دانستند و یقین داشتند که وقتی موضوعی را با وی درمیان می­‌نهند، تمام همت و تلاش خود را به کار می­‌گیرد تا بهترین و سریع­‌ترین راه حل را بیابد و به کار گیرد. نظم، دقت، دلسوزی، سرعت عمل، غیرت کاری و سازمانی، خوش‌برخوردی و رعایت شأن و جایگاه استادان و سلامت نفس ایشان، زبانزد همگان بود و «قولی است که جملگی برآنند».
در دوسالی که توفیق همکاری با ایشان را در وزارت علوم یافتم، دریافتم که چقدر شیفته کار و بار خویش است و چقدر صمیمانه، صادقانه و همراه با خُلق خوش و روی باز، بی مزد و منت، ذوب در کار و بار خویش است و در گره­‌گشایی از کارهای فروبسته می­‌کوشد و از پای نمی‌نشیند. فکر نمی­‌کنم در این دو سال، دو هفته به مرخصی رفته باشد. اگر هم می­‌رفت، کاملاً در دسترس و پیگیر کار خود بود.
این حرف­‌ها را نه حالا که از دستش داده‌ایم و اشک‌ریزان در سوگش نشسته‌ایم بر قلم جاری می­‌کنم؛ که هرگاه فرصتی بود، قدرشناسانه و باافتخار، از اخلاص و اشتیاق و درستکاریِ دم­‌افزون ایشان سخن گفته­‌ام و او را بانوی زبان فارسی خوانده­‌ام و خوشحالم که تا بود، در حد معرفت و توش و توان خویش، قدرش را دانستیم و بر صدرش نشاندیم و چه صدری والاتر از دل­‌های دوستان و دوستدارانش که جایگاه ابدی اوست!
ما، کرسی­‌های زبان و ادبیات فارسی در جهان و استادان اعزامی دوره­‌های مختلف، روز تلخ، کمرشکن و نفس­‌گیری را پشت سر نهاده­‌ایم و یقین داریم که فقدان زهرا بانو، به هیچ روی، جبران نخواهد شد و شخصیت خودساخته و مدیر و مدبّرش تکرارناپذیر خواهد ماند. اما به یاری خداوند می­‌کوشیم آرزوهای معصومانه‌اش را برای پراکنده شدنِ عطر زبان و ادب فارسی و فرهنگ گران‌سنگ ایرانی در گوشه گوشه گیتی دنبال و محقَق کنیم.
این فقدان و هجران جانگداز و باورناپذیر را به خانواده بزرگوار، شکیبا و همیشه همراه و همدلش و همه آشنایان و دوستداران مرام و مسلکش، صمیمانه و دل­‌شکسته تسلیت می­‌گویم و برای آن عزیزان سوگوار، صبر و اجر و سلامت و سعادت آرزومندم.
هرگز نمیرد آن‌که دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم، دوام ما»

آریا بانو


زهرا استادزاده، عضو هیأت علمی معاونت گسترش زبان فارسی مرکز همکاری‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود. او لیسانس زبان و ادبیات فارسی و فوق لیسانس آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌­زبانان خود را از دانشگاه علامه طباطبایی اخذ کرده بود. همچنین مقالات متعددی در موضوع کرسی‌­های زبان و ادبیات فارسی و نیز زبان و ادبیات فارسی کلاسیک و معاصر و زبان‌شناسی نگاشت و در همایش­‌های متعدد داخلی و خارجی مشارکت داشت. سال 1388 نیز به عنوان «پژوهشگر شاخص کشوری» از سوی دبیرخانه ستاد هفته پژوهش انتخاب شد. از جمله دیگر فعالیت‌های استادزاده می‌توان به همکاری در برنامه‌ریزی و اقدام‌های مربوط به گسترش زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور، همکاری در برنامه­‌ریزی و تهیه طرح‌های لازم و اقدام‌های مربوط به تأسیس و تقویت کرسی‌ها و مراکز زبان فارسی ـ ایران‌شناسی و مطالعات ایرانی در خارج از کشور، همکاری و اقدام در مورد مصوبات ستاد شورای گسترش زبان فارسی، همکاری در تهیه آیین­‌نامه­‌ها، دستورالعمل‌ها و ضوابط مورد نیاز ستاد گسترش زبان فارسی و ... اشاره کرد. 
زهرا استادزاده ششم آذرماه 99 بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت. 

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/461542/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص بیماری مرگبار از روی دست ها

آهنگ معین زد رو از خود معین زد قشنگ‌تر خوندن!

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در رودبار

اظهارات خانواده شهیدی که در اولین ماموریتش به شهادت رسید

آغاز ثبت‌نام پشت کنکوری‌ها جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره

پورعباس: سازمان ملی سنجش در مرحله ابلاغ توسط شورای انقلاب فرهنگی قرار دارد

سعدی‌خوانی مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

با 2 تا بادمجان این شکلی هنر آشپزی‌ تو به رخ بکش!

آموزش رول کوکی راحت و فوق العاده خوشمزه

طرز تهیه بورک مرغ و قارچ

کنترل خوب فشارخون می تواند از فیبروم رحمی جلوگیری کند

با پسر کوچک تر از خودمون ازدواج کنیم؟

کوتاه کردن مو با افزایش احتمال مرگ!

بین ناز و التماس تعادل برقرار کنید

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

تمجید گواردیولا از لیورپول

آخرین وضعیت کشتی آزاد برای المپیک

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

واکنش‌های برتر مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

ستاره بارسلونا تهدید به مرگ شد!

کشتی ایران رکورد تاریخش را در مسابقات قهرمانی آسیا شکست

داوران هفته 28 لیگ دسته اول مشخص شدند

عالیشاه بازی آلومینیوم را از دست داد

بچه بال مگسی رو واکس زده!

چرا «گناه فرشته» نظر مخاطب را جلب نکرد؟

رابطه تازه سحر دولتشاهی و پیمان معادی صدای برخی‌ها را درآورد!

اجرایی زیبا و جذاب در برنامه «صداتو»

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

دره انجیرک تا مرخیل؛ تصاویری زیبا از بکرترین نقاط زاگرس

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

دمنوش خوشمزه‌ای که روز شما را متفاوت می‌کند

تشخیص بیماری مرگبار از روی دست‌ها

غربالگری بیماری SMA از امسال با کیت تشخیصی ایرانی

ترفند آویزان کردن شلوار

اصلا حوصله کارکردن در این روزهای بهاری را ندارم

احتمال افزایش 25 درصدی اعتبار طرح امنیت غذایی کودکان

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین