آریا بانو

آخرين مطالب

انگ ناجوانمردانه دیرآموزی به دانش‌آموزان امروزی اجتماعي

انگ ناجوانمردانه دیرآموزی به دانش‌آموزان امروزی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / مشکلات و دردسرهای متعدد یادگیری به دلیل آنلاین شدن کلاس‌های مدارس باعث شده بعضی والدین، فرزندشان را دیرآموز خطاب کنند که اشتباهی به شدت آسیب‌زاست
همه ما وقتی به خاطرات دوران مدرسه خود رجوع می‌کنیم، همکلاسی‌هایی را به یاد می‌آوریم که در یادگیری و آموزش پذیری، پیشرفت قابل‌توجهی از خود نشان نمی‌دادند. دانش‌آموزانی که گاه بر اثر بی‌اطلاعی و ناآگاهی والدین و حتی اولیای مدرسه مورد بی‌مهری‌های زیادی قرار می‌گرفتند. این دانش‌آموزان حتی بین سایر همکلاسی‌ها کمتر محبوب و مورد توجه بودند، کودکان دیگر آن‌ها را به بازی راه نمی‌دادند یا حتی آن‌ها را مسخره و ناراحت می‌کردند. حالا و در عصر کرونا، شرایط بدتر هم شده است. آنلاین شدن کلاس‌ها، حضور نداشتن سر کلاس و ... باعث شده قدرت یادگیری دانش‌آموزان کاهش یابد و بعضی والدین تصور کنند که فرزندشان دیرآموز است و با گفتن همین عبارت به او سرکوفت بزنند. در صورتی که در بیشتر اوقات سختی یادگیری در روش‌های جدید باعث چنین تصور اشتباهی می‌شود. در ادامه، خواهیم گفت که چگونه به عنوان یک پدر و مادر متوجه شویم واقعا فرزندی دیرآموز داریم یا نه و بهترین واکنش در چنین مواقعی، چیست؟
ویژگی‌های دانش‌آموز دیرآموز
 دیرآموز به کودکانی اطلاق می‌شود که توانایی یادگیری مهارت‌های تحصیلی و علمی را دارند اما در مقایسه با دیگر همسالان شان برای یادگیری مفاهیم جدید به زمان بیشتر، تکرار بیشتر و همچنین صبر بیشتری از سمت معلمان خود نیازمند هستند. بهره هوشی چنین کودکانی حدود 71 تا 84 است. در این کودکان، مهارت‌های استدلال کردن معمولا به کندی صورت می‌گیرد و این موضوع باعث دشواری یادگیری و درک مفاهیم جدید می‌شود. دانش‌آموزان دیرآموز تمرکز کافی و رغبت به انجام کارهای فکری و ابتکاری ندارند، قادر به طرح نقشه، برنامه‌ریزی برای خود و دیگران نیستند ولی ممکن است با تمرین و ممارست در کارهای عملی و حرفه‌ای موفق شوند و بتوانند سازگاری شغلی و اجتماعی قابل قبولی داشته باشند. نکته مهمی را که باید به خاطر داشت این است که هر کودک دیرآموز همه این خصوصیات مطرح شده را ندارد و گاه احتمال دارد کودک فقط تعداد معدودی از آن‌ها را داشته باشد.
به هیچ وجه آن‌ها را مقایسه نکنید
دانش‌آموز دیرآموز را فقط باید با خودش مقایسه کرد و به هیچ‌وجه نباید او را با دیگر همکلاسی‌هایش مقایسه کرد. هنگام آموزش به این دانش‌آموز باید صبوری به خرج داد، از تدریس یک جا به او باید خودداری کرد و به خاطر کندی رفتارش نباید او را مورد شماتت قرار داد.
آسیب‌های درمان نشدن این اختلال
به طور کلی باید توجه داشت که نگرش کودکان دیرآموز به مدرسه و تحصیل معمولا منفی است. تجربه شکست مکرر در کلاس، نداشتن هدف برای آینده، نگرش منفی همکلاسی ها و روش‌های نادرست آموزش، رشد انگیزه تحصیلی این کودکان را به شدت کاهش می‌دهد، آن‌ها از مشکلات رفتاری خود آگاه نیستند و نمی‌توانند عواطف خود را به‌طور مناسب ابراز کنند. موارد مطرح شده، گوشه‌ای از آسیب‌های درمان نشدن این اختلال است. والدین توجه داشته باشند که اگر کودکان دیرآموز در همان کلاس‌های اول و دوم آموزش مناسب ببینند و درگیر فعالیت‌هایی شوند که به طور نظام‌دار جذب سیستم ادراکی آن‌ها شود و مهارت کلامی آن‌ها را رشد دهد، هم نمرات کلاسی و هم رشد هوشی آن‌ها پیشرفت می‌کند و به حد دانش‌آموزان عادی می‌رسد.
آموزش انفرادی چاره کار است
بهترین روش‌ کمک به کودکان دیرآموز این است که خانواده‌ها به طور مؤثر با معلم همکاری کنند و معلم به آموزش انفرادی بپردازد و به تدریج کودک را درگیر فعالیت‌های گروهی و تدریس جمعی کند. پیشرفت این کودکان به صورت هفتگی ثبت و در صورت نیاز از وجود یک مشاور کمک گرفته شود، فعالیت‌های یادگیری به صورت گام به گام و از ساده به مشکل و با حجم کمتری انجام شود. همچنین تدریس با تکرار بیشتری همراه باشد و در باره پاسخ‌های درست و نادرست بازخورد فوری و همراه با توجه، تحسین، تشویق و البته در صورت لزوم از تنبیه خفیف استفاده شود. همچنین روی پیشرفت توجه و رشد مهارت‌های کلامی کودکان کار شود. روند افزایش سن عقلی در دانش‌آموزان عادی مطابق با افزایش سن شناسنامه‌ای است اما در دانش‌آموزان دیرآموز به ازای هر سال که بزرگ‌تر می‌شوند، حدود 10 ماه به سن عقلی آن‌ها افزوده می‌شود و این نکته مهمی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.
انگیزه چنین دانش‌آموزانی باید زیاد شود
برای تحریک کردن انگیزه در دیرآموزان از آموزش‌های همراه با سرگرمی، وسایل دیداری و شنیداری و حواس مختلف باید استفاده کرد. همیشه باید به یاد داشت که این دانش‌آموزان مسئول کمبود توانایی یادگیری‌شان نیستند پس باید سعی کرد مانند نیرویی محرک آن‌ها را به حرکت در آورد و این موضوع به این معنا نیست که بابت هر تلاشی برای او پاداشی در نظر گرفت. در پایان باید گفت دانش‌آموزان دیرآموز شاید از نظر آموزش کند باشند اما معلم می‌تواند با شناخت کافی از این موضوع با بهترین روش‌ها و راه‌ها و دادن تکالیف متنوع اما نه زیاد به آن‌ها آموزش مناسب را بدهد.
نویسنده : فرزانه عطاران| مشاور تحصیلی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/459111/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

سوالات متداول درباره هتل های آنتالیا

داستانک/ پری خوشحال

واکنش اولیایی به واگذاری استقلال و پرسپولیس

جعفری: پیشنهاداتی دارم اما اولویتم تیم شهر خودم است

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تکلیف سهمیه جام‌ جهانی در صورت صعود ازبک

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است

استرس فوتسالیست‌ها باید کنترل شود

بازی دوستانه استقلال پشت در‌های بسته

تیم ملی والیبال از امروز با سرمربی

اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

پیانو نوازی با احساس ایمان قیاسی در خانه شیک و لاکچری اش / مجری جوان از هر انگشتش یک هنر میباره

پای آرمین زارعی هم به دادگاه باز شد!

قطعه جدید محسن چاوشی به نام «جهان لاغر» منتشر می‌‌شود

شکستن درختان به علت وزش باد شدید

جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد؛ 96 نفر دستگیر شدند

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت

حکم اعدام برای 3 پسر به اتهام تجاوز به 2 دختر نوجوان

تقویم تاریخ/ شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس به علت طوفان شن

حکمت/ برای پدران خود خوبی کنید

از طعم این پلوتن غافل نشین

ترفندهایی برای شناخت آبلیموی تقلبی از اصل/ آبلیموی سنتی بخریم؟

وقتی دفعه اول باباش رو بدون ریش میبینه!

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

گران‌قیمت‌ترین نقل و انتقالات بازیکنان تهاجمی در تاریخ فوتبال

ستاره آرسنال: با خوش‌شانسی به چلسی گل زدم

روزهای شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!

خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!

تشکر ستاره اینتر از عمو تیری

ستاره بایرن مونیخ: جایی نمی‌روم

سرنوشت قایدی در فصل آتی

العهد در فینال ای اف سی کاپ

علی نعمتی: جواب استقلالی‌ها را در زمین می‌دهیم

ستاره سیتی دیوانه انتقال به بارسلونا

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

همه مرد های مجرد آبادی خواستگار گلاتاژ بودند!

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

نگاهی به کیک 4 طبقه جشن تولد محمود دینی بازیگر سریال آینه عبرت بعد از 36 سال / چقدر قیافه آتقی شکسته شده

تصاویر تازه آیلار عباسی بازیگر کودک نقش سرور در رحیل / بیرون سریال ببینید نمی شناسید

اعلام روزهای دارای بیشترین تصادف مرگبار در طرح نوروزی 1403

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

تفال/ در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع

خوشمزه‌تر از این سالاد نخوردی! حتما امتحان کن