آریا بانو

آخرين مطالب

چرا مرغ 9 بار گران شد؟ سياسي

چرا مرغ 9 بار گران شد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تجارت نیوز / قیمت مرغ از ابتدای امسال 9 بار افزایش داشته و به عبارتی بهای مرغ ماه به ماه تغییر کرده است. حالا دو سالی می‌شود که بازار مرغ و گوشت در رسانه‌های ایران گرد و خاک برپا می‌کند اما سیاست‌های دولت در این بازار نه تنها شوک‌های قیمت را مهار نکرده که فسادهای بزرگی رقم زده است.
صف مرغ دولتی و گوشت یخ‌زده وارداتی تا مدت‌ها حواس رسانه‌ها را به خود جلب کرده بود. دولت یک روز گوشت یخ‌زده خارجی وارد می‌کرد و کیفیت بسیار نازل و قیمت بسیار گران آن حاشیه‌ساز شد و روز دیگر گوسفند زنده را سوار بر هواپیما کرده و به ایران می‌آورد.
از آن سمت دام ایرانی گله گله از مرزها قاچاق می‌شد و پای کارت ملی به بازار مرغ و گوشت رسید. در نهایت اینکه نمایندگان مجلس اعلام کردند که وزارت کشاورزی از تنظیم بازار گوشت ناتوان مانده و البته پرونده‌هایی از فساد در شرکت پشتیبانی امور دام خبرساز شد. این ماجراها به آنجا رسید که تنظیم بازار محصولات کشاورزی دوباره به وزارت صنعت برسد اما غائله مرغ و گوشت تمام نشد.
این بار ماجرای اصلی خوراک دام و طیور بود و دلار 4200 که فسادهایش تمامی ندارد. بازار خوراک دام با گردش وسوسه کننده 130 هزار میلیارد تومانی در دست وزارت کشاورزی است و تک و توک شرکت‌های کوچکی که گفته می‌شود بیشترشان خصولتی هستند.
البته زمانی که اسم بازار خوراک دام و طیور به میان می‌آید دیگر نمی‌شود از واردکننده‌ای نگفت که حدود 60 تا 70 درصد بازار را به دست دارد و سالیان سال است قدرت تعیین‌کننده او در بازار مورد انتقاد بوده و صد البته گوش شنوایی هم نبوده است.
تولیدکنندگان مرغ و گوشت می‌گویند که 70 درصد بهای تمام شده محصولشان به نرخ خوراک دام و طیور وابسته است و دولت مدعی است که برای واردات این کالا که جز اقلام عمده وارداتی به ایران است، دلار 4200 می دهد اما معلوم نیست که این دلارهای 4200 چه می‌شود و چرا در نهایت خوراک دام با بهای گزاف به دست مرغداران می‌رسد.
فساد دلار 4200 به مرغداران هم رسید
مرغداران به رسانه‌ها گفته‌اند که فقط 30 تا 40 درصد مصرف خوراک‌شان با نرخ دولتی است و بقیه را از بازار آزاد می‌خرند اما سازمان تعزیرات گزارش داده است که بیشتر از 90 درصد نهاده‌های دامی در مرغداری‌های استان تهران، برای توزیع در شبکه‌های رسمی تبدیل به مرغ نشده است.
این گزارش تاکید می‌کند که مرغداران نهاده‌های دامی را با بهای دلار 4200 گرفته و در بازار آزاد فروخته‌اند. دولت مرغدارانی را که خوراک ارزان می‌گیرند مجبور کرده که مرغ‌شان را با نرخ مصوب کیلویی 14 هزار و 400 تومان بفروشند که البته خودشان می‌گویند فروش با این قیمت برایشان سراسر ضرر است.
از آن سمت کمیسیون اصل نود مجلس گزارشی منتشر کرده است که از 17 شرکت واردکننده خوراک دام و طیور برخی هایشان خوراک دامی را که با دلار 4200 تومان وارد کرده اند با این قیمت عرضه نکرده‌اند.
البته هم حجم تخلف مرغداران در مقابیسه با تخلفات دیگر شاید کوچک به نظر برسد. بر اساس گزارش کمیسیون اصل نود 17 شرکت حدود 1051 تن خوراک دام و طیور وارد کرده‌اند و حدود 814 تن آن را با بهای متناسب با دلار 4200 فروخته‌اند. مرغداران هم می‌گویند که خوراک دام را هم یک ماه دیرتر از سفارش‌شان تحویل می‌گیرند و در این مدت مجبور به تهیه نهاده از بازار آزاد هستند و هم اینکه نهاده دولتی فقط 30 تا 35 درصد نیازشان را پوشش می‌دهد.
ردپای تخلفات بزرگ در وزارت کشاورزی
در این میان تخلف بزرگتر به جای دیگر می‌رسد.بر اساس گزارشی که گزارش کمیسیون اصل نود با عنوان مشکلات تامین ارز و توزیع نهاده های دامی تهیه کرده است، حدود 90 درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود و نیاز سالانه کشور حدود 9 میلیون تن ذرت، 4.2 میلیون تن سویا و 5/5 میلیون تن جو برآورد می‌شود.
کمیسیون اصل نود مجلس در گزارش خود تاکید کرده که نه‌تنها حجم انبوهی از واردات خوراک دام با دلار 4200 سر از بازار آزاد درمی‌آورد که وزارت کشاورزی به ذخایر استراتژیک هم دست برده است.
بر اساس این گزارش میزان موجودی کنجاله سویا در انبار ذخایر استراتژیک در ماه فروردین امسال برابر 289 هزار تن بوده ولی با برداشت از این ذخیره در شهریور ماه همین سال میزان موجودی انبار به 69 هزار تن کاهش پیدا کرده است و البته برای مجلس محرز نیست که 220 هزار تن کنجاله سویا در کجا عرضه و چگونه و به دستور چه مرجعی توزیع شده است؟
همچنین در این گزارش تاکید شده است که وزارت جهاد کشاورزی در یک فقره 186 میلیون دلار از محل ارز تخصیصی برای تأمین ذخایر راهبردی نهاده‌های دامی دریافت کرده اما نه این ذخایر و نه 186 میلیون دلار تخصیصی موجود نیست!
همچنین اختلاف آماری شدیدی بین اظهارات گمرک و معاونت امور دام وزارت کشاورزی وجود دارد و در حالی که گمرک اعلام کرده که در شش ماهه اول امسال چهار میلیون و 964 هزار تن ذرت وارد شده است رقم اظهاری معاونت امور دام وزارت کشاورزی فقط یک میلیون و 353 هزار تن است و از نظر مجلس اختلاف فاحش 3 میلیون و 593 هزار تنی قابل توجیه نیست.
همچنین با توجه به مجموع واردات و تولید داخل باید در شش ماه ابتدای سال 919 هزار و 702 تن کنجاله سویا به مرغداران با نرخ دولتی تحویل داده می‌شد اما حدود 48 هزار و 103 تن آن گم شده است. در مجموع اینکه دلار 4200 تومانی در بخش واردات خوراک دام هم هرز رفته و حالا قیمت مرغ در تهران به کیلویی 35 هزار تومان جهش داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/458548/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا؛ انتخابات را از نو برگزار کنید

هوادار استقلال دچار حمله عصبی شد

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

قطعه ای زیبا با تکنوازی ساز «ابوا»

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

خواص مصرف لیموی یخ زده در طول روز که تا به حال نشنیده اید

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

تو مثل منی برف...

دستِ خالی امان هندی و 12 آسیایی که در بیشکک سهمیه گرفتند

نساجی با درخشش یک برزیلی امیدوار به بقاست

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

گل دوم استقلال از روی نقطه پنالتی توسط محمدی

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

پرسپولیس با ذخیره‌ها تیم رضا عنایتی را شکست داد

تراکتور سهمیه آسیا را به ملوان تعارف زد

شوت ابوالفضل جلالی در دقیقه 58 به تیرک عمودی دروازه شمس آذر برخورد کرد

بازگشت امید به نساجی با برد خانگی؛ تراکتور بدون خمس هم باخت

پیشنهاد میلیاردر فنلاندی؛ اینتر را به من بفروش!‏

گزارش زنده؛ استقلال 2-0 شمس‌آذر قزوین

دیبی:نفهمیدم تکرار کن! یه مرتیکه رو اسب سفید نشسته؟

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

آهنگ «سلام عزیزم» با صدای مسیح و آرش ای پی

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟

این نوشیدنی خوشمزه و اقتصادی رو از دست نده

سس قارچ ویژه برای سیب زمینی سرخ شده

کمبود این ویتامین‌ها مساوی است با سردردهای مکرر

ترفندهای تمیزکاری خانگی

بزرگترین مار جهان در هند پیدا شد/ 15 متر طول و 1000 کیلو وزن !

«تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»

خاص‌ترین خوش و بش هفته در دربی کوچک

گل اول استقلال به شمس‌آذر توسط مهرداد محمدی

گل اول نساجی از روی نقطه پنالتی توسط باقری

اعتراف پوچتینو به عادت عجیب؛ خرافاتی نیستم

آلوز صدر جدول پاسورها را برای جلالی آب و جارو کند!