آریا بانو

آخرين مطالب

قاتلان آرامش کودکان در عصر کرونا اجتماعي

قاتلان آرامش کودکان در عصر کرونا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / پیام‌های بهداشتی کرونایی که این روزها به دفعات زیاد بین برنامه‌های کودک پخش می‌شود و تماشای مکرر اخبار فوتی‌های کرونا به همراه بچه‌ها، آرامش را از آن‌ها خواهد گرفت
10 ماه از آغاز محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در کشور گذشته است. در این مدت بسیاری از ما به تجربه دریافته‌ایم که فرزندان مان تحت تاثیر این محدودیت‌ها قرار گرفته‌اند. آن‌ها از بودن در موقعیتی محدودکننده که انتهایی هم برای آن ترسیم نمی‌شود، نگران هستند. البته در این بین برخی عوامل دیگر هم می‌تواند به اضطراب و ناراحتی آن‌ها دامن بزند که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد؛ از آنلاین شدن مدارس تا پیام‌های بهداشتی مکرر که حالا به دفعات زیاد در میان برنامه‌های کودک هم پخش می‌شود و ... . در این مطلب نگاهی انداخته‌ایم به برخی عواملی که می‌تواند به اضطراب کودکان بینجامد و به دنبال آن نکاتی را برای مدیریت بهتر این شرایط با هم مرور کرده‌ایم.
چرا کرونا باعث افزایش اضطراب کودکان می‌شود؟
به هم خوردن کار‌های روزمره سابق | اگر ما به عنوان بزرگ تر با مجموعه مهارت‌هایی بسیار قوی‌تر از کودکان، قرار باشد برنامه ثابت و قابل پیش‌بینی برای زندگی نداشته باشیم، از نظر روانی دچار فرسودگی خواهیم شد. به همین ترتیب به هم ریختگی در برنامه‌های روزمره و نداشتن احساس پیش‌بینی آن ها کودکان را هم کلافه می‌کند.
مدارس غیرحضوری| اغلب بچه‌ها امسال معلمان خود را بسیار محدود دیده‌اند. بسیاری از بچه‌ها هم‌ همکلاسی‌های خود را با این که حدود 3 ماه از آغاز سال تحصیلی گذشته است، هنوز ندیده‌اند. این محدودیت در دیدارها می‌تواند باعث تاخیر در ارتباط‌گیری بین معلم و دانش‌آموز و البته اضطراب کودکان شود. جدای از آن که باعث بروز مشکلاتی در زمینه آموزش کودکان هم می‌شود و اضطراب مرتبط با عملکرد درسی را هم افزایش می‌دهد.
روابطی که کم رنگ شده| نقشی که روابط اجتماعی در زندگی کودکان دارد، بیش از آن است که ما بزرگ ترها تجربه می‌کنیم. کودکان بیش از ما از طریق روابط اجتماعی متوجه توانایی‌های خود می شوند و مهارت‌های جدید می‌آموزند. به همین دلیل دور بودن از دیگران می‌تواند حتی روی اعتماد به نفس بچه‌ها و تصورشان از خود اثر بگذارد.
جدایی از منابع عاطفی| اقوام و دوستان برای همه‌ ما از جمله کودکان، منبعی برای حمایت عاطفی محسوب می‌شوند. محدودیت در روابط حضوری و از سوی دیگر مهارت کمتر کودکان در استفاده از تلفن و تماس‌های جایگزین می‌تواند باعث شود این محدودیت‌ها در کودکان اضطراب بیشتری ایجاد کند.
بازی در فضایی بسیار محدود| زندگی در آپارتمان و شهرنشینی باعث شده کودکان برای تحرک، بسیار بیشتر از قبل وابسته به محیط‌های بیرون از خانه مانند پارک‌ها و زمین‌های بازی باشند. اما محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا استفاده از این فضاها را محدود کرده است و باعث شده بچه‌ها در محیط‌هایی محدودتر و با مقررات بیشتر ناچار از بازی باشند.
اخبار و پیام‌های مرتبط با کرونا| این که کودکان تشویق به رعایت مواردی چون دست شستن درست و مکرر و استفاده از ماسک شوند، بسیار عالی است اما متاسفانه روش‌های نادرست برای تشویق کودکان برای این کار و تکرار زیاد توصیه‌ها در شبکه‌های مورد علاقه کودکان مثل پویا می‌تواند به اضطراب آن‌ها دامن بزند. همچنین تکرار زیاد دستورالعمل‌ها به زبانی غیرکودکانه که باعث می‌شود کودک، به طور کامل متوجه موضوع نشود، یکی از عوامل ایجاد اضطراب در این مسئله است. از طرفی شنیدن اخبار ناراحت‌کننده در باره کرونا می‌تواند باعث آشفتگی کودکان شود.
8 راهکار برای مدیریت اضطراب کودکان
برای مدیریت بهتر اضطراب کودکان در این روزها و کاهش آن، می‌توانید از راهکارهایی که همگی ساده و قابل اجرا هستند، کمک بگیرید.
برنامه روزانه داشتن را جدی بگیرید| با حضور فرزندتان چند فعالیت ثابت روزانه را مشخص و با کشیدن نقاشی یا نوشتن آن ها، به فرزندتان کمک کنید تا دیدی بهتر از یک روز خود داشته باشد. این کار احساس کنترل را در فرزندتان تقویت می کند و به او آرامش می‌دهد.
وعده‌های غذایی را در خانه دور هم بخورید| دور هم نشستن و غذا خوردن و کمی صحبت کردن می‌تواند پاسخ خوبی به احساس تعلق در کودکان باشد و به آن ها آرامش دهد.
کمک کنید با دوستانش تماس بگیرد| با هماهنگی والدین همکلاسی‌های فرزندتان، او را تشویق به تماس تلفنی یا ارسال پیامک برای دوستان مدرسه‌اش کنید. بچه‌ها نیاز به ارتباط با همسالان خود دارند. درست است که تماس تلفنی، کیفیت ایده‌آل را ندارد اما باز هم می‌تواند مفید باشد.
از تماس تصویری کمک بگیرید| از تماس تلفنی به ویژه تماس تصویری برای تقویت رابطه کودک با اقوام استفاده کنید. اگر بتوانید برنامه ثابت هفتگی برای این کار داشته باشید، بهتر است. فقط توجه داشته باشید که کودکان کم سن، نه توان صحبت طولانی را دارند و نه نیازی به تماس تصویری طولانی. یک تماس کوتاه چند دقیقه‌ای که کودک بتواند تصویر عزیزان خود را ببیند و صدای آن ها را بشنود، برای او کفایت می‌کند.
سرگرمی دسته‌جمعی را جدی بگیرید| نشستن دور هم و تماشای یک برنامه تلویزیونی محبوب با حضور همه‌ اعضای خانواده یا انجام یک بازی دسته‌جمعی ساده، می‌تواند باعث آرامش همه‌ اعضا و البته کودکان شود.
اخبار را از سایت‌ها پیگیری کنید| برای این که فرزندتان مضطرب نشود، بهتر است اخبار را نه از طریق تلویزیون که از طریق منابعی چون سایت‌ها پیگیری کنید. به این ترتیب فرزندتان کمتر در معرض اخبار ناخوشایند خواهد بود.
بعد از پیام‌های بهداشتی با او صحبت کنید| اگر فرزندتان در میان برنامه‌های کودک یا در موقعیت‌های دیگر در معرض اخبار و دانستنی‌های مربوط به کرونا قرار گرفته است، سعی کنید در اولین فرصت با او صحبت کنید. شرایطی را برای او فراهم کنید تا سوالاتش را مطرح کند و با زبانی ساده برای او توضیح دهید.
خودتان مضطرب نباشید| در نهایت این که مراقب میزان استرس و اضطراب خود در ارتباط با کرونا باشید. زمانی که والدین مضطرب هستند، ولو این که تلاش زیادی برای مخفی کردن آن داشته باشند اما باز هم کودکان می‌توانند این موضوع را حس کنند. روش‌های آرامش‌بخشیدن را یاد بگیرید و با استفاده مستمر از آن ها، از آرامش خود و دیگر اعضای خانواده مراقبت کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/456927/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

قلعه جزیره مونت سن میشل در فرانسه

گناهان زبان؛ بداخلاقی

دره ای زیبا در ایسلند

نحوه تنظیم آینه ها در خودروی فورد کراون

الویه مهمانی ها رو اینطوری تزئین کنید

نکاتی که خوب است در مورد قلیان کشیدن بدانید

هر دختری باید کفش سفید داشته باشد

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!