آریا بانو

آخرين مطالب

کووید 19؛ شایعترین علت بروز سینه پهلو در ماههای گذشته پزشکي

کووید 19؛ شایعترین علت بروز سینه پهلو در ماههای گذشته
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامت نیوز / فوق تخصص ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری ویروس COVID-19را شایع ترین علت ایجاد سینه پهلو (پنومونی) در ماههای گذشته عنوان کرد که منجر به بروز موارد شدید بیماری، سندرم زجر تنفسی حاد و درنهایت مرگ بیمار می شود.
دکتر مریم السادات میرعنایت فوق تخصص ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری در آستانه فرا رسیدن 12 نوامبر که توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی پنومونی نام گذاری شده است، در باره این بیماری توضیح داد: این بیماری یک بیماری التهابی شدید ریوی است که هر سال منجر به مرگ تعداد زیادی از مردم می شود.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، پنومونی یا ذات الریه را یک بیماری شدید التهابی ریوی ذکر کرد که در کودکان زیر پنج سال و افراد بالای 65 سال کشنده است. علامت شایع آن سرفه است و می تواند با خلط، درد قفسه سینه، تب و تنگی نفس نیز همراه باشد.
وی با بیان اینکه معمولا پنومونی به علت عفونت های باکتریال یا ویرال ایجاد می شود گفت: این روزها ویروس کرونا COVID-19شایع ترین علت پنومونی است که می تواند در مبتلایان باعث بروز موارد شدید پنومونی و سندرم زجر تنفسی حاد شود.
نحوه تشخیص بیماری پنومونی
دکتر میرعنایت در ادامه گفت: این بیماری بر آلوئل ها یا حبابچه های هوایی ریه ها اثر گذاشته و باعث می شود آلوئل ها پر از چرک یا مایع شوند که در نتیجه رسیدن اکسیژن به خون با مشکل مواجه می شود. درصورتی که اکسیژن خون کاهش یابد سلول های بدن نمی توانند به درستی کار خود را انجام دهند.
این استادیار دانشگاه با اشاره به این مطلب که تشخیص این بیماری اغلب براساس علائم بالینی و معاینه صورت می گیرد افزود: گرافی ساده ریه یا CXRayنیز در تشخیص کمک کننده است و از اسمیر و کشت خلط هم می توان برای تشخیص عامل بروز بیماری استفاده کرد.
این فوق تخصص ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: در پنومونی ناشی از کووید 19 تشخیص براساس نمونه گیری PCRحلق بینی یا نازوفارنژیال برای یافتن ویروس صورت می گیرد. البته حدود 30 درصد موارد نتیجه تست ممکن است منفی کاذب باشد.
به گفته این استادیار دانشگاه در گرافی ریه مبتلایان ضایعات متعددی( ضخیم شدن دیواره های بینابینی، تیرگی، ادغام و..) دیده می شود که می تواند به صورت محیطی یا پریفرال، دو طرفه و یا منقطع باشد.
انواع پنومونی ناشی از کووید19
دکتر میرعنایت با اشاره به تقسیم بندی پنومونی براساس علایم بالینی گفت: براساس علائم بالینی، پنومونی کووید19 به چهار دسته خفیف، متوسط، شدید و بحرانی تقسیم می شود.
نوع خفیف
وی خاطرنشان کرد: در انواع خفیف علائم بیماری به صورت تب خفیف، لرز، گلو درد، بدن درد، سردرد، علائم گوارشی نظیر اسهال، از دست دادن حس چشایی و بویایی، ضعف و خستگی مفرط بروز می کند.
نوع متوسط؛ تنگی نفس
به گفته وی در نوع متوسط ( Moderate) علائم به صورت درگیری تنفسی یا تنگی نفس، درد فشاری قفسه سینه بروز کند که می تواند همراه با تب باشد در این بیماران SaO2 یا اکسیژن خون شریانی بین 90 تا 93درصد است.
نوع شدید؛ تنگی نفس شدید
دکتر میرعنایت با اشاره به علایم نوع شدید بیماری (Severe) گفت: در مبتلایان به پنومونی نوع شدید شاهد پیشرفت سریع علائم تنفسی هستیم که شامل تنگی نفس شدید، افزایش تعداد یا rateتنفس بالاتر از 30 نفس در دقیقه و افت میزان اکسیژن خون شریانی یا SaO2به پایین تر از 90 می شود.
نوع بحرانی؛ نارسایی تنفسی، افت اکسیژن شریانی
به گفته این متخصص عفونی دانشگاه در نوع بحرانی یا Criticalبیماری پنومونی علیرغم درمان با اکسیژن غیرتهاجمی علایم به صورت نارسایی تنفسی بروز می کند و میزان اکسیژن خون شریانی یا SaO2در بیمار کمتر از 88 درصد است. در این وضعیت بیمار ممکن است در حالت شوک و دچار نارسائی چند ارگان باشد.
چه کسانی در معرض خطر ابتلا به ذات الریه هستند؟
دکتر میرعنایت درخصوص افراد در معرض خطر ابتلا به پنومونی گفت: افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای بیشتر در معرض ابتلا به پنومونی قرار دارند که مبتلایان به دیابت، آسم، CFیا کیستیک فیبروزیس، نارسایی های حاد تنفسی COPD، آنمی سلول های داسی شکل و ضعف سیستم ایمنی از آن جمله هستند.
دکتر میرعنایت سیگار کشیدن، کاهش توانایی سرفه مثلا در مبتلایان به CVA( سکته مغزی ) را از دیگر ریسک فاکتورهای مهم ابتلا به پنومونی ذکر کرد.
رعایت پروتکل های بهداشتی کرونایی؛ مهمترین راه پیشگیری از پنومونی
وی با توجه به این که پنومونی یکی از عوارض بیماری کووید 19 است عدم ابتلا به این بیماری را بهترین راه پیشگیری از پنومونی برشمرد و توصیه کرد که با رعایت پروتکل های بهداشتی، زدن ماسک، فاصله گذاری و در خانه ماندن افراد در معرض خطر می توان از ابتلا به این بیماری خطرناک پیشگیری کرد.
این فوق تخصص ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری واکسیناسیون را از دیگر روش های پیشگیری پنومونی ذکر کرد که می تواند در مقابل ابتلا به پنومونی باکتریال و ویرال فرد را محافظت کند.
دکتر میرعنایت همچنین تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا را باعث کاهش ریسک عفونت افراد ذکر کرد و یادآور شد که واکسن پنوموکک نیز می تواند علیه استرپتوکک پنومونید موثر باشد.
درمان بیماری؛ موارد متوسط و شدید بستری می شوند
استادیار دانشگاه درخصوص درمان بیماران گفت: درمان بیماران در موارد خفیف به صورت سرپایی صورت می گیرد که در موارد باکتریال از آنتی بیوتیک استفاده می شود.
دکتر میرعنایت در پایان خاطرنشان کرد: در موارد متوسط و شدید بیمار در مراکز درمانی و بیمارستان بستری شده و داروهای مورد نیاز به صورت درمان تزریقی به کار می رود؛ همچنین در صورت پایین بودن سطح اکسیژن خون بیمار از اکسیژن تراپی استفاده می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/451456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدای این خواننده دل همه رو برد!

کاهش 14 درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفرهای نوروزی

رادان: تمام آبرویمان را برای دین و ارزش‌های اسلامی می‌گذاریم و از این راه عقب‌نشینی نخواهیم کرد

پورعباس: کنکور در سلامت کامل برگزار شد

لحظات حساس از نجات نوزاد سه روزه توسط اپراتور هلال احمر

خالد نبی؛ زیارتگاهی شگفت‌انگیز در دل طبیعت

عطر کیک هل و گلاب تمام خانه را پر کرد!

آشنایی با سندرم حساسیت ناشی از دارو (DRESS)

چطور شوهر بی عاطفه ام را درمان کنم؟

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

اولین واریزی مالک جدید به بازیکنان پرسپولیس

سندروم ژاوی همه‌گیر شد؛ تمدید 3ساله کونسیسائو

برنامه بازی‌ها را برای همه تغییر دهند نه فقط رئال

بلینگام بازی با سوسیداد را از دست داد

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

علی مصفا: فیلیمو عمدا «نبودن» را تبلیغ نکرد و سرم منت گذاشت!

در تقدیر من جز خدمت به خلق نیست!

«مست عشق» رکورد مخاطب روز نخست اکران را شکست

آخرین خبر از وضعیت بیماری «ترانه علیدوستی»

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

مرگ دردناک مرد تبریزی زیر چرخ های قطار مسافربری

آتش سوزی گسترده در هند؛ شش نفر کشته شدند

اقدام شیطانی مرد شیاد به زنان در نقش شرکت در مراسم ترحیم

شاخ به شاخ عجیب دو ماشین در آزادراه!

نتیجه حواس پرتی پشت فرمون؛ کنترلش و از دست داد!

کتک‌کاری یک مسافر با راننده اتوبوس در آمریکا

راه جلب عنایت امام زمان (عج)

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

وقتی درد دل می‌کند؛ گوش باش، نگاه باش

سالگرد زادروز یوهان کرویف؛ منتخب حرکات دوران بازی نابغه هلندی

ستاره چلسی فصل را از دست داد، آرژانتین نگران کوپا!‏

ژاوی اشک خوان لاپورتا را در آورد

به حذف رئال از لیگ قهرمانان باور دارم

شاگردان محرم آماده برای جدال با پیکان

عنایتی با پیکان جوانان مقابل تیم محرم

غیرمنتظره؛ چه بلایی بر سر صلاح آمده!

غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان

زمان بازگشت بهترین گلر دنیا مشخص شد

پیکان رکورد کاهش سن فوتبال ایران را جابجا کرد!

شوخی با سیدجواد هاشمی در فضای مجازی!

رونمایی از فصل جدید «آقای قاضی» با بازی بهزاد خلج

توضیحات جالب سیدجواد هاشمی درباره مد در ایران

آهنگ زیبای «شهر بارونی» از سیامک عباسی

تصادف زنجیره‌ای عجیب در ارومیه

سردار رادان: موضوع حجاب اصلا موضوع امنیتی نیست

آخرین وضعیت سیل در سیستان‌وبلوچستان؛ راه‌ ارتباطی 70 روستا همچنان مسدود است