آریا بانو

آخرين مطالب

با غذای شمالی تره اسفناج آشنا شوید خانه داري

با غذای شمالی تره اسفناج آشنا شوید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / مواد لازم برای تره اسفناج
اسفناج 500 گرم
تخم مرغ 3 عدد
سیر 1 بوته متوسط
نارنج 2 عدد و یا ( آب نارنج 1/2 پیمانه )
برنج نیم دانه 1/2 پیمانه
کره 50 گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
 غذاهای محلی شهرهای مختلف ایران جای خودشون رو توی سفره های اکثر ایرانی ها باز کردن. به همین علت قصد داریم یه خورشت محلی گیلان به اسم تره اسفناج رو بهتون یاد بدیم. این غذا معمولا با پلو یا ماهی کولی سرخ شده سرو می شه. بعضی از غذاهای محلی این استان، مثل میرزا قاسمی، خورش اناربیج و واویشکا مرغ شناخته تر هستند اما اسفناج تره هم دست کمی از اونا نداره. همونطور که می دونین اسفناج خواص زیادی داره. پروتئین تخم مرغ هم که بهش اضافه بشه یه غذای خیلی مقوی میشه.
اکثر غذاهای شمالی چاشنی مخصوصی مثل رب انار یا سیر دارن، اما تو این غذا علاوه بر سیر از آب نارنج استفاده میشه. ترشی نارنج طعم فوق العاده ای به این غذا می ده. امروز قصد داریم شما رو به استان گیلان ببریم پس با ما همراه شوید تا طرز تهیه تره اسفناج خوش عطر و طعم رو یاد بگیرید.
طرز تهیه تره اسفناج
 1- برای درست کردن این غذا ابتدا اسفناج را پاک کرده و بشویید. وقتی آب اسفناج کاملا رفت آن را درشت خرد کنید. در واقع بعد از پاک کردن و خرد کردن باید 500 گرم اسفناج جدا کنید. 
 2- برنج نیم دانه را پاک کنید و تمیز بشویید. سپس اسفناج خرد شده و برنج را داخل یک قابلمه بریزید. یک و نیم لیوان به آن ها اضافه کرده و گاز را روشن کنید. حرارت گاز باید ملایم باشد و چند وقت یک بار آن را هم بزنید تا تره اسفناج ته نگیرد. وقتی برنج کاملا پخت حرارت را خاموش کنید. در همین حالت که برنج داغ است آن را با گوشتکوب له کنید.
3- داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و سیر را با مقداری زردچوبه تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود. مراقب باشید که آن ها را نسوزانید. وقتی سیرها طلایی شدند تخم مرغ ها را داخل آن بشکنید و هم بزنید تا سفت شوند. وقتی تخم مرغها آماده شد حرارت را خاموش کرده و دوباره سراغ قابلمه برنج و اسفناج بروید.
4- مجدد زیر قابلمه را روشن کرده و آب نارنج، فلفل سیاه، نمک و کمی دارچین به خورشت اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه که آب نارنج ها را گرفته داخل قابلمه ریختید، مخلوط سیر داغ و تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مواد به صورت یکنواخت داخل قابلمه پخش شوند. مقداری از غذا تست کنید اگر به نظرتان چاشنی ترشی و نمک غذا کم بود یک مقدار دیگر اضافه کنید.
5- اگر روی خورشت جمع شد و به اصطلاح دلمه بست، غذا آماده است. 5 دقیقه آخر پخت کره را داخل تره اسفناج بریزید.
نکات کلیدی برای تهیه تره اسفناج
– اگر برنج نیم دانه نداشته باشید می توانید از برنج سالم استفاده کنید، اما این غذا را حتما با برنج ایرانی بپزید.
– اضافه کردن پوره گوجه فرنگی و یا گوجه سرخ شده در کنار این غذا کاملا دلخواه است. اگر می خواهید از پوره گوجه فرنگی داخل خورشت تره اسفناج استفاده کنید. باید در همان ابتدا به برنج و اسفناج اضافه شود.
– اگر خورشت ترش تری دوست دارید می توانید مقدار آب نارنج را بیشتر کرده و یا بالعکس آب نارنج کمتری داخل غذا استفاده کنید.
– این غذا به دلیل وجود برنج ممکن است ته بگیرد. برای جلوگیری از این اتفاق باید غذا را مرتب هم بزنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/448922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوب‌آهنی های محبوب را زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

بارسلونا در اضطراب؛ الان وقت ال‌کلاسیکو نبود

تیموری: برای قهرمانی جام حذفی می‌جنگیم

در السد برای اولین بار خشم ژاوی را دیدم

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

همکاری علی نصیریان و شبنم مقدمی در «نوروز»

هرجایی زالو درمانی نکنید!

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده

نماهنگ نسخه طوفان

دستامو بگیر، آقای دلم

فراپه‌ی توت فرنگی را امتحان کنید

روش تهیه خورشت بادمجان

اقدامات لازم در زمان قفل شدن فک بیمار دچار تشنج

چطور بچه‌ای لوس و شکننده تربیت نکنیم!

کاردستی جذاب و سرگرم کننده

رابطه بین احساس کفایت با توانمندی و خودمختاری کودک

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

کناره‌گیری ویتالی هاینن از هدایت ژرمن‌ها در آستانه لیگ ملت‌ها

تاج: امروز آماری دادند که هزار و 8 نفر در لیگ ثبت نام شده‌ و 548 نفر داخل زمین رفته‌اند.

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

دوست داشتی شوهرت گرگ بود یا بره؟!

بررسی چالش‌های رژیم صهیونیستی با مستندهای افق

چه هوای دل‌انگیزی دارد این خانه!

هشدار وزارت بهداشت به مادران باردار

الزام تزریق واکسن های روتاویروس و پنوموکوک در کشور

تلفات بارندگی و سیل در پاکستان به حدود 100 تن رسید

وقتی در لاین خودت رانندگی نمی کنی!

هدفش اینکه ببینه چند نفر زنده میان بیرون

حرکت خفن این راننده کامیون پربازدید شد

طرز تهیه ترشی بادمجان

فکت های بامزه درباره غذا

میکروپلاستیک ها از روده به سایر اندام حرکت می کنند