بزرگنمايي:
آریا بانو - پارسی دی / بادمجان کبابی یکی از خوشمزهترین غذاهای شمالی است که میتوانید این غذای خوشمزه را همراه با برنج و یا با نان سرو کنید. تهیه این غذا آسان است و با رعایت یک سری نکات شما میتوانید یک بادمجان کبابی بسیار خوشمزه در منزل تهیه کنید فقط در نظر داشته باشید در هنگام خرید بادمجان آنهایی را انتخاب کنید که سفت باشند و وقتی آنها را فشار میدهیم فرو نرود، پوست بادمجان براق باشد و وزن بادمجان باید مقداری سنگین باشد.
چی لازم دارم:
بادمجان 4 عدد
گردو له شده 1 لیوان
پیاز 1 عدد
سیر 3 حبه
گوجه 3 عدد
سبزیجات معطر 4 ق غذا خوری
رب انار 1 ق غذا خوری
رب آلوچه 1 ق غذا خوری
رب گوجه فرنگی 1 ق غذا خوری
گلپر و نمک و فلفل به مقدار لازم
چطور بپزم:
مرحله اول: آماده سازی بادمجانها
ابتدا بادمجانها را شسته و
پوست میگیریم، ولی کلاهک آن را جدا نکنید سپس یک شیار وسط بادمجان زده و مقداری داخل آن را خالی میکنیم و آنها را بمدت 1
ساعت در مخلوط آب و نمک میگذاریم تا تلخی آنها از بین برود سپس آبکشی کرده و روی دستمال خشک کن قرار میدهیم تا آب اضافی آن خارج شود. داخل تابه
روغن ریخته و بادمجانها را خوب سرخ میکنیم.
مرحله دوم: آماده سازی مواد میانی
پیاز را شسته و رنده میکنیم، داخل تابه مقداری
روغن ریخته و
پیاز را اضافه کرده و تفت میدهیم تا سبک شود سپس سیر رنده شده را اضافه میکنیم و تفت داده تا
عطر سیر خارج شود و در انتها گردو به همراه رب انار و رب آلوچه و رب گوجه فرنگی و سبزیجات معطر را به همراه ادویه افزوده کمی که تفت خورد مواد ما حاضر است.
مرحله سوم: پخت بادمجان کبابی
در این مرحله با قاشق مواد میانی مرحله دوم را داخل شکم بادمجانها میریزیم (از مواد میانی 2 ق غذا خوری نگه دارید)
وقتی شکم بادمجانها را پر کردیم داخل یک تابه گوجهها را نصف کرده و کمی سرخ کنید سپس از مواد میانی که برداشتیم میریزیم و 1 لیوان آب اضافه میکنیم سپس وقتی آب بجوش آمد بادمجانها را داخل تابه بچینید و درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا آب غذا تبخیر و به خورد بادمجانها برود. در انتها بادمجان کبابی را در ظرف سرو همراه با
برنج و نان سرو کنید.
نکات کلیدی برای تهیه بادمجان کبابی
میتوانید برای رژیمیتر شدن این غذا بادمجانها را داخل فر سرخ کنید تا
روغن کمتری جذب کند.
با قلمو مقداری ماست به بادمجانها بزنید تا
روغن کمتری استفاده کنید. طعم ماست هیچ تاثیری در مزه و طعم بادمجان ندارد.
از انار دون شده میتوانید در مواد میانی استفاده کنید.
میتوانید بادمجانها را سرخ نکرده و بصورت خام، مواد میانی را داخلش پر کنید و بپزید.
سبزی اصلی این غذا تشکیل شده از نعنا، خالیواش، چوچاق (اگر در دسترس نداشتید از نعنا) و گشنیز و کمی ریحان است.