آریا بانو

آخرين مطالب

آیا واکسن آنفلوانزا مرگبار است؟ گوناگون

آیا واکسن آنفلوانزا مرگبار است؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران /دانشمندان انگلیسی به نگرانی‌ها درباره مرگبار بودن واکسن آنفلوانزا پاسخ دادند.
به نقل از نشریه انگلیسی اکسپرس، همزمانی همه گیری مرگبار ویروس کرونا در جهان با آغاز فصل شیوع ویروس آنفلوانزا به یکی از چالش‌های بزرگ بهداشتی کشور‌ها تبدیل شده است. برای مثال تنها در آمریکا از سال 2010 تاکنون به طور متوسط سالانه 45 میلیون نفر به ویروس آنفلوانزا مبتلا شده اند که از این میان، سالانه 140 تا 810 هزار نفر به دلیل وخامت حالشان در بیمارستان بستری می‌شوند و به طور معمول بین 12 تا 61 هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند. حال تصور اینکه تداخل همه گیری کووید 19 و ویروس آنفلوانزا چه فاجعه‌ای را می‌تواند رقم بزند به نگرانی بزرگ مقامات بهداشتی کشور‌ها تبدیل شده است.
از همین رو، سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیه‌ای از مردم خواسته است در سال جاری میلادی حتماً واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند. از آنجا که علائم ابتلا به کووید 19 و آنفلوانزا بسیار به یکدیگر شبیه هستند، واکسیناسیون در برابر آنفلوانزا می‌تواند میزان بار بیماری و فشار به کادر درمانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با این حال، تزریق این واکسن می‌تواند عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد.
براساس اعلام مقامات بهداشتی انگلیس، در سال گذشته میلادی بیش از 15 میلیون نفر واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده اند و در سال جاری احتمالاً این میزان افزایش خواهد یافت. این کشور در حال واکسیناسیون عمومی رایگان افراد بالای 50 سال در مقابل آنفلوانزا است.
آیا تزریق واکسن آنفلوانزا می‌تواند منجر به بیماری شود؟
حقیقت آن است که اگر چه واکسن آنفلوانزا بسیار ایمن است، اما تزریق این واکسن می‌تواند عوارض جانبی ملایمی داشته باشد که در فرد احساس بیماری کند. برای مثال، ممکن است درجه حرارت بدن فرد به بالاتر از میزان طبیعی برسد و یا محل تزریق دچار زخم شود. همچنین محل تزریق ممکن است متورم، قرمز و دچار خارش شود. علائمی همچون ناخوش احوالی، درد عضلات، حالت تهوع و خستگی از دیگر عوارض جانبی تزریق واکسن آنفلوانزا است.

آریا بانو


برای تسکین عوارض جانبی تزریق واکسن آنفلوانزا بهتر است از مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن استفاده کرده و استراحت کنید. واکسن ویروس کشته شده یا ضعیف شده است که با تزریق به بدن باعث ایجاد پاسخ ایمنی شده و فرد را در مقابل بیماری مصون می‌کند. با این حال، در ساخت واکسن آنفلوانزا از ویروس زنده استفاده نمی‌شود، از این رو فرد نباید نگران آلوده شدن به این ویروس باشد. زمان دریافت واکسن آنفلوانزا بسیار مهم است.
برآورد متخصصان این است 10 تا 14 روز پس از دریافت واکسن، بدن اقدام به پاسخ ایمنی می‌کند. از این رو، فرد می‌تواند در این دوره به آنفلوانزا مبتلا شود. مقامات بهداشتی می‌گویند بهتر است مردم هر چه سریعتر اقدام به واکسیناسیون در مقابل این ویروس کنند تا پاسخ ایمنی در بدن آن‌ها پیش از شدت گرفتن شیوع آنفلوانزا ایجاد شود.
تحقیقات در انگلیس نشان داده است بسیار به ندرت امکان دارد که فرد پس از تزریق واکسن دچار عوارض جانبی شدید شود. همچنین شمار بسیار کمی از افراد نسبت به واکسن آنفلوانزا پاسخ آلرژیک نشان داده اند. در صورتی که پس از تزریق واکسن شاهد عوارض جانبی بودید تنها چند دقیقه بعد این علائم بروز پیدا می‌کند و مراکز درمانی که اقدام به تزریق کرده اند می‌توانند به سرعت مشکل شما را حل کنند.
واکسن آنفلوانزا 5 نفر را به کام مرگ کشاند
5 نفر در کره جنوبی پس از دریافت واکسن آنفلوانزا جان خود را از دست دادند. پس از این حادثه، موجی از نگرانی و وحشت درباره واکسن آنفلوانزا این کشور را فراگرفت. مقامات کره‌ای اعلام کردند: این 5 تن هفته گذشته پس از دریافت واکسن جان خود را از دست دادند. با این حال، ما هنوز شواهدی مبنی بر ارتباط میان دریافت واکسن و جان سپردن این افراد پیدا نکرده ایم، ولی تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.
وزیر بهداشت کره جنوبی در این باره گفت: ما هنوز نمی‌توانیم به طور قطع در این زمینه اظهار نظر کنیم. در میان قربانیان این حادثه یک نوجوان 17 ساله و یک مرد که در دهه 70 زندگی خود بوده است به چشم می‌خورند.
پس از وقوع این حادثه برنامه واکسیناسیون عمومی در کره جنوبی به علت نگرانی‌ها درباره ایمنی و امنیت واکسن آنفلوانزا به حالت تعلیق درآمد. مقامات دولتی تاکنون تنها ارتباط میان مرگ نوجوان 17 ساله و تزریق واکسن آنفلوانزا را تایید کرده اند. همچنین مردی که در دهه 70 زندگی خود قرار داشته است از سال 2015 به طور پیوسته واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده است، اما هیچگاه عوارضی نسبت به آن نشان نداده بود.
مقامات کره جنوبی در سال جاری میلادی در نظر داشتند 20 درصد واکسن آنفلوانزای بیشتری در بازار توزیع کنند و امیدوار بودند با واکسیناسیون 30 میلیون نفر از حجم کار بیمارستان‌ها و فشار به کادر درمانی به دلیل همزمانی شیوع کووید 19 و آنفلوانزا بکاهند. با این حال، با مشکل به وجود آمده مقامات بهداشتی به مدت 3 هفته برنامه واکسیناسیون در برابر آنفلوانزا را به حالت تعلیق در آوردند.
تاکنون 8 میلیون و 300 هزار نفر در کره جنوبی واکسن آنفلوانزا را دریافت کرده اند و از این میان، تنها 350 مورد عوارض واکسن گزارش شده است. بالاترین آمار تلفات تزریق واکسن آنفلوانزا در کره جنوبی به سال 2005 باز می‌گردد که 6 تن پس از دریافت این واکسن جان خود را از دست دادند.
تاکید سازمان جهانی بهداشت بر دریافت واکسن آنفلوانزا
سازمان جهانی بهداشت در نشستی در ژنو مصرانه از مردم خواست امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند.
این سازمان اعلام کرد: خوشبختانه شاهد هستیم که هم اینک شیوع آنفلوانزا در نیمکره جنوبی (که فصل زمستان است) پایین بوده است. به زودی فصل پاییز و زمستان در نیمکره شمالی آغاز خواهد شد و کشور‌ها باید نسبت به این موضوع حساس باشند.
این سازمان تاکید کرد: باید همزمان با توجه به شیوع ویروس کرونا، به شیوع آنفلوانزا در جامعه نیز توجه شود. بیشتر کشور‌ها انجام آزمایش‌های آنفلوانزا را آغاز کرده اند. از 300 هزار آزمایش آنفلوانزا که در نیمکره جنوبی انجام شده، تنها 37 مورد مثبت اعلام شده که نشان دهنده شیوع ناچیز این ویروس در این منطقه جغرافیایی است.

آریا بانو


یکی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در این باره می‌گوید: دلیل آمار پایین ثبت آنفلوانزا در نیمکره جنوبی واضح است. هم اینک به دلیل فصل سرما در نیمکره جنوبی، مراکز درمانی این مناطق آمادگی بالایی دارند. همچنین نکات بهداشتی درباره شیوع ویروس کرونا باعث کمتر شدن شیوع آنفلوانزا در این منطقه شده است.
او تصریح کرد: به چند دلیل گروه‌های پرخطر باید امسال حتماً واکسن آنفلوانزا را بزنند. اولین و مهمترین آن این است که همزمان با آغاز فصل سرما، کادر درمانی بیمارستان‌ها مجبور خواهند شد به طور همزمان از افراد تست کرونا و تست آنفلوانزا بگیرند. زمانی که شیوع آنفلوانزا کنترل شود، دیگر نیازی به تست گسترده این بیماری نیست. همچنین تشخیص میان آنفلوانزا و کووید 19 بسیار دشوار است.
سازمان جهانی بهداشت می‌گوید به طور متوسط سالانه یک میلیارد نفر به آنفلوانزا مبتلا می‌شوند که از این میان تنها 3 تا 5 میلیون نفر آنفلوانزای شدید می‌گیرند. همچنین سالانه 650 هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از آنفلوانزا جان خود را از دست می‌دهند.
سازمان پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا بیماری آنفلوانزا را یکی از 10 بیماری کشنده در این کشور معرفی کرده است. از ماه اکتبر 2019 تا آوریل 2020 میلادی، 56 میلیون نفر در آمریکا به ویروس آنفلوانزا مبتلا شده اند. 740 هزار بیمار به دلیل وخامت حالشان در بیمارستان بستری شدند و از این میان بیش از 62 هزار بیمار جان خود را از دست دادند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/440470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای فوق حرفه ای و 4 نفره با یک «گیتار»

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

طوفان شن در لیبی

خیاط زبردست طبیعت

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی

یک آپارتمان مخفی در برج ایفل!

این اسنک رو میتونی هم صبحانه استفاده کنی هم به عنوان شام

از این ترفندهای خلاقیتی که حسابی به کارت میاد!

با این رفتار، همیشه از جاری هات سرتر و جلوتری

اگر اینکارها رو انجام میدی بدون که آبرسان برای پوستت ضرر داره

پرش فضانورد و ماجراجوی اتریشی از فاصله ی حدود 39 کیلومتری زمین

«مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل» در کتابفروشی‌ها

برف‌روبی توسط اولتراها!

یازده مرد منتخب کرسپو برای فتح فینال غرب آسیا

ستاره یونایتد: عذرخواهی چرا، جواب کاونتری را دادم!‏

جانشین عالیشاه در اراک هم بازوبند می‌خواهد

گلایه خسرو حیدری از علی دایی

حسین وفایی، به مکان مقدس ما توهین کردی!

سیوهای بی نظیر دروازه بانان لالیگا با پا!

تمجید شواین اشتایگر از گواردیولا

خط و نشان مدافع ذوب آهن برای تراکتوری‌ها

توصیه به لیورپول؛ مورینیو دوای درد شماست!‏

«زیرخاکی» و «مردان آهنین» پربیننده‌ترین‌های آخر فروردین

«مست عشق» نیامده حدود 2 میلیارد فروخت

تصاویر متفاوتی از شاهزاده سریال «جومونگ 3»

سختی‌های کار «سلطان و شبان» که کمتر شنیدید

5 پیشنهاد موسیقی از ناصر زینعلی برای حال خوب

وزیر بهداشت: عرضه اینترنتی دارو آزمایشی است

ماجرای تفنگدار آمریکایی؛ از تلاش برای منفجر کردن مسجد تا مسلمان شدن!

سخن بزرگان/ بی توجهی به فقرا جرم بزرگی است

شتر‌ها در محوطه کاخ وینسنس فرانسه

اسنک مرغ خوشمزه بدون اسنک ساز درست کن

این توپک سیب زمینی خوشمزه رو از دست نده

طرز تهیه توپک مرغ

طرز تهیه یک نهار معرکه برای عاشقان شامی

سرماخوردگی و آنفولانزا را با روغن پونه کوهی درمان کنید

روایت اپراتور اورژانس از تماس زنی که خبر نداشت 9 ماهه باردار است

به نظرتون بچه سیر شده یا نه؟

اگه همسرت باهات درد و دل کرد، اینو بهش نگو

سیستم بادبان خورشیدی پیشرفته ناسا؛ شاهکار جدید فناوری‌ فضایی!

نبودی در دلم انگار طوفان شد، چه طوفانی!

سقوط در انتظار 2 لژیونر ایران؛ زودتر برگردید!

بیرانوند بالاخره در محلی که دوستش دارد

داوران معروف UWW محروم شدند؛ برنده کشتی جنجالی عوض نشد

مدافع پرسپولیس مقابل سپاهان از مصدومیت برگشت

تغییری که مقابل استقلال خطرساز شد