آریا بانو

آخرين مطالب

نتایج یک نظرسنجی در ایران درباره ماسک زدن اجتماعي

نتایج یک نظرسنجی در ایران درباره ماسک زدن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / نتایج آخرین موج نظرسنجی تلفنی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مهر 1399 انجام شده نشان می­‌دهد بیش از نیمی از مردم ایران از زدن ماسک خسته شده­‌اند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آخرین موج نظرسنجی نلفنی این پژوهشگاه در خصوص کرونا در تاریخ 9 تا 19 مهر 1399 با تعداد نمونه 2024 پرسشنامه در سطح کشور (شهری و روستایی) و از افراد بالای 18سال انجام شده است.
بر اساس این نظرسنجی، در سوالی از پاسخگویان پرسیده شده: «به نظر شما کدامیک از دستورالعمل­های بهداشتی مربوط به کرونا سخت‌تر و خسته‌­کننده­ تر است؟»؛ 52.5 درصد افراد از زدن ماسک خسته شده­ اند. پس از این مورد به ترتیب افراد پاسخگو این موارد را انتخاب کرده­ اند: شستن وسایل خریداری شده از بیرون (با فراوانی 20 درصد)، رعایت فاصله اجتماعی (با فراوانی 18 درصد)، شستن مکرر دست­ها (با فراوانی 14 درصد)، استفاده از دستکش (با فراوانی 13 درصد) و همراه داشتن الکل یا هرگونه اسپری ضدعفونی کننده (با فراوانی 11درصد).
در این نظرسنجی، منابع پیگیری اخبار کرونایی نیز مورد پرسش قرار گرفته که براساس آن 65 درصد پاسخگویان اعلام کرده­ اند بیشتر از طریق رادیو و تلویزیون ایران اخبار مرتبط با ویروس کرونا را به‌دست می­ آورند. 21 درصد افراد پاسخگو نیز بیشتر از شبکه­ های اجتماعی پیگیر اخبار این بیماری فراگیر هستند. بعد از این دو رسانه، شبکه­ های ماهواره­ ای، خبرگزاری­ها و سایت­ های اینترنتی از دیگر منابع کسب خبر در این حوزه هستند. 8.4 درصد نیز اعلام کرده­ اند که خبرهای کرونایی را پیگیری نمی­ کنند.
در مقایسه نتایج سه موج نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، در بین شهرنشینان میزان پیگیری اخبار از طریق رادیو و تلویزیون کاهش پیدا کرده و از 68.3 درصد در فروردین، به 62.9 درصد در مهر 99 رسیده است. از سوی دیگر میزان مراجعه به شبکه­ های اجتماعی برای کسب اخبار کرونا نسبت به فروردین 99 افزایش یافته و از 20.3 درصد به 24.2 درصد رسیده است.
در ادامه از پاسخگویان پرسیده شده «چقدر به اطلاعات و گزارش‌های کرونایی از ایران و جهان که از سوی صدا و سیما ارایه می‌شود، اعتماد دارید؟»؛ 40.5 درصد پاسخگویان به این گزارش­ها اعتمادی ندارند. اما 26 درصد افراد پاسخگو اعلام کرده­ اند به گزارش­های صداوسیما در خصوص وضعیت کرونا در ایران و جهان اعتماد دارند. 26 درصد افراد نیز میزان اعتماد خود به صداوسیما در این زمینه را در سطح بینابین ارزیابی کرده­ اند.
میزان رعایت دستور العمل­های بهداشتی
رعایت دستورالعمل­های بهداشتی از دیگر موضوعات مورد سنجش بوده است که براساس یافته­ های به‌دست آمده 42 درصد افراد اعلام کرده­ اند مثل روزهای اول این دستورالعمل­ها را رعایت می‌کنند. 28 درصد نیز گفته­ اند بیشتر از روزهای اول شیوع کرونا، این دستورالعمل‌ها را رعایت می‌کنند. اما 16 درصد پاسخگویان به پروتکل­های بهداشتی نسبت به روزهای اول اهتمام کمتری می­ ورزند. 9 درصد پاسخگویان هم از دستورالعمل­های بهداشتی خسته شده­ اند ولی همچنان به رعایت آنان توجه دارند. 4 درصد افراد پاسخگو نیز اعلام کرده­ اند از روزهای اول شیوع کرونا در ایران تاکنون توجهی به این پروتکل­ها نداشتند. در نهایت 1 درصد افراد پاسخگو از رعایت دستورالعمل­های بهداشتی خسته شده و دیگر آنها را رعایت نمی­ کنند.
اغراق در خصوص خطرات کرونا
به استناد این نظرسنجی، 72 درصد افراد براین باورند در خصوص خطرات کرونا اغراق کمی شده و تنها 9 درصد پاسخگویان خلاف این نظر را داشته و معتقدند در خصوص خطرات کرونا اغراق شده است. 15 درصد افراد پاسخگو نیز اعلام کرده­ اند تا حدی درباره آسیب­ های ویروس کرونا زیاده­ گویی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/437783/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه