ترفند تهیه نان ترکی اک مک
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - سرآشپز پاپیون / نان اک مک یکی از نون های بسیار حجیم با بافت و طعم بی نظیره که اصالت اون متعلق بهم کشور ترکیه هست من نونم رو با این دستور داخل قابلمه درست کردم عالی شد و عکس هم مال خودمه ،شما اگه داخل فر درست کنید که دیگه بی نظیر میشه این نون رو برای تمام وعده های غذایی میتونید استفاده کنید و همچنین میتونید با کمترین امکانات داخل منزل درستش کنید.
مواد اصلی
آرد نان فانتزی3 تا 4 پیمانه
آب ولرم1.5 پیمانه
خمیر مایه فوری1/2 قاشق غذا خوری
شکر2 قاشق غذا خوری
نمک1 قاشق چای خوری
طرز تهیه نان اِک مک
زمان تهیه 100دقیقه
زمان پخت 25دقیقه
1
ابتدا مخمر را به همراه شکر و نصف لیوان آب ولرم در یک ظرف مناسب ترکیب می کنیم و درب ظرف را می گذاریم تا مخمر عمل بیاید (حدود 5 دقیقه) و حجمش دو برابر شود. حالا1 لیوان آب ولرم باقیمانده را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و خمیر مایع عمل امده را نیز اضافه می کنیم.
2
در این مرحله 3 پیمانه از آرد را به همراه نمک اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر شکل بگیرد. حالا 1 پیمانه آرد باقیمانده رو کم کم آرد اضافه می کنیم و خمیر را ورز می دهیم یا به سطح کار میکوبیم تا زمانی که خمیری یکدست و لطیف بدست بیاید که کمی چسبندگی داشته باشد.
3
به دلیل اینکه جذب آب در آردهای مختلف متفاوت است ممکن است کمتر از 4 پیمانه آرد نیاز داشته باشید،1پیمانه باقیمانده رو تقریبا شاید نصفش کافی باشه به همین دلیل مراقب باشید خمیر را سفت و سنگین نکنید، چون در این صورت اگر تمام مراحل را هم درست انجام دهید نان به خوبی پف نمی کند و بافتش سنگین میشه.
4
حالا یک ظرف با حجم حداقل دو برابر خمیر، را چرب می کنیم سپس خمیر را مانند یک چونه بزرگ شکل می دهیم و داخل ظرف قرار می دهیم. حالا با سلفون روی درب ظرف را می پوشانیم و یک حوله ضخیم هم روی درب ظرف قرار می دهیم.
5
حدود یک ساعت ظرف را در یک جای گرم قرار می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. پس از اینکه خمیر استراحت کرد انرا به سطح کار انتقال می دهیم و کمی ورز می دهیم تا پف اضافی خمیر گرفته شود، سپس آنرا به 4 قسمت تقسیم می کنیم.
6
حالا هر خمیر را به شکل بیضی چونه می گیریم، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی چرب شده پوشش می دهیم یا اینکه سینی رو کمی چرب کرده و آردپاشی می کنیم. حالا خمیر های بیضی شکل را در کنار هم داخل سینی فر قرار می دهیم.
7
مجددا یک پارچه تمیز روی خمیرهای می اندازیم و اجازه می دهیم در همین حالت به مدت 15 تا 30 دقیقه استراحت کنند تا مجددا حجیم شوند. پس از اینکه خمیرهای حجیم شد روی انها کمی آرد می پاشیم و با چاقو تیز وسط خمیر رو به صورت عمودی با عمق کم، کمی برش بزنید.
8
فر را از 10 دقیقه قبل با دمای 230 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس داخل یک کاسه مناسب مقداری آب جوش می ریزیم و داخل فر قرار می دهیم تا درون فر مرطوب شود و نان ها هنگام پخت خشک نشوند.
9
در ادامه نان ها را درون فر قرار می دهیم تا به طور کامل بپزند. حدود 20 تا 25 دقیقه برای پخت کامل نان ها زمان نیاز است. پس از اینکه نان ها پخت انها را از فر خارج می کنیم و روی توری فلزی قرار می دهیم تا کاملا خنک شوند.
-
سه شنبه ۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۹:۲۵
-
۲۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/437758/