آریا بانو

آخرين مطالب

صبحانه/ املت ایتالیایی در فر و بدون فر! خانه داري

صبحانه/ املت ایتالیایی در فر و بدون فر!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اکالا/ غذاها و دسرهای ایتالیایی بسیار پرطرفدار و خوش طعم هستند و توانسته اند جایگاه ویژه ای در منو غذاهای ما پیدا کنند. انواع پاستا، لازانیا، پیتزا و دسرهایی مثل تیرامیسو از انواع پر طرفدار غذا و دسرهای ایتالیایی معروف هستند؛ در اینجا به معرفی و بیان طرز تهیه “فریتاتا “می‌پردازیم. فریتاتا (frittata) نوعی املت پرطرفدار ایتالیایی است که برای صبحانه نیز می‌توان درست کرد. ( این غذا شباهت زیادی به کوکو یا کیش دارد و سازگار با طبع و ذائقه ایرانیست و میتوان در وعده‌های غذایی مختلف آن را سرو کرد و دارای ارزش غذایی بالایی است.)
یکی از مزیت‌های این املت یا کوکو این است که با هر چیزی که دم دست دارید میتوانید آن را آماده کنید. میتوان از انواع سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی،گوشت قرمز یا ترکیب آن‌ها، سوسیس یا بیکن داخل املت ایتالیایی استفاده کرد و یا اینکه کلا فریتاتا را بدون گوشت و سوسیس و با انواع سبزیجات دلخواه آماده کرد تا یک فریتاتای کاملا سالم داشته باشیم. این املت به پیتزا تخم مرغی هم معروف است. با طرز تهیه این غذای جدید در اکالا بلاگ آشنا شوید.
چی لازم دارم:
سینه مرغ: نصف یک عدد
روغن: 1 قاشق غذاخوری
قارچ: 200 گرم
سیب زمینی: 2 عدد
گوجه: 1 الی دو عدد
پیاز درشت: 1 عدد
تخم مرغ: 3 عدد
ذرت: 3 قاشق غذاخوری
نمک و ادویه دلخواه ( فلفل، زردچوبه، آویشن): به مقدار لازم
پنیر پیتزا: به مقدار لازم
چطور بپزم:
اول نصف سینه مرغ رو با یک عدد پیاز خرد شده و یک قاشق روغن روی حرارت تفت میدیم تا تغییر رنگ بده و بعد نمک و فلفل سیاه یا هر ادویه دلخواهی به مرغ اضافه می‌کنیم و در نهایت آب جوش میریزیم و اجازه میدیم بپزه. بعد از پخت میذاریم مرغ کمی خنک بشه و با چاقو تکه تکه می‌کنیم.
سیب زمینی ها رو نگینی خرد میکنیم و داخل تابه با روغن سرخ میکنیم وقتی آماده شد سیب زمینی ها رو برمیداریم. ( به کمک کفگیر سوراخ دار تا کاملا از روغن جدا بشه) و داخل همون تابه و روغن، پیاز های ریز خرد شده رو میریزیم و اجازه میدیم طلایی بشه.
و بعد قارچ رو به پیازها اضافه میکنیم و حرارت رو کمی بالا میبریم. اگه مثل من از قارچ تازه استفاده میکنین یک قاشق آبلیمو هم اضافه کنین تا رنگ قارچ ها تیره نشه ولی اگه از قارچ پخته استفاده میکنین نیازی نیست. وقتی آب قارچ ها کشیده شد و پخت، حرارت رو کم میکنیم. ( هنگام پخت قارچ تازه همواره از حرارت بالا استفاده میکنیم تا مانع آب انداختن زیاد قارچ ها بشه و حتما آبلیمو میزنیم تا قارچ ها سیاه رنگ نشن). گوجه نگینی خرد شده و ذرت رو هم اضافه می‌کنیم و تفت میدیم تا گوجه ها بپزه.
بعد سیب زمینی های پخته و مرغ پخته و خرد شده رو اضافه میکنیم و نمک و ادویه های دلخواه رو هم میزنیم و کاملا مخلوط میکنیم (همه مواد یکنواخت مخلوط بشه)
تخم مرغ ها رو داخل کاسه ای با چنگال میزنیم تا از حالت لختگی خارج بشن و کمی کف کنن. مواد رو داخل تابه با قاشق کاملا صاف میکنیم و تخم مرغ ها رو روی مواد میریزیم.
اجازه میدیم تا تخم مرغ‌ها همه جای مواد پخش بشن. در تابه رو میذاریم و اجازه میدیم با حرارت، کم تخم مرغ ها کاملا بپزن ( چون همه مواد از قبل پخته فقط تخم مرغ ها نیاز به پختن دارن) وقتی تخم مرغ ها پخت، روی اون پنیر پیتزا میریزیم و در فر قرار میدیم و گریل رو روشن میکنیم تا زمانی که پنیر کاملا آب بشه و طلایی رنگ بشه.
اگه فر ندارین: بعد از ریختن پنیر، تابه رو روی حرارت کم بذارین و در تابه رو ببندین تا پنیر آب بشه. بعد روی پنیر، سبزیجات مختلف بریزین تا زیبا تر دیده بشه. (اگه فر ندارید و دوست ندارید پنیر شما سفید رنگ دیده بشه قبل از ریختن پنیر یک قاشق زعفران دم شده غلیظ بهش اضافه کنین و کاملا مخلوط کنین تا رنگ بگیره و بعد روی فریتاتا پخش کنین)
در آخر کوکو( املت) رو با گوجه و ریحان و جعفری خرد شده و سس قرمز سرو میکنیم. می‌تونید از سس های قرمز خانگی هم استفاده کنید. این کوکو گزینه مناسبی برای شام میتونه باشه و خیلی خوشمزست. سعی کنین داخلش از موادی استفاده کنین که طعم هاشو دوست دارین تا در نهایت از نتیجه راضی باشین!
نکات مهم در پخت فریتاتا:
فریتاتا نوعی غذای بین الملل- ایتالیایی محسوب میشود و زمان پخت کلی فریتاتا حدود 50 الی 60 دقیقه است. 
انتخاب تابه در پخت این املت حائز اهمیت است. بهتر است تابه شما نچسب باشد؛ میتوانید با انتخاب کردن تابه کوچکتر ضخامت فریتاتا را بیشتر کنید.
همه مواد فریتاتا باید از قبل پخته باشند وگرنه املت آن تردی معروفش را نخواهد داشت.
استفاده از تخم مرغ بیشتر باعث شل شدن مواد شما میشود.
 از سبزیجات دیگری که میتوانید در فریتاتا استفاده کنید میتوان به هویج، فلفل دلمه ای، نخود فرنگی، زیتون و… اشاره کرد.
 میتوانید مواد فریتاتا رو داخل قالب مافین بریزید و در فر بپزید تا حالت تک نفره داشته باشد.
 اگر املت ایتالیایی را داخل تابه میپزید بهتر است آن را شبیه پیتزا برش بزنید.
برای طعم بهتر میتوان کمی پنیر پارمزان به پنیر پیتزا اضافه کرد؛ در صورتی که مایلید غذای شما رژیمی باشد مجاز به حذف کردن پنیر پیتزا هستید.
 از گوجه فرنگی خشک خرد شده هم میتوانید به جای گوجه فرنگی تازه استفاده کنید.
 املت فریتاتا را هم به صورت گرم و هم سرد میتوان سرو کرد. ( برخلاف املت فرانسوی که حتما باید گرم سرو شود.)
استفاده از برگ سبزیجات کاملا اختیاری است.
از جمله فریتاتا های معروف میتوان به فریتاتای اسفناج ، فریتاتای سیب زمینی و فریتاتای سبزیجات ( مخصوص گیاه خواران) اشاره کرد.
فریتاتا برای وعده صبحانه و شام یا میان وعده مناسب است. امیدواریم بتوانید به کمک آموزش بالا، یک فریتاتا خوشمزه و مناسب با سلیقه خود درست کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید. سوالات خود را در قسمت نظرات از ما بپرسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/435717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن