آریا بانو

آخرين مطالب

ورود طلاق به خط سبقت از ازدواج در مازندران اجتماعي

ورود طلاق به خط سبقت از ازدواج در مازندران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ساری - تازه‌ترین گزارش آماری ثبت احوال مازندران نشان می‌دهد که این استان سال گذشته با کاهش هشت درصدی ازدواج در مقابل افزایش طلاق به همین میزان مواجه بوده و نسبت میان این دو وقایع حیاتی نیز با کاهش پنج دهم درصدی به 2.2 درصد رسیده است.

به گزارش ایرنا، طبق این گزارش ، پارسال 19 هزار و 849 مورد ازدواج در این استان ثبت شد که در مقایسه با سال 97 کاهش هشت درصدی را نشان می دهد. همچنین واقعه طلاق در این استان هم با هشت درصد افزایش نسبت به سال قبل به رقم هشت هزار و 718 مورد رسید. به عبارتی پارسال تقریبا هر 2 ازدواج در مازندران یکی به طلاق ختم شده است.
در گفتاری دیگر می توان اینگونه گفت که طی سال 98 هر شبانه روز 54 مورد پیوند ازدواج در استان رخ داد که 24 مورد آن با طلاق به جدایی کشیده شد. این درحالی است که آمارهای یک دهه گذشته نشان می‌دهد که از هر هفت ازدواج تنها یک مورد به طلاق می انجامید به طوری که در سال 89 تعداد 35 هزار و 978 مورد ازدواج صورت گرفت و در مقابل فقط پنج هزار و 671 مورد طلاق ثبت شد.
هشت سال بحرانی برای مازندران
بررسی گزارش وقایع حیاتی منتشر شده روی سایت ثبت احوال مازندران نشان می دهد که این استان در هشت ساله 84 تا 92 دوره بحرانی را در زمینه کاهش ازدواج و افزایش طلاق و به عبارتی کم شدن فاصله میان آمار این دو واقعه حیاتی سپری کرد به طوری که نسبت میان ازدواج و طلاق از 9.6 در سال 84 به 3.1 در سال 92 رسید. آمارهای این دوره هشت ساله هم حاکی است که در طول این مدت هر سال از آمار ازدواج ها در استان کاسته و بر میزان طلاق ها افزوده شده است.
این در حالی است که نسبت میان ازدواج و طلاق در سال 83 در مازندران 11.5 بود که با یک کاهش تیز سال بعد به 9.6 رسید. این تناسب در سال 88 به رقم 6.3 کاهش یافت و سال 91 هم به 4.8 درصد رسید. به عبارتی مازندران از سال 84 تا سال 92 شاهد کم شدن فاصله میان ازدواج و طلاق به میزان 6.5 درصد بوده که رقمی بسیار بالا و نگران کننده محسوب می شود.
اگر چه روند کاهشی ازدواج و افزایشی طلاق از سال 92 به بعد هم در مازندران ادامه یافت ، ولی میزان کاهش تناسب میان ازدواج و طلاق در این مدت و تا پایان سال 98 که گزارشش بتازگی منتشر شده ، تنها 9 دهم درصد و به عبارتی کمتر از یک درصد بوده است.
آمارهای این گزارش از روی گزارش آماری وقایع حیاتی که بر روی سایت ثبت احوال مازندران وجود دارد ، برداشته شده است. در این سایت آمار وقایع حیاتی چهارگانه از سال 83 به بعد وجود دارد ، اگر چه جداول سال 93 قابل دسترسی نیست.
نکته قابل توجه در این گزارش ها مربوط به سال 94 است که نشان می دهد در این سال نسبت میان ازدواج و طلاق به 3.5 رسید که نسبت به سال 92 ترمیم چهار دهم درصدی را نشان می دهد.
پیر شدن ازدواج و طلاق
بررسی شاخص های دو واقعه حیاتی ازدواج و طلاق در مازندران نشانگر تغییرات دیگری هم است . مثلا یکی از شاخص ها نشانگر پیر شدن سن طلاق همچون سن ازدواج است یعنی در کنار افزایش سن ازدواج ، به همان نسبت سن طلاق نیز افزایش یافته است و در یک جمع بندی آماری سن زندگی مشترک در موارد طلاق مازندران به طور میانگین به پنج سال رسیده است.
طبق آمار سال 98 بیشترین فراوانی سن ازدواج در مردها 31 سال و در زنان 26 سال است ، در حالی که آمارهای سال 90 نشان می‌دهد که میانگین سن ازدواج در همین استان برای مردان بین 20 تا 24 سال و برای زنان 15تا 19 سال بود.
سن طلاق در مازندران نیز در این سال ها روند افزایشی را دنبال کرد. در حالی که یک دهه پیش سن طلاق در استان حدود 25 تا 29 سال برای مردان و 20تا 24 سال برای زنان بود ، در سال 98 این شاخص به 38 سال برای مردان و 26 سال برای زنان افزایش یافته است.
چربیدن زور خواسته طلاق بر مشاوره و سازش
جریان طلاق در مازندران گویا آنقدر قوی و شدید شده که حتی خدمات مشاوره ای و اجتماعی نیز در برابر آن محکوم به شکست شده است . بنابر گزارش اداره کل بهزیستی مازندران در سال گذشته تنها یک هفتم متقاضیان طلاق این استان با مشاوره منصرف شدند. مشکلات مالی، انتخاب اشتباه، فاصله طبقاتی، سرد شدن روابط عاطفی، عدم درک متقابل، آزادی و رهایی از تعهد و آموزش نامناسب امروز عمده ترین دلایل طلاق است که اغلب کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران در این باره گفت : تنها حدود 14 درصد از مراجعات متقاضیان طلاق به بهزیستی مازندران در سال گذشته به سازش ختم و باقی به طلاق کشیده شد.
در گزارش بهزیستی مازندران هم آمده است که یکی از آمارهای نگران کننده نسبت به سال‌های قبل رشد متقاضیان طلاق در سنین زندگی مشترک بالای 10 سال است که حدود 47 درصد از موارد را به خود اختصاص داده است. همچنین از مجموع مراجعین مشاوره طلاق به مراکز بهزیستی حدود 13 درصد دارای مدرک تحصیلی لیسانس و 14 درصد نیز دارای مدرک فوق لیسانس و دکترا بودند، شاخصی که نسبت به گذشته نقش پررنگ تری در طلاق گرفته است.
نگرانی مسئولان
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شرایط نگران کننده ای در وضعیت ازدواج و طلاق استان در جریان است و آینده نگران کننده تری برای آن پیش بینی می شود.
سمیه قاسمی طوسی ریشه اصلی کاهش ازدواج و افزایش طلاق در مازندران را چند وجهی توصیف کرد و افزود : مسائل اقتصادی عامل اصلی طلاق در مازندران است که البته با دیگر نقاط کشور تشابه دارد.
وی گفت : کاهش قدت خرید مردم، کاهش امنیت شغلی ، بیکاری ، سرخوردگی در دستیابی به فرصت شغلی، عدم تامین نیازهای خانواده و شکست در رفع توقعات اقتصادی هم از مهم ترین عوامل طلاق در استان مازندران به شمار می رود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران با بیان اینکه مازندران تقریبا از استان های برخوردار کشور است، افزود : اما مختصات اقتصادی و توقعات نیز در این استان با دیگر مناطق کشور متفاوت است که نباید در کفه مقایسه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: منظور ما از توقعات اقتصادی و نیاز معیشی تمایلات لوکس نیست ، بلکه امروز مشکلات به تامین حداقل ها رسیده و خانواده از برطرف کردن حداقل ها نیز عاجز است.
قاسمی طوسی بیشتر عوامل اقتصادی را بر دوش مردان به عنوان سرپرستان خانواده سنگین دانست و گفت : از سوی دیگر عدم مهارت زندگی در زنان ، دلسردی از شوهر در تامین نیازهای اقتصادی، افزایش سطح توقع همسران و همچنین الگوبرداری از سبک زندگی غیر بومی نیز بسیار موثر است.
وی مهاجر پذیر بودن استان را یکی از عوامل تاثیر گذار بر طلاق توصیف کرد و افزود : متاسفانه در یک دهه اخیر جوانان ما با الگوبرداری از سبک زندگی پایتخت نشینان نسبت به تعهد بی میل شده و پیوند زناشویی را به سطح پایینی از تعاملات احساسی و اجتماعی تنزل دادند.
گرایش به طلاق توافقی
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران به روند رو به رشد طلاق های توافقی در استان هم به عنوان یک پدیده رو به رشد اشاره کرد و گفت: این نکته بسیار حایز اهمیت است که طرفین کاملا طلاق را به یک امر بی ارزش و معمولی تبدیل کردند و در حال عادی سازی جدایی هستند.
وی افزایش طلاق توافقی را ناشی از موافقت طرفین بر ادامه زندگی فردی دانست و هشدار داد که که این سبک طلاق ناشی از اثرگذاری فشارهای اقتصادی بر زندگی زناشویی است.
قاسمی طوسی اعمال سیاست های تشویقی برای ازدواج و همچنین تداوم آموزش مهارت در زندگی را راهکار اصلی حل بحران طلاق و مشکلات بر سر راه ازدواج دانست و افزود : همه این عوامل کاملا وابسته به ثبات و بهبود شرایط اقتصادی است و نمی توان با تداوم شرایط امروز شاهد موفقیت هیچ برنامه ای بود.
طوسی در پایان تاکید کرد : نباید به سادگی از اتفاقات پیش آمده در مسئله ازدواج و طلاق مازندران عبور کرد و حتما باید در اولوت قرار بگیرد.
برچسب‌ها
طلاق مازندران ازدواج ساده زن سرپرست خانواده

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/415046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود