آریا بانو

آخرين مطالب

شام/ غذای درشته؛ پیشنهاد دلچسب دزفولی خانه داري

شام/ غذای درشته؛ پیشنهاد دلچسب دزفولی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / چی لازم دارم:
بلغور گندم 2 پیمانه
آب سه پیمانه
کشمش 1/2 پیمانه
پیاز متوسط 2 عدد
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
ادویه کاری 1/2 قاشق چایخوری (دلخواه)
روغن حیوانی یا کره به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
چطور بپزم:
امروز باز هم قصد داریم شما رو با یکی از غذاهای ایرانی سنتی آشنا کنیم. اسم این خوراکی خوشمزه غذای درشته هستش. اصالت درشته به شهر دزفول برمی گرده. به این غذا یریشه یا گمنه هم گفته میشه. البته این غذا رو با گمنه بوشهری که قبلا آموزش دادیم اشتباه نگیرید. درسته که هردو با بلغور گندم درست میشن اما تفاوت هایی با هم دارند. کلا غذاهای جنوبی خیلی لذیذ و خوش طعم هستند. اگر خورش سرگنجشکی یا قلیه ماهی رو امتحان کرده باشید قطعا می دونید من چی میگم. توی اکثر غذاهای جنوبی ردپایی از سبزی، حبوبات یا گوشت ماهی دیده میشه. برای همین خیلی هم مقوی هستند. 
داستان غذای درشته مورد نظر ما برمی گرده به سال های خیلی دور. زمانی که توی جنوب برنجی کشت نمی شد. در واقع برنج طبیعت سردی داره و خیلی با ذائقه جنوبی ها سازگار نبود. به خاطر همین اونها از گندم استفاده می کردند. یریشه یا گمنه به نوعی جایگزین پلو به حساب میاد. اتفاقا دستور پختش هم خیلی شبیه کته برنج هست. منتها یک سری افزودنی ها هم داره که طعم خوبش رو صد چندان می کنه. خلاصه اگه شما هم مثل من مشتاق شدید تا این غذای خوشمزه دزفولی رو درست کنید مارو همراهی کنید. 
مرحله اول: آماده سازی بلغور گندم
برای تهیه غذای درشته ابتدا باید بلغور گندم را آماده کنید. اگر پاک نشده که آن را تمیز پاک کنید. چون ممکن است سنگریزه داخل آن باشد. بعد از پاکسازی حدود یک لیوان آب روی آن بریزید. چند دقیقه صبر کنید تا آب جذب دانه های بلغور شود. سپس آب اضافی روی بلغور را خالی کنید. بلغور مرطوب را داخل یک تابه ریخته بدون روغن تفت بدهید. آنقدر که رنگ بلغور قهوه ای روشن بشود. در واقع بوی خامی بلغور با بو دادن از بین می رود.بعد از رسیدن به حد مناسب شعله را خاموش و بلغور گندم را کنار بگذارید. 
مرحله دوم: آماده کردن غذای درشته
داخل یک قابلمه مقداری روغن بریزید. یکی از پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد زردچوبه، ادویه و فلفل نیز به آن اضافه کنید. سه پیمانه آب را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا جوش بیاید. وقتی آب جوشید بلغورهای بو داده را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. شعله را در حالت متوسط تنظیم کنید. غذای درشته را مرتب هم بزنید تا همه بلغورها یکنواخت پخته شوند.
همزدن را تا جایی ادامه دهید که آب بلغور کشیده شود. البته مقدار کمی آب داشته باشد بهتر است. در پایان درب قابلمه را با دمکنی پوشانده و بلغور را مثل برنج دم کنید. حدود 15 تا 20 دقیقه زمان برای پخت غذای درشته کافی است. 
وقتی که روی بلغور دمکنی گذاشتید، پیاز دیگر را خلالی خرد کرده و در روغن حیوانی یا کره سرخ کنید. در پایان نیز مقداری کشمش به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. این مواد را روی غذای درشته بریزید تا با هم دم بکشند. ترکیب طعم پیاز، بلغور و کشمش خیلی دلپذیر است. بعد از 20 دقیقه یریشه شما آماده است. داغ سرو کنید و نوش جانتان. 
نکات کلیدی برای تهیه غذای درشته
– می توانید کشمش و پیاز داغ را جداگانه سرو کنید. تا هرکس که دوست دارد از آن بخورد. 
– برخی در این غذا نخود لپه شده پخته نیز می ریزند. نخود را می توانید بعد از اتمام آب بلغور اضافه کنید. 
– برای داشتن ته دیگ می توانید بلغورها را در یک قابلمه دیگر دم بگذارید. 
– غذای درشته دچار تغییرات و تنوع بسیاری شده است. به عنوان مثال برخی از کشمش استفاده نمی کنند. در عوض داخل آن رب و گوجه خرد شده می ریزند. 
– تفاوت گمنه دزفولی و بوشهری در کشمش است.
– چنان چه روغن حیوانی دوست ندارید می توانید از روغن مایع استفاده کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/409001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

تلسکوپ فضایی هابل 34 ساله شد

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

نقش ویژه پرسپولیس در فینالیست شدن العین!

قوانین باید برای اخراج ستاره چلسی عوض شود

اتهام جالب به آرتتا؛ موهایت رنگ است!

حیدری: بازیکن خوب برای مربی همه چیز است

کواچ قهرمان شد و خداحافظی کرد

واکنش نیمار پس از حذف الهلال برابر العین

حمایت امیر جعفری از سیدحسین حسینی

ستاره رئال: تعویضی هم باشم می‌مانم

پروژه 700 میلیون یورویی بن‌سلمان در فوتبال روی هوا

تبرئه استقلال از شکایت 42 میلیاردی یک ایجنت

سرگشتگی و یاس یک فضانورد/ مینی سریالی که باید دید

کت و شلوار «حبیب» جهانی شد!

بوی عجیبی داره بلالش چی زدین بهش؟

لحظات دلنشین دیدار هانیه غلامی و مادرش در فرودگاه با اشک‌های عاشقانه و پر احساس

درباره سندرم درس (DRESS) چه می دانید؟/ از ایجاد تا درمان

رونمایی از نماهنگ جدید خواننده «سلام فرمانده»

آبگرفتگی معابر شهر گنبد کاووس بر اثر بارش بهاری

آیین تعویض پرچم گنبد حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (علیه‌السلام)

امروز، آخرین مهلت توزیع کارت کنکور

پیش‌بینی جدید از بارش باران در ایران

یک آبشار پله‌ای زیبا در نروژ

با این راهکارهای طلایی قند خون تان را پایین بیاورید تا به دیابت مبتلا نشوید

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

سوالات متداول درباره هتل های آنتالیا

داستانک/ پری خوشحال

واکنش اولیایی به واگذاری استقلال و پرسپولیس

جعفری: پیشنهاداتی دارم اما اولویتم تیم شهر خودم است

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تکلیف سهمیه جام‌ جهانی در صورت صعود ازبک

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است

استرس فوتسالیست‌ها باید کنترل شود

بازی دوستانه استقلال پشت در‌های بسته

تیم ملی والیبال از امروز با سرمربی

اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

پیانو نوازی با احساس ایمان قیاسی در خانه شیک و لاکچری اش / مجری جوان از هر انگشتش یک هنر میباره

پای آرمین زارعی هم به دادگاه باز شد!

قطعه جدید محسن چاوشی به نام «جهان لاغر» منتشر می‌‌شود

شکستن درختان به علت وزش باد شدید

جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد؛ 96 نفر دستگیر شدند

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت

حکم اعدام برای 3 پسر به اتهام تجاوز به 2 دختر نوجوان

تقویم تاریخ/ شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس به علت طوفان شن