اینگونه هنر خود را به رُخ بکشید؛ تزئینات زیبا با نعنا داغ
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - ستاره / نعنا داغ یکی از طعم دهنده های عالی و پایه اصلی تزیین غذاها و آش های ایرانی است که معمولا در هر مجلسی بر روی ظرف سرو آش به چشم می خورد. در این مقاله با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی و جدیدترین ایده های خلاقانه تزیین آش آشنا شوید.
نعنا، گیاهی با طبیعت گرم و خشک است که به صورت تازه، خشک، دم کرده و یا بصورت عرق مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه خوش عطر برای درمان سوء هاضمه، کاهش کلسترول خون، تنظیم غلظت خون، جلوگیری از یرقان، تقویت اعصاب، تقویت نیروی جنسی، رفع تهوع ناشی از سردی مزاج، درمان روماتیسم، افزایش فشار خون و ... موثر است. اما نباید فراموش کرد که داروهای گیاهی باید با نظر پزشک و به صورت کاملا کنترل شده مصرف گردند و استفاده بیش از حد از آنها ممکن است عوارض خطرناکی در پی داشته باشد.
نعنا داغ یکی از چاشنیهایی است که در تهیه غذاهای ایرانی و مخصوصا انواع آش جایگاه خاصی دارد. این طعم دهندهی خوشمزه معمولا به همراه کشک، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین آشهای پرطرفداری مانند آش رشته، آش قلمکار، آش دندونی، آش دوغ و غذاهای خوشمزهای مانند پوره سیب زمینی، حلم بادمجان، عدسی و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
تهیه این طعم دهنده عالی، بسیار ساده و پیش افتاده است و با حداقل مواد ممکن درست میشود. برای درست کردن نعنا داغ به نعنا خشک و روغن نیاز دارید و برای اینکه رنگ سبز خوشرنگ تری پیدا کند، میتوانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید زیاد حرارت ببیند و پس از اضافه کردن نعنا به روغن، باید بلافاصله از روی حرارت برداشته شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن، تیره شدن و بدبو شدن نعنا میگردد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه نعنا داغ مجلسی عالی، خواص نعنا و ایدههای خلاقانه جدید برای تزیین انواع آش با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ آشنا سازیم. برای تهیه نعنا داغ، به نعنای خشک نیاز دارید. برای خشک کردن نعنا:
ابتدا نعنا را پاک کرده و برگهای خراب و کپک زده آن را جدا کنید.
برگهای نعنای پاک شده را به مدت 5-4 دقیقه در آب سرد ریخته و سپس برگها را در آب حرکت دهید تا گرد و غبار و اجسام خارجی آن جدا شوند.
برگهای نعنا را از آب خارج کرده و در صافی بریزید، این عمل را 3-2 بار تکرار کنید تا نعنا کاملا تمیز شود.
اجازه دهید برگهای نعنا کمی در صافی بمانند تا آب آنها کاملا خارج شود، سپس آنها را روی یک دستمال نخی تمیز پهن کنید و در دمای معمولی اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا خشک شوند.
برای خشک کردن نعنا در فر، برگهای نعنا را با حداکثر ارتفاع انباشتگی 3-2 سانتیمتر و نه بیشتر، در سینی فر بچینید و فر را روی حرارت 82 درجه سانتیگراد تنظیم کنید. هر 15 دقیقه نعناها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شوند. 2 الی 4 ساعت طول میکشد تا نعنا بدین طریق خشک شود.
برای خشک کردن نعنا در مایکروفر، دستگاه را روی زمان 3-1 دقیقه تنظیم کرده و هر 30 ثانیه برگهای نعنا را زیر و رو کنید.
پس از اینکه برگهای نعنا کاملا خشک شدند، آنها را آسیاب و الک کنید.
مواد لازم برای تهیه نعنا داغ
پودر نعنا خشک: 1/2 پیمانه
روغن: 1 پیمانه
زردچوبه: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه نعنا داغ
مقداری روغن را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن میشود.
بعد از اینکه روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید (علت انتخاب ظرف دسته دار همین است که به راحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید).
میتوانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.
تزیین آش با نعنا داغ
در این قسمت ایده های خلاقانه ای از تزیین آش با نعنا داغ ارائه شده است:
-
جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۰:۳۶
-
۳۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/405574/