فالوده را به سبک یزدیها درست کنید
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - ستاره / فالوده در واقع نوعی دسر خنک و تابستانی ایرانی است که عمدتا از نشاسته و شکر درست میشود. این دسر خوشمزه در شهرهای مختلف به سبکهای متنوعی تهیه میشود و سه نوع از معروفترین آنها فالوده شیرازی، فالوده کرمانی و فالوده یزدی است که در ترکیب شربت و گاهی شکل ظاهری تفاوتهایی دارند. فالوده یزدی که در شهر یزد به آن ماقوتک نیز میگویند، به راحتی در منزل تهیه میشود و به عنوان یک نوشیدنی خنک و ساده مورد استفاده قرار میگیرد. طرز تهیه فالوده یزدی خانگی در دو مرحله تهیه شربت و آماده کردن نشاسته، موضوعی است که در این مطلب به آن پرداخته شده است.
مواد لازم:
شکر: 2 پیمانه
آب: 1 پیمانه
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
آب و شکر را در قابلمهای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید.
سپس حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود.
اجازه دهید تا شربت به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود، سپس گلاب را به آن اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
شربت را کنار بگذارید و اجازه دهید کاملا خنک شود، سپس به ادامه کار بپردازید.
مواد لازم برای تهیه فالوده یزدی
نشاسته گل:1 پیمانه
آب سرد: 4 پیمانه
گلاب: 1 قاشق غذاخوری
تخم شربتی:1 قاشق غذاخوری
آب گرم: 1/4 پیمانه
دستور تهیه فالوده یزدی
ابتدا تخم شربتی را تمیز بشویید، سنگ شور کنید و در ظرفی بریزید. سپس 1/4 پیمانه آب گرم به آن اضافه کرده و صبر کنید تا تخم شربتی در آب باز شود و در این فاصله مشغول آماده کردن نشاسته شوید.
نشاسته را همراه با 4 پیمانه آب سرد و 1 قاشق غذاخوری گلاب در قابلمهای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته بپزد.
اجازه دهید نشاسته به مدت 15 دقیقه بر روی حرارت ملایم بپزد و در این فاصله مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
پختن نشاسته را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کاملا غلیظ شده و غلظت آن بیشتر از غلظت فرنی شود.
وقتی نشاسته به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و مایه نشاسته را در یک سینی استیل به ابعاد 40*30 سانتیمتر پهن کنید.
سینی را کمی تکان دهید تا مایه نشاسته به طور یکنواخت در همه جای آن پخش شود و سپس سینی را در یخچال قرار دهید.
حدود 24 ساعت صبر کنید تا نشاسته سفت شود، سپس سینی را از یخچال خارج کرده و نشاسته را به کمک یک چاقو به صورت رشتههای باریک برش بزنید.
تخم شربتی را در شربتی که قبلا آماده کردید بریزید و آن را با تکههای یخ پر کنید تا کاملا تگری شود.
سپس رشتههای فالوده را به شربت تگری اضافه کنید و هم بزنید.
فالوده یزدی را تا سرد است به عنوان یک میان وعده خنک و خوشمزه در روزهای گرم تابستان برای رفع عطش و گرما نوش جان کنید.
سخن آخر
فالوده در گذشته به خوراک تهیه شده از پختن پودر بادام در شکر اطلاق میشد و امروز نوعی دسر خنک است که در کنار بستنی سرو میشود. این دسر با موادی چون آبلیمو، شربت آلبالو و عرقیاتی مانند گلاب مزه دار میشود و در کنار نوشیدنیهایی مانند موهیتو برای رفع عطش و گرمازدگی مورد استفاده قرار میگیرد. لطفا در صورت تهیه این نوشیدنی خوش عطر و طعم در منزل، تجربیات خود را در پایین صفحه و از طریق بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.
-
جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۲:۰۳
-
۲۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/405407/