آریا بانو

آخرين مطالب

جوانه غلات را چطور درست کنم؟ خانه داري

جوانه غلات را چطور درست کنم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شور وشیرین/ تمیز‌ترین، مفیدترین و بی‌دردسرترین غذایی که می‌توان در زمان ما پیدا کرد، آن‌هایی هستند که به وسیله‌ی خود ما و در خانه درست می‌شوند(مثل انواع جوانه‌ها، ماست، پنیر، نان، سبزی خوردن). تهیه‌ی جوانه‌ها کار بسیار آسانی است و ما ایرانیان به خصوص با سبز کردن انواع دانه‌ها برای سبزی شب عید، آشنایی زیادی با تهیه‌ی جوانه داریم. محل تهیه‌ی جوانه باید کمی گرم باشد. مثلا یک طاقچه‌ی بالای شوفاژ یا نزدیک اجاق و یا یک قفسه که هوا در آن جریان داشته ولی سرد نباشد، بسیار مناسب است.
برای آن که گردوغبار روی جوانه ننشیند خوب است روی شیشه یا سینی را با پارچه‌ای نازک بپوشانید. توجه کنید که از هر یک قاشق غذاخوری دانه‌ی غلات، هشت قاشق جوانه به دست می‌آید.
وسایل لازم برای تهیه جوانه:
- یک شیشه‌ی دهان گشادِ نسبتاً بزرگ یا یک سینی کوچک که لبه‌ی آن اندکی بلند باشد.
- یک تکه ململ یا تنظیف و چند کش لاستیکی.
- یک آب‌کش و یا یک چای صاف کن بزرگ.
روش تهیه:
- دانه را یک شب تا صبح در آب خیس کنید و آن را در جای نیم گرمی بگذارید (بعضی دانه‌ها نیاز به خیس کردن ندارند).
- پس از خیساندن و آب‌کش کردن، آن را به آرامی زیر شیر آب بگیرید و سپس در همان آب‌کش بگذارید، آبش خوب جدا شود تا نپوسد.
- آن را در شیشه و یا سینی کوچک بریزید و پارچه‌ا‌ی مرطوب روی آن بکشید و هر صبح و شب عمل شستن (به آرامی) و آب‌کش کردن را تکرار کنید. در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است عمل شستن را سه بار در شبانه‌روز تکرار کنید. در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگه دارید. توجه کنید که باید اندکی آب در ته دانه‌ها موجود باشد.
- اگر حرارت حدود 70 درجه‌ی فارنهایت (حدود 22 درجه‌ی سانتی‌گراد) و محل تاریک باشد، دانه خیلی زود جوانه می‌زند. بستگی به نوع دانه، بین سه تا پنج روز و گاهی بیش‌تر جوانه آماده است. اکنون آن را پشت پنجره رو به آفتاب بگذارید و جوانه را همیشه مرطوب نگاه دارید تا اندکی بیش‌تر رشد کند (آب‌کش کردن را فراموش نکنید).
- پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید، جوانه آماده‌ی خوردن است. آن را یک بار دیگر به آرامی آب‌کش کنید و در ظرفی در بسته در یخچال نگاه دارید و به تدریج مصرف کنید.
اگر بخواهید پوسته‌ی روی بعضی از جوانه‌ها (مانند ماش یا سویا) را از آن‌ها جدا کنید، جوانه‌ی آماده شده را در کاسه‌ای بریزید و آن را پر از آب کنید. سپس به آرامی آن را به هم بزنید. پوسته‌ها روی آب می‌آیند، ولی بهتر است پوسته‌ها را از جوانه‌ها جدا نکنید زیرا همین پوسته‌ها دارای مقدار زیادی الیاف‌اند که برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
بعضی از دانه‌ها مانند عدس، سویا، نخود و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو کنید تا همه‌ی آن‌ها هوا بگیرند و جوانه بزنند.
بعضی دانه‌ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می‌زنند ولی اگر دانه کهنه باشد جوانه نمی‌زند. همیشه بهترین نوع دانه را بخرید و تا آن‌جا که ممکن است دانه‌هایی را بخرید که به آن سموم نباتی نزده‌‌اند.
بدین گونه انواع مختلف مواد معدنی را با خوردن جوانه‌ها به بدن خود می‌رسانید. می‌توانید دانه‌ی هر نوع سبزی را سبز و سپس مصرف کنید (به جز سیب‌زمینی، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده‌اند).
آسان‌ترین دانه‌ها برای جوانه زدن عبارتند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و پس از آن‌ها تخمه‌ی آفتاب‌گردان، کدو، کنجد، برزک، نعناع و سپس انواع لوبیاها مانند سویا و نیز جو، ذرت و ارزن. از میان جوانه‌ها، دانه‌ی سویا بسیار مغذی است. توجه کنید که دانه‌ سویا تازه باشد، پوستش شکسته نباشد و دانه، نیمه نشده باشد.
زمان لازم برای تهیه‌ی جوانه‌ها:
الف- دانه‌هایی که باید حدود 6 تا 8 ساعت خیس کرد:
یونجه (مدت جوانه زدن: 5- 6 روز)
شنبلیله (مدت جوانه زدن: 3-4 روز)
تربچه (مدت جوانه زدن: 4- 5 روز)
کنجد (مدت جوانه‌زدن: 1- 2 روز)
ب- دانه‌های زیر را باید حدود 10 تا 18 ساعت خیس کرد:
نخود (مدت جوانه زدن 3-4 روز)
عدس (مدت جوانه زدن: 3- 5 روز)
ماش (مدت جوانه زدن: 3- 5 روز)
سویا (مدت جوانه زدن: 3- 5 روز)
آفتاب گردان (مدت جوانه زدن: 1- 2 روز)
گندم (مدت جوانه زدن: 2- 3 روز)
ارزن (مدت جوانه زدن: 3-4 روز)


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خورشید فردا در نقطه اعتدال پاییزی قرار می‌گیرد

آناناس سلاح جدید ضد کرونا

اولین فضانوردان "آرتمیس" قطب جنوب ماه را نمی‌بینند

2 دارو برای درمان کووید-19 در روسیه مجوز گرفتند

چین از ماه نمونه جمع آوری می‌کند!

ارسال پیشنهادات فدراسیون والیبال برای 5 گزینه سرمربیگری تیم ملی

حمله حسن روشن به فرهاد مجیدی؛ حق نداشتی استعفا بدهی!

کریمی: خدا را خوش نمی‌آید که من برنگردم!

اگر رایکوف نبود استقلال قهرمان آسیا نمی‌شد

رونمایی از داریوش شجاعیان پس از 11 ماه و یک روز

حمایت وزیر ورزش عراق از تیم الشرطه پیش از بازی با استقلال

برنامه دور رفت لیگ کشتی آزاد و فرنگی اعلام شد

مرگ 8 فوتبالیست جوان در حادثه سقوط اتوبوس به رودخانه

ترکیب احتمالی استقلال مقابل الشرطه

احتمال خروج الهلال از لیگ قهرمانان آسیا با وجود واکنش اولیه AFC

استقلال – الشرطه، به یاد دیدار 50 سال پیش!

احتمال جدایی یک بازیکن از تراکتور

رفتار باشگاه پرسپولیس با بیرانوند غیراخلاقی است

تست کرونای ذوب آهنی‌ها منفی شد

اعلام آخرین وضعیت مربی تیم ملی کشتی آزاد در بیمارستان

قرارداد ویلموتس در کمیسیون اصل 90 مجلس

کامیابی‌نیا اعتماد یحیی را جلب کرد

واکنش خطیبی به پیشنهاد سرمربیگری استقلال

با پاداش آسیایی می‌توانستند با برانکو تسویه کنند

استرا و استقلال؛ چرا این همه اصرار؟

توصیه‌هایی به دروازه‌بان جدید پرسپولیس

پول برانکو را بدهید و شان و شخصیت باشگاه را حفظ کنید

شوخی بزرگی به نام میزبانی جام ملت‌ها

گزارشگر بازی استقلال - الشرطه مشخص شد

AFC از کارکنان ورزشگاه‌های قطر هم تست می‌گیرد

رفتن سوارس به یوونتوس منتفی شد

سرمربی الدحیل: مقابل پرسپولیس دنبال بهانه نیستیم

طارمی حتی در فوتبالدستی هم پنالتی می گیرد!

پیوس: سیاست من احترام به تصمیم باشگاه است

سرمربی تراکتور سرانجام به آرزوی خود رسید!

گزینه جانشینی رحمتی مقابل الهلال کیست؟

پازل دفاعی شهر خودرو تکمیل شد

رونالدینیو: این سه نفر از مسی بهترند

تهدید فریدون مشیری برای خواندن «بی تو مهتاب شبی...»!

خاطراتی از سفر شمال آخر شهریور

یک کتاب خوب/ دستورالعمل ساده برای خانه‌دارشدن

زندگی‌ پرفراز و نشیب رئیس پلیس ایرانی لندن

اولین رمان مهم‌ترین نویسنده موزامبیک در ایران

پاتوق غول‌های ادبیات جهان

صوت/ مثنوی خوانی- قسمت سی و چهارم- تفسیر قرآن براساس هوای نفس

فشار خون پایین؛ چرا هست؟ چگونه می‌رود؟

برنامه مدیریت جامع تالاب گندمان تصویب شد

دعوت از سازمانها و تشکلهای زیست محیطی استان قزوین در نهادهای تصمیم ساز و تصمیم گیر استان

اولین همایش ملی تنوع زیستی در گام آخر، نتایج داوری اعلام شد

بودجه 40 میلیون دلاری برای پیشگیری از تولید پسماند